Hlavní obsah
3,0
(1)
Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Podzim už je tady a s ním i další sezonní ovoce a zelenina. Pojďte si s námi připravit výbornou masovou směs se zeleninou a zapečenou dýní.

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g vepřového masa
  • 300 g čerstvé zeleniny
  • 150 ml rajčatové omáčky
  • 1/2 ks dýně
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 4 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 180 stupňů Celsia, dýni nakrájejte na kousky, osolte ji, opepřete, promíchejte se lžicí olivového oleje a dejte asi na 20 minut péct, dokud nezměkne.

02.

Maso nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete a zprudka ho na oleji orestujte v hluboké pánvi. Pak přidejte na osminky nakrájenou cibuli, nudličky paprik, kostičky cukety, pórku nebo lilku, růžičky brokolice. Vše restujte asi 3 minuty.

03.

Pak přidejte rajčatové pyré, přiklopte poklicí a duste asi 15 minut, dokud nebude všechna zelenina měkká, podle potřeby můžete směs trochu podlít vodou. Servírujte s bramborami a pečenou dýní. Kdo chce, může dýni vyměnit za sterilované artyčoky, které k masu na úplný závěr přimíchá.

Související témata:

Načítám