Hlavní obsah
Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Podzim už je tady a s ním i další sezonní ovoce a zelenina. Pojďte si s námi připravit výbornou masovou směs se zeleninou a zapečenou dýní.

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g vepřového masa
  • 300 g čerstvé zeleniny
  • 150 ml rajčatové omáčky
  • 1/2 ks dýně
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 4 lžíce olivového oleje
Neobsahuje alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 180 stupňů Celsia, dýni nakrájejte na kousky, osolte ji, opepřete, promíchejte se lžicí olivového oleje a dejte asi na 20 minut péct, dokud nezměkne.

02.

Maso nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete a zprudka ho na oleji orestujte v hluboké pánvi. Pak přidejte na osminky nakrájenou cibuli, nudličky paprik, kostičky cukety, pórku nebo lilku, růžičky brokolice. Vše restujte asi 3 minuty.

03.

Pak přidejte rajčatové pyré, přiklopte poklicí a duste asi 15 minut, dokud nebude všechna zelenina měkká, podle potřeby můžete směs trochu podlít vodou. Servírujte s bramborami a pečenou dýní. Kdo chce, může dýni vyměnit za sterilované artyčoky, které k masu na úplný závěr přimíchá.

Související témata:

Načítám