Hlavní obsah

Máte doma věrného muže? Tohle jsou signály, že ano!

Foto: Dmytro Zinkevych, Shutterstock.com

Existují signály, které naznačují, že váš partner nemá sklony nevěřeFoto: Dmytro Zinkevych, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není mi nevěrný? Nemá milenku? Tohle občas asi napadne hodně žen. Jsou tedy nějaké známky toho, že z tohohle mít strach nemusíte? Ano! Tohle je pět signálů, které by vás měly uklidnit.

Článek

Nevěra je takový vztahový strašák, něco, co nikdo asi nechce zažít. A jak poznat, že vám muž zahýbá, toho bylo napsáno hodně. Ale co se na to podívat z druhé strany? Existují i signály, že máte doma věrného muže, který do cizích postelí neutíká? A nejspíš ani v budoucnu nebude? Tohle je pět nejzásadnějších!

1. Ještě to neudělal

Váš partner má samozřejmě nějakou milostnou historii, vztahy, které z různých důvodů nevyšly. Ale jeho nevěra příčinou jejich krachu nebyla! A pokud šlo o dlouhodobější vztahy, nikoli několikaměsíční záležitosti, radujte se. „To, že v minulosti váš muž nikdy nevěrný nebyl, je určitě dobrý ukazatel. Znamená to, že zálety k životu nepotřebuje a ve vztazích je upřímný a autentický,“ potvrzuje vztahová koučka a zakladatelka Školy pro ženy Lenka Černá.

2. Máte přehled

Vztah samozřejmě není o vzájemné kontrole, ale pokud je vaše partnerství tak nějak otevřené, s chutí si povídáte o svých aktivitách, pracovních povinnostech a podobně, je to dobře. Znáte jeho kolegy a kamarády, on zase ty vaše.

Foto: InnerVisionPRO, Shutterstock.com

Povídáte si, máte jakýsi přirozený přehled o jeho světě a on zase o tom vašem? Super!Foto: InnerVisionPRO, Shutterstock.com

Ne že byste si navzájem měli hlásit přesné souřadnice svého pohybu, když zrovna nejste spolu, ale přirozeně si říkat, v kolik asi dorazíte domů, co vás ten den čeká, dát si vědět, že máte zpoždění a podobně, je fajn.

Pokud má někdo potřebu tajit, co dělá v době, kdy nejste spolu, má ve svém životě oblasti, do kterých vás jednoduše nechce pustit, je to minimálně k zamyšlení. Svým tajnůstkařením si totiž vytváří dobrý prostor pro případné výmluvy.

Ale pozor, tohle musí být přirozené, ne vynucené! „Vztah je o důvěře, a pokud tlačíte muže k tomu, že potřebujete znát jeho kompletní denní harmonogram, je otázkou proč. Čím víc podezříváte, tím spíš k nevěře skutečně dojde,“ varuje terapeutka pro děti, rodiny a mezilidské vztahy Lucie Mucalová.

3. Nelpí na svém mobilu

Klidně před vámi telefonuje, mobil běžně nechává „bez dozoru“ volně položený třeba na stole, nepotřebuje ho mít chráněný heslem a podobně? Když je ve vaně a pípne mu sms, klidně řekne, ať mu telefon přinesete, a podobně? Znamená to jediné, nic před vámi neskrývá! „Pokud muž něco tají, projeví se to právě na manipulaci s mobilem,“ říká Lenka Černá.

Jestliže si ale svůj mobil střeží jako oko v hlavě, případně se jeho telefonní návyky razantně změní, zbystřete.

Foto: bbernard, Shutterstock.com

Mobil a způsob, jakým ho váš partner používá, také leccos naznačujeFoto: bbernard, Shutterstock.com

4. Nevěru neobhajuje, ale ani neodsuzuje

Nikdy z jeho úst na adresu nevěrného kamaráda neuslyšíte věty typu „já se mu teda nedivím, já mít doma tohle, tak taky uteču k milence“. Stejně ale tak nebude nevěrníka soudit a zasypávat ho kritikou.

Spíš vyjádří lítost, že k nevěře došlo, ale nebude hodnotit, čí je to vina. Z jeho postoje je jasné, že zálety nepokládá za způsob, kterým by se měly řešit partnerské neshody, ovšem také to, že si je vědom toho, že chyba není nikdy na straně jen jednoho. Jeho postoj jednoduše není nijak extrémní, a to v žádném směru.

5. Je zdravě sebevědomý

Tohle je velmi důležité. Zdravě sebevědomí muži, kteří znají svou hodnotu, se nevěry dopouštějí méně často. Nepotřebují si totiž „honit“ ego, dokazovat si, že stále mají úspěch u žen, že jsou žádoucí a podobně.

Zároveň platí, že ten, kdo si je schopen vážit sebe, umí si vážit i ostatních. A takoví muži si pak váží i svých partnerek, znají jejich hodnotu, a ne tak často podléhají pomíjivému kouzlu nevěry.

Tak co, máte doma takový poklad?

Reklama

Načítám