Hlavní obsah
Foto: Agnes Kantaruk, Shutterstock.com

Foto: Agnes Kantaruk, Shutterstock.com

Medové perníčky s jedlou sodou jsou vláčné i bez dlouhého uležení. Ozdobit je můžete tradičně bílkovou polevou s cukrem nebo i čokoládou.

1 hod.
Příprava
12 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 plechů
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 4 lžíce medu
  • 2 ks vejce
    3
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička skořice
  • 3 hrnky hladké mouky
    1
  • 60 g másla
    7
  • 1/4 lžičky hřebíčku
  • 1/4 lžičky anýzu
  • citronová kůra
  • bílek
    3
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Vše zpracujte na vláčné tuhé těsto a nechte nejlépe přes noc v chladu odležet pod potravinovou fólií. Vychlazené těsto rozválejte na sílu 3 až 5 mm a formičkami vykrájejte libovolné tvary. 

02.

Pečte v předehřáté troubě, nejdříve při teplotě 200 °C a jakmile perníčky nabydou na objemu, teplotu snižte asi na 170 °C a dopečte, celkem to trvá  asi 12 minut. 

03.

Perníčky ihned po vytažení z trouby potřete rozšlehaným bílkem a nechte na plechu vychladnout. Můžete je ozdobit bílkovou polevou z moučkového  cukru a citronové  šťávy pomocí sáčku nebo zdobičky na perníky.

Načítám