Hlavní obsah

Tyhle zákazy čekají nevěstu prince Harryho: žádná noha přes nohu, ani barevný lak!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Láska na začátku každého vztahu dokáže snad úplně všechno. Funguje jako nabíječ energie a dodavatel optimismu i odvahy, že dokážeme vše, co si zamaneme. Jakmile první zamilovanost opadne, člověk začne některé věci vnímat jinak. Víte, co čeká Meghan Markle? A zvládne to vůbec?

Článek

Meghan Markle (36) se musí rozloučit se životem, na který byla zvyklá. Už teď je leccos jinak, ale po svatbě změn ještě notně přibude. Je na to připravená, nebo půjde ve šlépějích princezny Diany (†36), která si s královskou etiketou také občas úplně nelámala hlavu? Dokáže herečka přijmout svoji novou roli – roli členky britské královské rodiny, na kterou je zaostřena pozornost skoro celého světa?

Už žádné selfie a sociální sítě

Ještě před rokem byla Meghan Markle aktivní na Instagramu, kam přidávala fotografie z pracovního i soukromého života. Jenže pro členku britské královské rodiny se to nesluší. Meghan to samozřejmě ví, a tak s tím skoncovala, stejně jako se svým blogem. Když ji v prosinci požádal fanoušek o společné selfie s princem Harrym (33), herečka odmítla s tím, že nemohou.

Foto: Profimedia.cz

Takové fotky budoucí manželky prince Harryho už spíše neuvidíte Foto: Profimedia.cz

Bude neustále pod dohledem

Kdy jste naposledy viděli vévodkyni Kate (36) vyjít si ven jen tak samotnou? Pravděpodobně někdy v době, kdy ještě nosila dívčí příjmení a o svatbě s princem Williamem (35) maximálně tak snila. To samé čeká i Meghan Markle. Všichni členové královské rodiny totiž mají své bodyguardy a ti je všude doprovázejí.

Foto: Profimedia.cz

Meghan Markle si musí zvyknout, že jí teď bude ochranka neustále dýchat na zádaFoto: Profimedia.cz

Konec s autogramy

Je to podobné jako se selfie. Herečka Meghan je na pozornost fanoušků a žádosti o podpis zvyklá, ovšem členové královské rodiny autogramy rozdávat nemohou. A to preventivně, aby náhodou nebyl použit proti nim. Královský podpis je prostě pouze pro oficiální účely. Charles (69) toto pravidlo porušil v roce 2010, když se podepsal jedné z obětí povodní v Cornwallu. Napsal jen „Charles 2010“ a omluvil se za otřesný rukopis.

Foto: Profimedia.cz

Jako herečka byla zvyklá na pozornost veřejnosti a rozdávání podpisů či selfie. To je teď passé Foto: Profimedia.cz

Náklonnost k princi? Jen v soukromí

Ze zásnubních fotografií láska téměř kape. Princ a jeho nastávající si jsou na nich velice blízko a dotýkají se. Při rozhovoru se celou dobu drželi za ruce. Fotografové je několikrát zachytili při polibcích. I tohle skončí. Myka Meier, expertka na královskou etiketu, říká, že protokol sice polibky nezakazuje, ale všechny páry je na veřejnosti omezují na minimum. Ačkoliv Harry s Meghan mají ke své roli trochu modernější přístup, nikdy nesmějí zapomenout, že stále reprezentují královskou rodinu.

Foto: Profimedia.cz

Bude třeba omezit i projevy lásky na veřejnostiFoto: Profimedia.cz

Oblékat se podle sebe

Ačkoliv styl oblékání změnila Meghan Markle už zhruba před půl rokem, kdy jí to bylo údajně doporučeno, nyní bude muset ubrat ještě víc. Průhledné šaty jsme na ní rozhodně viděli naposledy, měla je při oficiálním fotografování. Dále musí zapomenout na barevné laky na nehty – královský protokol povoluje pouze přirozené odstíny. Královna nemá ráda boty na klínku, takže si je členky rodiny troufnou vzít, jen když není nablízku. Meghan se také bude muset naučit nosit na všechny oficiální akce silonky – při oznámení zásnub jí chyběly. A všimněte si také, že ženy v královské rodině nikdy nemají velké kabelky.

Foto: Profimedia.cz

Na oficiálních zásnubních fotografiích měla Meghan šaty s průsvitným vrškem. To jí už příště neprojde Foto: Profimedia.cz

Postavit se, kam se jí zlíbí

To, jak členové královské rodiny při oficiálních akcích stojí či sedí, má také jasná pravidla – řídí se linií následnictví. První je tedy královna Alžběta (91) s princem Philipem (96), poté následník trůnu princ Charles (69) s Camillou (70), princ William (35) s Kate (36) a teprve poté princ Harry a Meghan Markle.

Foto: Profimedia.cz

Není to nějaké ledabylé uspořádání – vše má svůj řád. V popředí královna Alžběta s princem Philipem, vlevo za ní princ Charles s vévodkyní Camillou, za nimi, byť špatně vidět, vévodkyně Kate a princ William a vedle nich Meghan Markle a princ HarryFoto: Profimedia.cz

Noha přes nohu? Ani nápad

Se sezením souvisí ještě jedna důležitá věc: dámy nesmějí sedět s nohou přes nohu a musejí držet kolena a kotníky u sebe. Nejčastěji proto sedí s nohama u sebe nakloněnýma na jednu stranu, Kate můžete někdy pozorovat také s překříženými kotníky mírně vybočujícími do strany – odborníci na etiketu po ní tento sed dokonce pojmenovali.

Foto: Profimedia.cz

Noha přes nohu? Tabu! A to nemluvíme o příliš krátké sukni Foto: Profimedia.cz

Co si o těchto pravidlech myslíte. Mají nějaký smysl?

Reklama

Načítám