Hlavní obsah

Svatební šaty Meghan Markle: Zazáří v bílé klasice jako Kate, nebo se opět vykašle na tradice?

Foto: Profimedia.cz

MeghanFoto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolem Meghan Markle (36) bylo během Vánoc dost rušno. Kromě toho, že královna Alžběta II. porušila protokol a pozvala ji na panství Sandringham, ačkoliv tam normálně smějí až páry, které jsou v manželství, objevily se první návrhy jejích svatebních šatů.

Článek

Půjde ve šlépějích královských tradic a dá přednost šatům, které se podobají těm, co měla vévodkyně Kate (35), inspiruje se u modelu, který měla na první svatbě, anebo opět všechny překvapí? Konečně se objevily první vlaštovky toho, jak by mohla nevěsta Meghan Markle 19. května vypadat! Návrhy má na svědomí izraelská návrhářka Inbal Dror, která mimo jiné také navrhla šaty zpěvačce Beyoncé (36) na předávání cen Grammy v roce 2016, obléká modelku Bar Rafaeli (32) a další celebrity.

Ibal Dror ukázala rovnou dva návrhy, které jsou ale dosti rozdílné. Dalo by se říct, že z prvního lze spíše vyčíst inspiraci u šatů nevěst královské rodiny, zatímco druhý je trochu odvážnější. Ani jeden se však nepodobá těm, které měla Meghan na své první svatbě.

Jamajská svatba 

Z fotografií, které otiskl americký časopis Star Show, je patrné, že první svatba Meghan Markle byla mnohem uvolněnější, než ji čeká nyní. Konala se na Jamajce, party probíhala na pláži, kde se svatebčané bavili různými hrami v plavkách. Celému duchu svatby pak odpovídaly i šaty nevěsty. Podle všeho byly jednoduché, bez rukávů i ramínek, se zdobeným opaskem. Vlasy měla rozpuštěné a make-up skutečně decentní.

Foto: Profimedia.cz

První svatební šaty Meghan Markle byly dost jednoduché, což odpovídalo celému duchu svatby Foto: Profimedia.cz

Meghan Markel už jednou bílé šaty oblékla. Udělá to znovu? Tuto tradici rozšířila až královna Viktorie v roce 1840, když si brala prince Alberta. Do té doby byly běžnější spíše ty barevné. Viktorie ale jako královna chtěla zářit. A mnoho žen se jí chtělo podobat.

Až postupem času začaly být vnímány tak, jako jsou dnes - tedy symbol něčeho nového, neposkvrněného. Může si je tedy obléknout i rozvedená? Například Camilla (71), manželka prince Charlese( 69), bílé šaty v roce 2005 neměla, protože i ona byla rozvedená. Bude mít Meghan tedy sněhobílé, nebo třeba krémové, či slonovinové?

Foto: Profimedia.cz

Camilla Parker, když si brala prince Charlese, také neměla bílé šaty. I ona totiž byla rozvedená Foto: Profimedia.cz

Tradice královských nevěst

To z návrhů jisté úplně není. Co ale ano je fakt, že první svatba rozhodně nebyla tím, co by vedlo ruku návrhářky Inbal Dror. Je to zjevné z obou návrhů. Drží se spíše tradic šatů nevěst z královské rodiny lady Diany (†36),  vévodkyně Kate i samotné královny Alžběty II. (91). Tedy mají dlouhé rukávy a úzký pas. Avšak to je snad jediná spojitost mezi oběma návrhy.

Jinak jsou totiž jedny s bohatou širokou sukní, zatímco druhé dokonale vykreslují křivky a spodní část mají úzkou. Působí tak mnohem více „sexy“, což k Meghan Markle sedí trochu více. Nezapomínejme na to, že jako Američanka je ráda výrazná a excentrická, takže zatím se tradic příliš nedrží a je spíše inovativní.

Foto: Profimedia.cz

Návrh Inbal Dror se velmi podobá šatům, které měla na svatbě v roce 2011 vévodkyně KateFoto: Profimedia.cz

U prvního návrhu najdete i další shodné prvky s šaty, které měla i vévodkyně Kate. Kromě zmíněných dlouhých rukávů, dlouhé široké sukně a úzkého pasu je i na návrhu pro Meghan Markle véčkový výstřih a vyšší krajkový límeček. Dále je to pak i zdobení, které je na návrhu šatů od Inbal Dror znázorněno v pase a poté na spodní části šatů, tedy velice podobně, jako to měla vévodkyně Kate.

Foto: Profimedia.cz

I ona měla véčkový výstřih, vyšší límeček, dlouhé rukávy a vyšívání na spodním lemuFoto: Profimedia.cz

Druhé jsou odvážnější

Svým véčkovým výstřihem a širokou sukní mohou připomínat i šaty, které ve svůj velký den oblékla lady Diana, ale zde podobnost zřejmě končí. Je spíše nepravděpodobné, že by se návrhářka inspirovala u maminky ženicha a propůjčila si při navrhování třeba široké balonové rukávy.

Foto: Profimedia.cz

A právě velmi dlouhou vlečku měla i princezna Diana. Měřila necelých osm metrů Foto: Profimedia.cz

Nicméně u druhého návrhu, který je méně tradiční a sukně není široká, nýbrž obepíná tělo nevěsty, lze najít drobnou spojitost s šaty princezny Diany. Na návrhu je totiž připsána poznámka „long long train“, což znamená, že by šaty měly mít skutečně dlouhou vlečku. Ty Dianiny ji měly dlouhou skoro osm metrů, zatímco ty vévodkyně Kate „jen“ něco kolem tří metrů. Překoná Meghan Markle jejich délku? Uvidíme, tyto návrhy rozhodně nejsou finální, stejně tak si nevěsta může ještě vybrat jiného návrháře.

Foto: Profimedia.cz

Druhý model šatů je úplně odlišný a více odvážnýFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Vpravo nad podpisem je poznámka „long long train“, tedy že by šaty měly mít velmi dlouhou vlečkuFoto: Profimedia.cz

Který návrh se vám líbí více?

Reklama

Načítám