Hlavní obsah

Koho přivede do královské postele? 9 věcí, které nevíte o budoucí ženě prince Harryho

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další královská svatba se blíží! Jaké bude mít nevěsta asi šaty? A co vlečka? Bude delší než ta, kterou měla Kate? Než budeme znát odpovědi, pojďme se zaměřit na jednu jedinou otázku: Kdo vlastně Meghan Markle je?

Článek

Meghan Markle (36) rozhodně není první dívkou prince Harryho (33), o které by se mluvilo jako o jeho možné snoubence. Jenže spekulace jsou jedna věc, skutečnost bývá jinde. A tak se snubního prstenu nedočkala ani Chelsy Davy (32), se kterou byl princ s přestávkami od roku 2004 do roku 2011, ani Cressida Bonas (28), s níž chodil následující dva roky. Svým něžným pohledem ho nakonec uhranula americká herečka Meghan Markle. Proč právě ona? Kdo to je, že si získala srdce bouřliváka Harryho?

Televizní rodina

Rachel Meghan Markle, jak zní hereččino celé jméno, se narodila 4. srpna 1981 v Los Angeles. Matka je Afroameričkanka, psychoterapeutka a cvičitelka jógy, otcovy kořeny sahají do Evropy. Je to televizní kameraman, který natáčel třeba seriál „Ženatý se závazky“. Rodiče se rozvedli, když bylo dceři šest let. Dívka pak chodila za tátou do práce, do televize, kde trávila svůj volný čas. Teď leckoho napadne, že právě tam si někdo všiml jejího talentu. Kdepak. Za to může její kamarádka z univerzity – ukázala jednomu producentovi amatérský film, který natočili, když Meghan studovala vysokou školu. Její herecké umění ho oslovilo a po Meghan okamžitě skočil.

Foto: Profimedia.cz

Meghan Markle se svojí maminkou Doriou Radlan Foto: Profimedia.cz

Talentovaná kaligrafka

V posledním ročníku na vysoké škole, kde studovala mezinárodní vztahy, pracovala Meghan na americké ambasádě v Buenos Aires. Věnovala se také kaligrafii, tedy psaní ozdobným písmem, které se používá třeba na oficiální pozvánky. Tím si později přivydělávala i ve svých kariérních začátcích. V roce 2002 se objevila v epizodě seriálu „General Hospital“, o tři roky později si zahrála cestující v letadle ve filmu „Něco jako láska“ (2005) a v roce 2010 se objevila ve snímku „Nezapomeň na mě“.  Mezitím získala malé role v seriálech „Kriminálka New York“, „90210: Nová generace“, „Kriminálka Miami“ nebo „Castle na zabití“. Do povědomí diváků se nejvíc dostala seriálem „Kravaťáci“, v němž účinkovala od roku 2011 až dosud.

Charita a dobrovolnická činnost 

Meghan se, podobně jako Harryho matka princezna Diana, věnuje charitativní činnosti. Angažuje se v problematice nedostatku vody, v rámci kampaně „Clean Water Campaign“ cestovala do Rwandy. Je také bojovnicí za rovná práva pro muže a ženy, je zastánkyní programu „United Nations Entity for Gender Equality and the Empowerment of Women“, který spadá pod OSN a snaží se po celém světě zlepšovat podmínky pro ženy – aby mohly studovat a měly v životě stejné šance jako muži.

Jednou rozvedená

Budoucí manželka prince Harryho má už jedno manželství za sebou – mezi léty 2011 a 2013 byla vdaná za producenta Trevora Engelsona (41). Nebyl to ale žádný sňatek z rozmaru, třebaže dlouho nevydržel – Meghan s Trevorem chodila od roku 2004. Než potkala prince Harryho, se kterým ji seznámil společný známý, randila se známým torontským kuchařem Corym Vitiellem. Mimochodem, vztah s Harrym z ní udělal „nejgooglovanější“ herečku roku 2016.

Foto: Profimedia.cz

Fotografie z první svatby Meghan, když si v roce 2011 brala Trevora Engelsona Foto: Profimedia.cz

Nejlepší kamarádka

Schválně, tipnuli byste si, kdo je Meghaninou nejlepší kamarádkou? Dáme vám nápovědu: letos se jí narodila dcera a není to tak dávno, co měla tajnou svatbu. Jo – a kdyby vás praštila, pravděpodobně vám uletí hlava přes celý tenisový kurt. Ano, nejlepší přítelkyní Meghan je Serena Williams (36)! Potkaly se na charitativním fotbalovém utkání v roce 2014. Kdoví, třeba uvidíme Serenu na královské svatbě.

Předurčená budoucnost

Britská expertka na královskou rodinu Katie Nicholl v televizním dokumentu „Když Harry potkal Meghan“ prozradila, že se jednou večer před mnoha lety ptali prince jeho kamarádi , kdo je pro něj ideální ženou. A víte, co odpověděl? „Meghan Markle z Kravaťáků.“ No, tomu se říká mít královské výhody a dosáhnout všeho, co člověk chce.

Foto: Profimedia.cz

Hereččinou nejlepší přítelkyní je Serena Williams (uprostřed). Potkaly se na charitativním sportovním utkání DIRECTV, kde se spolu rovnou i vyfotografovaly. Na fotce (zleva) jsou dále modelka Hannah Davis (27), modelka Nina Agdal (25), Meghan Markle a herečka Shay Mitchell (30)Foto: Profimedia.cz

Nechtěná princezna

Hovoří se o tom, že by královna mohla Meghan propůjčit titul princezny nebo vévodkyně ze Sussexu. V úvahu ale připadá spíše druhá možnost – herečka se totiž nechala slyšet, že by nechtěla být „princeznou Meghan“. Tou podle ní může být pouze žena, která se do královské rodiny narodila.

Není první

Meghan Markle není první Američankou, která se provdá do britské královské rodiny. Dokonce není ani první rozvedenou! Prvenství drží Wallis Simpson (†1986). Do té se bezhlavě zamiloval král Eduard VIII. (strýc královny Alžběty II.), a roku 1936 dokonce raději abdikoval, než by se vzdal sňatku s touto ženou – a to před ním měla už dva manžele. Britská monarchie je už ale mnohem uvolněnější, a tak princi Harrymu nikdo ve sňatku s rozvedenou ženou nebránil (a také to není král).

Foto: Profimedia.cz

Takové fotky už asi neuvidíme Foto: Profimedia.cz

Milovnice psů

Kensingtonský palác, kam se pár po svatbě nastěhuje, bude mít ne o dva, ale rovnou o čtyři obyvatele navíc. Mehgan Markle je totiž milovnice psů a dva má doma. Jedním je kříženec labradora s pasteveckým psem, který se jmenuje Bogart, druhým je bígl Guy. Podle Meghaniných přátel oba psi spí s paničkou v posteli a jedí pouze vysoce kvalitní organické krmivo. Tak musejí doufat, že v Kensingtonském paláci mají dostatečně široké postele, aby se tam všichni i s princem Harrym vešli.

Foto: Profimedia.cz

Meghan s Guyem, jedním ze svých pejskůFoto: Profimedia.cz

Je vám Meghan Markle sympatická?

Reklama

Načítám