Hlavní obsah
Foto: pilipphoto, Shutterstock.com

Foto: pilipphoto, Shutterstock.com

Není lepší požitek, než se za letního parného dne zchladit ledovou limonádou z čerstvého ovoce. Proto jsme si pro vás připravili tip na ledovou tříšť z melounu. Tak hurá do toho!

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g melounu
  • 800 ml čaje
  • 1 dl pomerančové šťávy
  • 1 ks limetky
  • 1 lžíce třtinového cukru
Neobsahuje alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

S přípravou je dobré začít den předem. Nejdřív si uvařte silný čaj, podle chuti můžete použít některý černý čaj, báječně se také hodí třeba rooibos. Nechte ho vychladnout, nalijte ho do tvořítek na led a dejte zmrznout.

02.

Když jsou kostky opravdu úplně zmrzlé, vložte je do mixéru vhodného i na led, přidejte na kousky nakrájený meloun a rozmixujte na tříšť.

03.

Tříšť nalijte do džbánu s nakrájenou limetkou, doslaďte a podle chuti dolijte čerstvou pomerančovou šťávou nebo fresh džusem. A pokud budou pít jen dospělí, přidejte klidně bílý kubánský rum.

Vyzkoušet můžete i alkoholické drinky.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie230,97 kJ
Bílkoviny1,17 g
Tuky0,08 g
Sacharidy12,37 g
Sůl0 g
SAFA0,01 g
Vláknina0,85 g
Cukry9,95 g
Související témata:

Načítám