Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Bazalka se většinou přidává do rajčatových a jiných zeleninových jídel a salátů. Zkuste ji s ovocem, chutná to skvěle.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Salát
  • 200 g cukrového melounu
  • 4 ks nektarinek
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
Zálivka
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce citronové šťávy
Neobsahuje alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Meloun bez slupky a semen nakrájejte na kostičky, nektarinky na půlkolečka a obojí promíchejte s jemně nasekanou bazalkou. Zakápněte zálivkou, nechte vychladit a podávejte.

Související témata:

Načítám