Hlavní obsah

Méně tradiční maso na gril z Globusu

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete posunout svoje grilování o kousek dál? Navštivte řeznictví Globus. Na grilovací sezonu jsou zde připravení a kromě klasiky zde najdete i méně tradiční maso a masné výrobky vhodné ke grilování.

Článek

Sbíhají se vám sliny při pomyšlení na šťavnatý steak nebo voňavou grilovanou klobásku? Rozhodně nejste sami! V poslední době se z Čechů totiž stávají fanoušci grilování. Na gril kromě klasiky – vepřového a kuřecího – začínáte dávat i jiné druhy masa.

Základem je především výběr kvalitního a čerstvého masa. Čerstvost je zaručena díky vlastním opravdovým řeznictvím, které má Globus v zázemí každého hypermarketu. Každý den zde zruční řezníci bourají a zpracovávají kvalitní maso od osvědčených dodavatelů. Z něj se pak přímo na místě vyrábí podle tradičních receptur a bez nevhodných chemických přísad i uzenářské výrobky.

Vyzkoušet můžete například grilovací klobásky, jejichž hlavní surovinou je vždy čerstvé maso. Jsou šťavnaté, příjemně kořeněné a v přírodním střívku. Vybírat můžete ze široké nabídky – od bílé klobásy přes moravskou, hovězí, ale i méně tradiční jehněčí či telecí s přídavkem sušených rajčat nebo smažené cibulky. Letošní novinkou je také hovězí hamburger.

Masa a uzeniny na gril pro vás v Globusu připravujeme dle aktuální poptávky v průběhu celého dne

Příjemnou změnou může být grilování méně tradičních druhů masa. V řeznictvích hypermarketů Globus můžete koupit steaky z jehněčího či telecího masa. Vyzkoušet můžete kotletu z telecího masa, steaky z telecí kýty nebo jemné telecí nakrájené na kostky. Masa jsou nakládána v pivní a máslové marinádě nebo v marinádě Borneo plné exotických chutí.

Masa jehněčí, telecí i krůtí jsou oblíbená pro nižší obsah tuku a cholesterolu než tradiční vepřové. Jsou vhodná i pro ty, kteří vyhledávají masa se specifickou chutí, což u jehněčího rozhodně platí. Telecí maso je zase jemnější, a proto je vhodné pro ženy a děti.

Ani vyznavače klasiky v Globusu nezklamou. Z nabídky vepřových mas na gril si vybere i ten nejnáročnější gurmán. Na gril řezníci připravili špíz z kostek z vepřové kýty, vepřový bok ke grilování, kotletu kořeněnou bylinkami, libové kostky z čerstvé vepřové kýty připravené v tymiánovo-citronové marinádě, příjemně okořeněné vepřové maso v pivní nebo máslové marinádě nebo libový steak z vepřové kýty naložený v máslové marinádě.

Pokud si s výběrem nebudete vědět rady, proškolený personál v hypermarketu vám s výběrem vždy ochotně poradí, nebojte se zeptat.

Více informací včetně aktuálních akčních nabídek naleznete na www.globus.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám