Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Receptů na zpracování zralých meruněk není nikdy dost, proto máme pro vás recept na meruňkové knedlíky ze špaldové mouky. Neváhejte, budete příjemně překvapení!

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Knedlíky
  • 8 ks meruněk
  • 2 lžíce měkkého tvarohu
    7
  • 1 hrnek špaldová mouka
    1
  • 1 ks vejce
    3
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 špetka soli
  • 1 sáček vanilkového cukru
K podávání
  • 50 g másla
    7
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 100 g tvrdého tvarohu
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Základem jsou dobře uzrálé až přezrálé meruňky. Ty vypeckujte před vložením do těsta.

02.

Těsto připravíte ze dvou lžic měkkého tvarohu, hrnečku špaldové mouky a jednoho vajíčka. Přisypete lžičku třtinového cukru a špetku soli. Do vnitřku meruněk pro labužníky doporučuji nasypat trochu vanilkového cukru.

03.

Pak už jen zbývá hezky zabalit meruňky do hotového těsta, v dlaních udělat pěkné kuličky, a jakmile vám osolená voda začne vřít, stačí vhodit a počkat, dokud nevyplavou na povrch (pak jsou hotové). Před servírováním si nastrouhejte najemno tvrdý tvaroh, posypejte jimi uvařené knedlíky, přidejte malinký kousek rozehřátého másla a trochu třtinového cukru.

Přečtěte si náš článek, co meruňky dokážou nejen v kuchyni.

Související témata:

Načítám