Hlavní obsah

Messy hair: Naučte se nosit nejvíc trendy plážové vlny

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Vlny, které sluší všem. Ledabylé, které vypadají, že jste strávila den na pláži u moře. Jak je vytvořit, co k tomu potřebujete a kdo ze slavných žen je takto nosí?

Článek

Baby bangs, dlouhé hladké copy, ulíznuté vlasy v mokrém stylu, nejrůznější sponky a ozdoby. I když fashion weeky hlásají ve světě trendů na léto 2019 všelijaké sofistikované účesy a střihy, my mezi nimi našli i přirozený styling – plážové vlny zvané také messy (neuspořádané). Ty totiž z módy jen tak nevyjdou!

Nedbalé vlny jsou nejvíc trendy stylingem vlasů této dekády, a hádáme, že to bude pokračovat i v té následující. Princeznovské lokny se nehodí pro každého, stejně jako uhlazený vyžehlený účes. Messy vlny jsou ale slušivé ve všech případech.

Nejlépe vypadají na dlouhých, prosvětlených vlasech, ale jdou vytvořit i na kratším mikádu. Prameny dostanou lehký objem a texturu a vypadá to, že jste se s takovými vlnami narodila. Jak na ně?

Foto: Profimedia.cz

Bella Hadid (22) na týdnu módy v Miláně v září 2018, přehlídka pro značku Philosophy Di Lorenzo Serafini na jaro/léto 2019Foto: Profimedia.cz

Vlny jako z pláže

Vaším nejlepším pomocníkem nechť se stane slaný sprej. Ten můžete použít do suchých, ale nejlepšího efektu docílíte, když ho nastříkáte do mokrých vlasů, poté vysušíte fénem a nejlépe fénem s difuzérem. Pokud se vaše vlasy přirozeně trochu vlní, máte vyhráno. Stačí při foukání vlasy pomačkat a doladit styling gelem, voskem nebo lakem na vlasy. Vy ostatní si budete muset vzít k ruce ještě kulmu nebo žehličku.

Foto: Profimedia.cz

Blake Lively (31) je podle nás vlasovou bohyní. Takto upravené vlasy nosí nejčastějiFoto: Profimedia.cz

S kulmou se vám bude pracovat nejsnadněji, pokud jsou vaše vlasy jemné. Berte si širší prameny a každý natáčejte v jiném směru (od obličeje, nebo k obličeji) a kulmu držte pořád svisle dolů. Vlasy nenatáčejte na kulmu až do konce, obtočte kolem ní vždy jen střed pramenu. Až vlasy vychladnou, pročešte je prsty a použijte lehce tužící lak, aby vlny vydržely. Nesnažte se ale o dokonalost, tyhle vlny mají být ledabylé (produkty, které vlasům dodají objem).

Do ruky si můžete vzít i žehličku a pramen po pramenu natočit. Tahle technika se hodí pro husté a nepoddajné vlasy, protože pak déle udrží tvar. Další možností je žehličkou ohýbat každý pramen nahoru a dolů – místo toho, abyste po něm jely hladce dolů, popojeďte žehličkou asi o dva centimetry jedním směrem, další úsek pak kulmu zlomte v protisměru. Vznikne „lámaná“ vlna, která vypadá plážově přirozeně. Zbytek postupu je stejný jako u kulmy, hřívu pročešte prsty a objem podpořte nějakým objemových přípravkem. Kořínky můžete nadzvednout pomocí suchého šamponu nebo pudru.

Foto: Profimedia.cz

I na kratších vlasech vytvoříte nedbalé, plážové vlny. Podívejte se na herečky (zleva) Lucy Boynton (25) a Olivii Wilde (35)Foto: Profimedia.cz

Existuje ještě jeden pomocník, a tím je trojkulma. Vytvoří podobně lámanou vlnu jako žehlička, ale je to poměrně snazší, jenom s ní mačkáte pramen kousek po kousku až ke konečkům. Výsledek pak je, jako kdybyste si na noc zapletly copánek. Ostatně, to je taky jedna z variant. Vlasy si večer umyjte, poprašte slaným sprejem, vyfoukejte a zamotejte do několika drdůlků nebo zapleťte do copů. Probudit se do krásných vlasů je k nezaplacení!

Tipy na slané spreje

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Stylista, L’Oréal Paris, 150 Kč; Toni&Guy, 139 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Wave Tonic, Sephora Collection, 190 Kč; Ocean Spray, Maria Nila, cena okolo 500 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Après Beach, Oribe, 1095 Kč; Alcina, 270 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Soft Glam, Schwarzkopf, cena okolo 150 Kč; Queen Beach, Tigi Bed Head, cena okolo 250 KčFoto: Archiv firem

Pro další účesovou inspiraci se podívejte na tipy, jak ozvláštnit culík nebo na dva účesy pro mikádo

Reklama

Načítám