Hlavní obsah

Jak získat objem do vlasů: Tyhle produkty to zvládnou

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Objem je asi nejčastěji skloňované slovo, když přijde na vlasy. Pokud jste majitelkou jemných, ne moc hustých vlasů, dáte nám určitě za pravdu. Jak proti zplihlým vlasům bojovat? Na tyhle produkty se můžete spolehnout!

Článek

„Mám zplihlé vlasy,“ řekla alespoň jednou v životě snad každá žena. Objemné a nadýchané kadeře jsou (ve většině případů) naším cílem. Pokud je ale takové nemáte od přírody, nezoufejte. Můžete se spolehnout na vlasové a stylingové produkty, které dokážou zázraky.

Šampony pro větší objem

Vše se odvíjí už od šamponu. Pokud máte vlasy plihnoucí a jemné, nezatěžujte je hodně hydratačními šampony, které v sobě obsahují olej. Vyberte si lehčí šampony s popiskem „pro objem“. Vyhněte se také těm, které mají ve složení silikon. Na vlas mají uhlazující účinky. Budou sice na dotek i na pohled zdravější, ale budou po sobě víc klouzat, a tím pádem ztrácet na objemu. Hydrataci můžete vlasům dodat vždycky pomocí kondicionéru, který si dávejte jen do délek.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Aussie, Aussome Volume, 149 Kč; René Furterer Tonucia, 449 Kč; Nivea, Volume Care, 80 Kč. Šampon od Aussie dokáže vlasy trochu zdrsnit a tím pádem nabudou na objemu. Pokud ale máte suché, odbarvené vlasy, tenhle šampon pro ně bude málo hydratační. U René Furterer poznáte rozdíl po delším používání – vlasy jsou po něm hustší, silnější a celkově kvalitnější. Bude vám vyhovovat, i když máte barvené vlasy. Nivea je zlatá střední cesta, pokud máte vlasy zesvětlované, a tudíž suché, a potřebujete je zregenerovat, ale zároveň z nich neztratit objem (neobsahuje silikony)Foto: Archiv firem

Suché šampony – bohatší hříva  

Suché šampony jsou zachránci, když po ránu vaše vlasy nemají svůj den a na jejich mytí vám nezbývá čas, prostě když do nich potřebujete okamžitě nahnat objem. Pokud je nastříkáte jen k hlavě, zbavíte vlasy mastnoty a dostanete objem přímo od kořínků. Když je ale použijete (s mírou) i do délek jako závěrečný styling, získají hrubší texturu, nebudou po sobě tolik klouzat a budou se zdát hustší. To se hodí, pokud jste si vlasy navlnily kulmou nebo žehličkou. Jedinou nevýhodou suchých šamponů je, že můžou dráždit pokožku hlavy, tady prostě nezbývá než zkoušet a zkoušet různé produkty. Vždy si také po jejich použití umyjte večer hlavu, čímž předejdete svědění a lupům.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Kevin Murphy, Doo Over, 746 Kč; Suchý šampon Batiste, Original, 69 Kč. Vlasy nadzvednou, neslepí je, zbaví mastnoty a hezky voní – dělají přesně to, co by měly suché šampony umětFoto: Archiv firem

Laky na jemné vlasy

Suchý šampon sice dodá texturu a nadýchanost, ale lak je pak to, co váš účes zafixuje a objem udrží. A když si vyberete takový, který netuží přespříliš, tak vlasy neslepí a můžete ho použít do celých délek vlasů stejně jako suchý šampon.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Lak Taft, Power Cashmere, 90 Kč; Tvarovací sprej na vlasy Nivea, Volume, 130 Kč. Nový tvarující sprej od značky Nivea se chová jako lak na vlasy, ale neobsahuje alkohol, takže je celkově lehčí než klasické laky. Nejlepší na něm je, že jde z vlasů vyčesat a neslepí je. To samé umí černý Taft, který je sice označený tou nejvyšší tužící silou, ale přitom neskončíte s helmou, která nepůjde rozčesatFoto: Archiv firem

Pudry proti zplihnutí vlasů

Pudr do vlasů je takový suchý šampon na druhou. Má větší objemové schopnosti než suchý šampon a vlasy opravdu nadzvedne a zdrsní je tak, že na dotek vám to může být až trochu nepříjemné. Nicméně pokud vám jde o to, aby vlasy byly u hlavy nadýchané a neplihly, nebo vám držely v účesu, na pudry se můžete spolehnout.

Můžete je dát i do délek – stačí si pudr nasypat do dlaní, rozetřít a vlasy pomačkat a rovnoměrně ho do nich zapracovat. Vlasy si ale raději před ulehnutím do postele umyjte, zvláště máte-li je barvené. Mohlo by je to vysušit a zbytečně zacuchat.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Objemový styling-pudr Alcina, 270 Kč; Pudr na vlasy Schwarzkopf Professional, Osis+, cena okolo 200 Kč, koupíte v kadeřnických salonech. V obou případech jde o bílý prášek, který po zapracování do vlasů „zmizí“, takže se nemusíte bát bílých stop, i když máte vlasy tmavé. Dodá objem, lehkou fixaci a poradí si i s mastnotou u kořínkůFoto: Archiv firem

Tužidla pro jemné vlasy

Tužidla jsou pro zplihlé vlasy radou číslo jedna už desítky let. Nevýhodou je, že pro rychle mastící se vlasy můžou být nevyhovující. Snažte se tedy jejich použití omezit jen na délky a oblast kořínků vynechte. Tu můžete osvěžit suchým šamponem při závěrečném stylingu vlasů.

Nebo počítejte prostě s tím, že jeden den po umytí a vyfoukání s tužidlem budete mít skvostný objem, ale večer si vlasy budete muset opět umýt, protože den následující by byly už mastné.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Tužidlo Previa, cena okolo 300 Kč; Tužidlo Schwarzkopf Professional, BC Bonacure Volume Boost, cena okolo 200 Kč, obojí koupíte v kadeřnických salonech. Tužidlo se nanáší do vlhkých vlasů, které musíte prosušit fénem. Nejlépe bude efekt vidět, když je vyfoukáte přes kulatý kartáč. Pokud se chystáte vlasy vlnit kulmou nebo žehličkou, díky těmto tužidlům udrží déle tvar účesu, ale vlasy neslepí ani moc nezatížíFoto: Archiv firem

Spreje pro větší objem

Jsou-li pro vás tužidla až moc tužící a zatěžující, vyzkoušejte objemové spreje, kterých je na trhu také spousta. Většinou se nanáší ještě před foukáním do vlhkých vlasů.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Středně tužící sprej Alterna, Invisible Roller Spray, 790 Kč; Stylingový sprej Dermacol, 149 Kč. Oba spreje mají za úkol dodat vlasům texturu a objem. Alterna vytvoří přirozené, plážové vlny – používá se do vysušených pramenů, které smotáte do malých drdůlků a upevníte pinetou, poté ještě profénujete a až vlasy trochu zchladnou, můžete rozpouštět. Stejných můžete docílit i pomocí spreje se solí od Dermacolu. Ten nanášejte do mokrých vlasů a dosušte je fénem s difuzérem Foto: Archiv firem

Co se na zplihlé vlasy osvědčilo vám? Napište nám! Nebo mrkněte na 10 žen, kterým sluší zrzavá barva.

Reklama

Načítám