Hlavní obsah

Baby bangs: Troufnete si na tuhle ofinu?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ofin je poslední dobou všude plno, my se ale zaměříme na tu nejvíc trendy pro letošní jaro/léto – říká se jí „baby bangs“. Jde o tu nejkratší, ale také nejodvážnější verzi. Troufly byste si na ni?

Článek

Ofina je a vždycky bude téma. Je totiž tak lákavé nechat si změnit image během minuty! Navíc trendy ofinám přejí a nosí se ve všech variantách. Dokážou v mžiku změnit vizáž, zjemnit rysy a dodat celému účesu rošťácký, nebo naopak uhlazený a elegantní vzhled.

My se zaměřili na tu nejošemetnější z ofin – kraťoučkou „baby“ ofinu, která končí maximálně centimetr nad obočím. Může být rovná, zubatá, střižená do kulata nebo na stranu. Komu to v ní bude slušet nejvíc?

Ofina z módních přehlídek 2019

Krátká ofinka dokáže přitáhnout pozornost na oči, omladit obličej a tak nějak mu dodat jiskru. Nejkratší verzi předvedly modelky na módní přehlídce Prady nebo Miu Miu pro jaro/léto 2019, takže pokud chcete mít vlasy podle nejžhavějších trendů, běžte do toho (fashion week v Paříži)! Jen se tuhle změnu opravdu vyplatí promyslet – bude slušet vašemu tvaru obličeje a pasovat k vaší celkové vizáži?

„Tento střih vlasů rozhodně nedoporučuji všem ženám, protože většina se po ostříhání necítí dobře. I přesto, že se jim střih na obrázku líbí, připadají si pak moc odhalené,“ varuje kadeřník Libor Smrž z pražského salonu Hair We Are. Pro koho se tedy hodí? „Krátkou ofinu si mohou dovolit ženy s ostřejšími rysy a výraznými lícními kostmi,“ dodává.

Co se týče tvaru obličeje, oválnému bude slušet jakákoliv varianta ofiny – zubatá na stranu i úplně rovná, která je nejextravagantnější. Také se hodí pro ty, které trápí vysoké čelo. Tahle zkrácená délka na něm hezky vynikne. „Jestliže máte naopak čelo nízké a ještě kulatý obličej, zde bych takhle krátkou ofinu nestříhala. Celkové vizáži obličeje by to neprospělo,“ radí kadeřnice Petra Polívková z dobříšského Salonu krásy.

Ofina jako doplněk

Při promýšlení nového účesu byste měly uvážit i váš osobní styl – protože takovýto střih ofiny je v podstatě jako módní doplněk. Oproti dlouhé má jednu výhodu, je asi nejméně údržbová – nemusíte ji foukat přes kulatý kartáč. Nicméně udržet si tu správnou délku bude žádat častější návštěvy kadeřnictví. Nikdy si ji nestříhejte samy, nechte to na odborníkovi! Špatně ustřižená mikro ofina totiž roste hodně dlouho.

A co délka ostatních vlasů? Nejlépe ofinka sedne k polodlouhým délkám – na ramena nebo k mikádu (jaká ofina se hodí k vašemu tvaru obličeje a jaká vůbec ne?). U krátkých sestřihů bude také vypadat jako součást celku, avšak u dlouhých vlasů už musíte brát v potaz, že to je dost odvážný styling, který musíte umět nosit. Nicméně platí, že oválný obličej, vysoké čelo a rovné jemnější vlasy jsou pro tuhle ofinu ideální.

Jak nosí krátkou ofinu celebrity? 

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Emma Watson (28) a Lizzy Caplan (36)Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Marion Cotillard (43) a Sofia Boutella (36)Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Bella Hadid (22) a Katy Perry (34)Foto: Profimedia.cz

Nákupní jízda s Proženy.cz a About You: Oblečení i boty o čtvrtinu levnější!

Stop! Ještě nenakupujte jarní oblečení, boty nebo plavky na dovolenou! Proč? Protože od 22. do 31. března můžete své módní kousky pořídit výrazně levněji. Nákupní jízda s Proženy.cz a About You vám totiž na téměř veškeré zboží přinese 25% slevu. Tu můžete využít ale i na 20 000 produktů, které již byly zlevněny. Už se těšíte?

A co vy, měly jste někdy odvahu ostříhat si ofinu takhle na krátko?

Načítám