Hlavní obsah

Mexická horká čokoláda se špetkou chilli

Hodnocení:
(4)
Foto: Brent Hofacker, Shutterstock.com
Doba přípravy
8 minut
Doba vaření
2 minuty
Náročnost
nízká

Mexiko je země, kde se kakao a z něj i horká čokoláda zrodily. Nápoj z kakaa je o celá staletí starší než čokoláda v tabulkách, jak ji známe dnes. Pojďte s námi ochutnat, jak se horká čokoláda dnes pije v zemi svého původu!

Ingredience pro:
2 porce
  • 2 lžíce hořkého kakaa
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 100 ml vroucí vody
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 1 špetka mletého muškátového oříšku
  • 300 ml horkého mléka
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 špetka mletého chilli
  • 2 celé skořice
Článek

Postup

Krok 1: V malém kastrolku smíchejte kakao a cukr a zalijte vroucí vodou. Přiveďte k varu a asi 2 minuty za stálého míchání svařujte.

Krok 2: Stáhněte plamen na minimum. Přidejte mletou skořici a špetku muškátového oříšku (případně i mletého hřebíčku) a mléko a zhruba 5 minut nechte mírně probublávat. Přidejte vanilkový extrakt, podle chuti i špetku chilli, a můžete podávat – s tyčinkou skořice jako míchátkem.

Náš tip: Aby byl výsledek vláčnější, vmíchejte do hotového horkého nápoje 2 kostičky hořké čokolády a nechte ji rozpustit.

Čím si rádi dochutíte horkou čokoládu vy?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama