Hlavní obsah
Foto: Brent Hofacker, Shutterstock.com

Foto: Brent Hofacker, Shutterstock.com

Mexiko je země, kde se kakao a z něj i horká čokoláda zrodily. Nápoj z kakaa je o celá staletí starší než čokoláda v tabulkách, jak ji známe dnes. Pojďte s námi ochutnat, jak se horká čokoláda dnes pije v zemi svého původu!

8 min.
Příprava
2 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 100 ml vroucí vody
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1 špetka muškátového oříšku
    8
  • 300 ml mléka
    7
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 špetka mletého chilli
  • 2 lžičky skořice
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

V malém kastrolku smíchejte kakao a cukr a zalijte vroucí vodou. Přiveďte k varu a asi 2 minuty za stálého míchání svařujte.

02.

Stáhněte plamen na minimum. Přidejte mletou skořici a špetku muškátového oříšku (případně i mletého hřebíčku) a mléko a zhruba 5 minut nechte mírně probublávat. Přidejte vanilkový extrakt, podle chuti i špetku chilli, a můžete podávat – s tyčinkou skořice jako míchátkem.

Tip

Aby byl výsledek vláčnější, vmíchejte do hotového horkého nápoje 2 kostičky hořké čokolády a nechte ji rozpustit.

Čím si rádi dochutíte horkou čokoládu vy?

Načítám