Hlavní obsah

Mezonet má vše, po čem toužili. Dávají si tu do těla i relaxují v sauně!

Foto: Jakub Holas (18x)

Na vzdušnosti dodávají obývacímu pokoji velká okna, jimiž se dá vstoupit na terasu. Efektní je i stropní svítidlo Pirce soffitto od Artemide (19 830 Kč, art-light)Foto: Jakub Holas (18x)

Reklama

Manželský pár měl ze stěhování do nového bytu obavy, vše ale i díky spolupráci s osvědčeným studiem dopadlo na jedničku. V mezonetu se cítí skvěle oni i jejich dospělé děti, které je často navštěvují.

Článek

Majitelé pražského mezonetového bytu vsadili na architektonickou a realizační společnost Kintex, s jejíž prací měli již předchozí dobrou zkušenost. Spolupráce probíhala v duchu vzájemné důvěry, klienti nechali architektům při zpracování návrhu dostatek volného prostoru a ti naopak ctili jejich požadavky.

„Vyhovuje nám propojení návrhu a realizace a zejména autorský dozor a kontrola ze strany dodavatele. Zároveň jsme si byli jisti, že architekti budou respektovat naše přání a nebudou nám proti naší vůli nutit jiná řešení. Jednalo se o plodnou diskusi, která vyústila v naši maximální spokojenost,“ vzpomíná majitel bytu.

Dobré načasování

Se spoluprací i výsledkem je spokojen také Robert Matula ze společnosti Kintex, který vyzdvihuje zejména skutečnost, že je klienti k realizaci přizvali zavčasu.

„Vzhledem k tomu, že se jedná o novostavbu a my měli možnost sledovat vývoj od samého začátku, chopili jsme se příležitosti zasahovat již do průběhu výstavby a připravit si takzvané neviditelné prvky, které nám z velké míry ulehčily následnou realizaci a ušetřily značné finanční prostředky. S přípravou se zkrátka začalo včas, což nebývá obvyklé,“ chválí si Robert Matula.

Foto: Archiv firmy

Kuchyně je od obývacího pokoje oddělená příčkou, ladili ji do šedo-hnědých barev a spotřebiče vybírali u značky BoschFoto: Archiv firmy

Prostor a skvělé výhledy

Po celkem pěti měsících, které zahrnovaly přípravnou fázi i samotnou realizaci, se majitelé mohli stěhovat do bytu velkého přes sto šedesát metrů čtverečních, ke kterému náleží ještě prostorná čtyřicetimetrová terasa. „Musím přiznat, že jsem měl částečně obavy, jak si v novém prostoru zvykneme, ale vše dopadlo skvěle. Možná i díky tomu, že se podle našeho přání podařilo do konceptu zakomponovat některé nábytkové kusy z minulého domu,“ říká majitel.

Díky otevřenému prostoru a dostatečnému prosklení má návštěvník bytu pocit, jako by se ocitl v rodinném domě se zahradou, ale svým způsobem „nad věcí“, jelikož se nachází v šestém a sedmém patře. „Otevřený prostor umocněný francouzskými okny si nemůžeme vynachválit, stejně tak se nám ještě neomrzel úžasný výhled z posledního patra na okolní panoramata,“ vypočítává spokojený majitel.

Foto: Archiv firmy

Pohled od obývací části směrem k jídelnímu koutu a ke kuchyni, vestavná LED svítidla jsou vyrobená na zakázkuFoto: Archiv firmy

Sport i zasloužená relaxace

Stejně jako v předchozím domě, chtěli majitelé i do nového bytu začlenit posilovnu a saunu, kde může pohodlně odpočívat až šest osob. Po vyčerpávajícím dni si pán domu i jeho manželka rádi protáhnou svaly a následně relaxují a nabírají nové síly. Ke každé z těchto místností pak patří i samostatná koupelna a toaleta.

Foto: Archiv firmy

Vybavená posilovna se nachází ve spodním patře mezonetu, do těla si tu s radostí dávají oba majitelé bytu. Náleží k ní i samostatná koupelna a toaletaFoto: Archiv firmy

Co se týká použitých materiálů, řadí se tento byt mezi nadstandardní realizace. Podlahy, dveře a další části s texturou dřeva jsou vyrobeny z přírodní dýhy, kterou barevně tónovali do požadovaných odstínů. Ostatní prvky jsou vesměs lakované do matného či lesklého povrchu. Zajímavá je kuchyňská linka, na kterou použili fasádní obkladové desky, takzvaný kompakt, s povrchem v dekoru přírodního kamene. Jedná se o 12 mm tenký a vysoce voděodolný materiál, který nejen svou cenou úspěšně konkuruje přírodnímu i umělému kameni.

Foto: Archiv firmy

Sauna je ve druhém patře bytu a také k ní patří samostatná koupelna s toaletouFoto: Archiv firmy

Důraz kladli také na výběr osvětlení, které si dokáže pohrát s celkovým vyzněním interiéru a navodit různé atmosféry. Vestavná LED svítidla, která použili k nasvícení schodišťových stupňů a umístili je i do kuchyně, si nechávají připravovat na zakázku.

Foto: Archiv firmy

Do horního, sedmého patra stoupají dřevěné schody, jednotlivé stupně jsou nasvícené LED svítidlyFoto: Archiv firmy

Líbí se vám prostorný mezonet? Jak byste si s jeho zařízením poradili vy?

Reklama

Načítám