Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Máte rádi lehké, nepřeslazené dobroty, které navíc krásně vypadají? V tom případě byste měli vyzkoušet recept na ořechové koláčky. Jsou jedním slovem božské!

35 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
40 koláčků
  • 100 g vlašských ořechů
    8
  • 100 g dětských piškotů
    1
    3
  • 70 g másla
    7
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce rumu
  • 100 ml smetany ke šlehání
    7
  • 100 g mascarpone
    7
  • 1 balíček vanilkového cukru
Na ozdobu
  • 2 hrsti vlašských ořechů
    8
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Ořechy společně s piškoty rozemelte na prášek a zalejte je směsí rozehřátého másla, medu a rumu. Z těsta pak na pečicí papír tvořte kolečka, která následně nechte pár minut ztuhnout v lednici.

Krok 2: Mezitím vyšlehejte smetanu a po lžících v ní rozmělněte mascarpone s cukrem. Smetanovou směs stříkejte na ztuhlá kolečka, zdobte ořechy a může se mlsat.

Související témata:

Načítám