Hlavní obsah
3,5
(24)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Jídlo, které potěší všechny milovníky omáček. Lahodná a intenzivní chuť je někde na pomezí rajské a guláše. Díky dlouhému dušení je maso měkké a voní po víně a čerstvém tymiánu.

10 min.
Příprava
2 hod., 30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Budete potřebovat:
  • 4 plátky zadního hovězího
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 hrnek červeného vína
  • 2 hrnky hovězího vývaru
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 lžička soli
  • 2 špetky pepře
K podávání:
  • 8 hnízd tagliatelle
Článek

01.

Plátky masa jemně naklepejte klouby ruky a nařízněte okraje. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. V hluboké pánvi rozpalte sádlo. Na talíř nasypte hladkou moukou a smíchejte ji se špetkou pepře a soli. V mouce obalte maso, přebytečnou oklepejte a klaďte do rozpáleného tuku. Maso opečte z obou stran dohněda a vyjměte.

02.

Do uvolněné pánve vsypte cibuli a opečte do světle hnědé barvy. Přidejte prolisovaný česnek, lžíci cukru, rajský protlak a vše krátce povařte. Podlijte vínem a z pánve seškrábněte a rozmíchejte všechny uvolněné přípečky. Nechte víno téměř odpařit a do pánve vraťte maso i se šťávou, kterou pustilo. Přilijte vývar, přidejte snítku tymiánu a na velmi mírném plameni duste do měkka.

03.

Měkké maso vyjměte z pánve a omáčku propasírujte nebo rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Podávejte s vařenými těstovinami.

Napadá vás ještě jiná příloha než těstoviny? 

Reklama

Související témata:

Načítám