Hlavní obsah

Milena zhubla před sedmdesátkou. Téměř 20 kilo!

Foto: Jakub Jurdič

Myslíte si, že musíte vypadat v důchodu jako otylá babička s hůlkou? Koukněte se na Milenu!Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Myslíte si, že jste na hubnutí staří a že už to v pozdějším věku ani nemá smysl? Tak si přečtěte příběh Mileny (69 let), která dokázala zhubnout 19 kilo za dva roky. Kvůli chlapovi!

Článek

Po padesátce Mileně prý nenápadně přibývalo jedno kilo za druhým. „Bralo mi to sebevědomí,“ začíná vyprávět čtenářka. „Moje ego reagovalo úměrně vzhledu i pomyšlení, že mám doma dvoumetrového chlapa, který pořád vypadá jako ten kluk, co jsem ho před 46 roky sbalila,“ s úsměvem pokračuje. Manžel ji prý marně ubezpečoval, že se mu její faldy nepříčí. Snažila se všemožnými způsoby zhubnout, ale bohužel vždycky vyhrál jo-jo efekt.

Pokusy, omyly, nakonec bič

Milenina nejvyšší hmotnost byla při výšce 176 centimetrů 93 kilo. „Tehdy mi došlo, že nad sebou coby zrozenec ve Štíru s ascendentem ve Lvu potřebuji laskavého dozorce,“ popisuje čtenářka důvod, proč se rozhodla pro odbornou pomoc. „Odložila jsem všechny napaběrkované informace o hubnutí a svou pozornost zaměřila na vypátrání poradny, která utřídí moje dosavadní vědomosti a pomůže mi k návratu k sobě samé,“ popisuje Milena.

Foto: archiv čtenářky

Zde váží Milena při své výšce 176 cm celých 93 kiloFoto: archiv čtenářky

Pomohly nové informace

Proto zaťukala na dveře liberecké poradny hubnutí a seznámila se s výživovou odbornicí Barborou Hanušovou. „Pomohla mi přežít první vážení na váze, která není naprogramovaná na lichotky, a pustily jsme se do boje proti kilům navíc,“ doplňuje s úsměvem Milena. Dozvěděla se přesně, co jíst, že je třeba konzumovat menší porce šestkrát denně, mít pod kontrolou pití vody a pravidelně tělu dopřát fyzickou zátěž, která daruje dobrou kondici.

Foto: Jakub Jurdič

Shodit 19 kilo? Mileně pomohla úprava vegetariánské stravy, chůze s hůlkami a cvičení „Pět Tibeťanů"Foto: Jakub Jurdič

Přestože je Milena přes deset let vegetariánkou, na jídelníčku jí přibyla nová jídla z kuskusu, hlívy ústřičné, pohanky... Začala zkoušet a objevovat nové potraviny i recepty. A co jí ještě pomohlo? Podpora jejího muže: „Můj životní partner letos oslavil sedmdesátku, takže má svoje zvyky, které nerad mění. Přesto se mi v jídle hodně přizpůsobil,“ říká Milena.

Foto: Jakub Jurdič

I když prý partnerovi Mileny kila navíc nevadila, nechtěla vedle něj vypadat jako baculkaFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Je jí 69 let. Ano, opravduFoto: Jakub Jurdič

Vybrala si hůlky

Z pravidelných fyzických aktivit Milena vsadila na chůzi. „Formu jsem svěřila pravidelným svižným vycházkám s hůlkami, což není problém, protože bydlíme v úpatí Jizerských hor. Zpevnění těla zase ,Pěti Tibeťanům',“ prozrazuje důchodkyně s tím, že se teď těší, až po každé ranní vycházce skočí do domácího krytého bazénu s protiproudem... Díky tomu všemu se Milena tedy může pochlubit o 19 kilo štíhlejší postavou a výsledným číslem na váze: 74 kg.

Inspirující, viďte?

Reklama

Načítám