Hlavní obsah

Milujete bílé košile? Oblečte je 10x jinak!

Foto: F&F

Bílá košile se ve vašem šatníku rozhodně neztratíFoto: F&F

Reklama

Ať narazíte na jakýkoli seznam typu „X věcí, které nesmí chybět ve vašem šatníku“, můžete se vsadit, že v něm natrefíte na položku „bílá košile“. Hledání té pravé dá zabrat, jakmile ji ale ulovíte, máte pojistku, že budete mít vždycky co na sebe. Můžete ji nosit třeba s… Víte co? Pojďte se na to podívat! Inspiraci jsme nehledali nikde jinde než u světových návrhářů a módních ikon.

Článek

Skoro to vypadá, že čím jednodušší kus oblečení sháníte, tím více času v obchodech strávíte. S bílou košilí je to podobné, jako s džíny. Můžete jich vyzkoušet rovnou několik, a stejně to nebude ono. Některé příliš prosvítají, jiné jsou zmačkané už na ramínku, další zkrátka nepadnou nebo nemají tu správnou délku… Objevit ideální košili není snadné, když na takovou proto narazíte, neváhejte ani vteřinu. Dáte přednost klasice, nebo si vyberete trendovou košili se zdobeným límečkem (vyšperkovat límeček zmáknete i samy, návod najdete ve článku Dozdobte si psaníčko, boty nebo sukni!)?

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Pull&Bear, 599 Kč a Zara, 1999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): oboje Asos, 390 Kč a 950 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex, 449 Kč a Reserved, 599 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Reserved, 449 Kč a Mango, 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M, 450 Kč a Reserved, 599 KčFoto: archiv firem

Košile 10x jinak

Vybráno? Gratulujeme! Teď už se pojďte podívat na desítku modelů, kde hraje bílá košile hlavní roli. Kombinaci džíny + košile + sako jsme záměrně vynechali. Tu už určitě praktikujete, a tak ji netřeba představovat. Zkusit to ale můžete takhle!

Se sukní do pasu

Sukně do pasu, ať už úzká nebo upnutá, si doslova říká o to, aby za ní byla bílá košile zastrčená. Pokud chcete váš model vylepšit, přidejte ještě originální pásek jako na přehlídce značky Tommy Hilfiger. Na tuhle dvojku si vzpomeňte i ve chvíli, kdy se chystáte k vodě. Košili nechte porozepnutou a nechte vykukovat vršek od plavek.

Foto: isifa

Inspirace z přehlídky Tommy Hilfiger. Na léto ideální!Foto: isifa

Ve znamení sportu

Sportovní styl v luxusnějším pojetí je jedním z top trendů sezony – skvěle vypadá, ale ještě lépe se nosí. Pozor, nezaměňujte ho s oblečením, které vypadá jako cvičební úbor. Sportovním prvkem je třeba i sukně, ve stylu těch tenisových. S bílou košilí a jednoduchými polobotkami si bude dobře rozumět.

Foto: isifa

Jednoduchý, pohodlný a svěží outfit v podání modelky Jessiky StamFoto: isifa

V kombinaci s pánským sakem

Bílá košile a pánské prvky, to jde zkrátka dohromady. Model, ve kterém je ženský a mužský svět ukázkově vyvážen, vynesla modelka Karolína Kurková. K jeho zopakování vám bude stačit sako v pánském stylu, úzké, tříčtvrteční kalhoty, podpatky a …košile.

Foto: isifa

Karolína Kurková dnes a denně ukazuje, že to s módou prostě umí!Foto: isifa

Ke sněhově bílému kostýmu

Pokud máte stále za to, že kalhotové kostýmy patří výhradně do šatníku postarších dam, je na čase změnit názor. Obzvlášť ten v bílém provedení vypadá skvěle. Až nebudete vědět, co obléct na večerní akci, vzpomeňte si na něj. Jako základ použijte vaši oblíbenou košilí a klidně ji nechte porozepnutou (samozřejmě o něco méně než modelka na přehlídce :-).

Foto: isifa

Komplet z přehlídky Paul and Joe bychom braly všemi desetiFoto: isifa

S rozevlátou sukní

Podlehly jste trendu nevinnosti? Pak už určitě vlastníte podobně něžnou a rozevlátou sukni. Bílá košile by měla být v tomto případě slušně zapnutá až ke krku a s pěkně nažehleným límečkem. Nezapomeňte nasadit výraz „já nic!“ jako modelka na přehlídce Erdem!

Foto: isifa

Košile zapnutá až ke krku a jemná sukně. Dokonalá kombinace!Foto: isifa

Košile místo sáčka nebo kardiganu

Košili nemusíte nosit jen zapnutou, klidně ji nechte rozepnutou a přehoďte ji přes oblíbené šaty jako herečka Ashley Jones. Nezůstávejte ale jen u šatů, košili můžete použít i ke kraťasům a topu. Rozumět si nebude jen s volnějšími modely.

Foto: isifa

Košilí můžete nahradit oblíbený kardiganFoto: isifa

Kožené šortky

Kožené, koženkové nebo jen pogumované, to je jedno. Kraťasy podobného typu košili skvěle doplní a utvoří stylovou dvojku. Využít ji můžete i na večer, jednoduše přidejte sáčko, stejně jako kráska Millie Mackintosh.

Foto: isifa

Kombinace s koženými šortkami je skvělým tipem na partyFoto: isifa

Delší košile s legínami

I s legínami to bílé košili klape, musí být ovšem delší – měla by vám zakrývat zadek. Kratší verzi si nechte k úzkým kalhotám. Inspirujte se hvězdou Whitney Port a nazujte ještě podpatky.

Foto: isifa

Nedáte dopustit na legíny? Oblečte k nim delší košili zakrývající zadekFoto: isifa

Rebelsky!

Košile nechybí ani v šatníku ulítlé modelky Agyness Deyn. Je-li vám její styl blízký, vyzkoušejte spojení delší ležérní košile, krátkého kabátku a úzkých kalhot. Klobouk vám poslouží jako stylová tečka. Nazujte polobotky nebo kotníčkové boty bez podpatku.

Foto: isifa

Bílá košile jako součást uvolněného looku modelky Agyness DeynFoto: isifa

S širokými kalhotami

A takhle byla hvězda našich šatníku „nastajlovaná“ na přehlídce značky Dries Van Noten. Spojení s širokými kalhotami funguje, ale košile by neměla být příliš volná a určitě by měla zůstat zastrčená. Podaří-li se vám sehnat podobné saténové kalhoty, doplňte je podpatky, přidejte psaníčko a ohromujte!

Foto: isifa

Modelka má košili zastrčenou jen částečně, vy ji zakasejte úplněFoto: isifa

S čím kombinujete bílou košili vy? Nenechávejte si své tipy pro sebe, a napište nám!

Reklama

Načítám