Hlavní obsah

Mini řízky v rozmarýnovém trojobalu

Hodnocení:
(99)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Když nevíte co by, děláte k obědu smažený řízek? Máme pro vás tip, jak je připravit vždycky jinak! Aby řízek nebyl jen obyčejným obaleným plátkem masa, totiž stačí jen málo.

Ingredience pro:
2 porce
  • 2 kuřecí prsní řízky
  • sůl
  • pepř
  • mletá sladká paprika
Na trojobal
  • 1 vejce
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce rozmarýnu
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 1/2 hrnku strouhanky
Na omáčku
  • 1 cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 červená paprika
  • 1 chilli paprička
Na smažení
  • stolní olej
Článek

Postup

Krok 1: Nejdřív si připravte omáčku. Nasekanou cibuli orestujte na olivovém oleji. Když začíná zlátnout, přidejte jemně nakrájenou chilli papričku a na kousky nakrájenou papriku a vše ještě chvilku restujte. Omáčku pak zalejte asi 3 dl vody a vařte tak dlouho, až paprika úplně změkne a směs krásně zhoustne. Nakonec vše projeďte ponorným mixérem, a je hotovo. Omáčku nechte vychladnout a připravte si řízky.

Krok 2: Kuřecí řízky naklepejte pěstí, v případě krkovice použijte paličku na maso. Plátky masa nakrájejte na malé kousky (zhruba ‚dvojhubky‘) a z obou stran je posypejte solí, pepřem a sladkou paprikou.

Krok 3: Strouhanku – ideálně domácí z celozrnného pečiva – smíchejte se sezamovým semínkem a nasekaným rozmarýnem. Všechny řízečky postupně obalte v hladké mouce, vajíčku a ochucené strouhance a rovnou je vkládejte do rozpáleného oleje, kde je usmažte z obou stran dozlatova.

Krok 4: Hotové řízečky osušte papírovými ubrousky od přebytečného oleje a podávejte je s chilli omáčkou, ve které se řízečky máčejí.

Také se doma pokoušíte o jemné obměny klasických jídel? A jak obměňujete třeba právě trojobal?

ynezorPumanzeSaNyknalC