Hlavní obsah

Místo kafe sex aneb 8 důvodů, proč je pro vás výhodné ranní milování

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaro je konečně tu! Zima se vzdává své nadvlády a kdekdo se těší na sluneční paprsky, zpěv ptáků a teplejší počasí. Radost z toho všeho kazí snad jen malátnost, pocit oslabení a nedostatek energie. Taky trpíte jarní únavou? Pak se ráno věnujte milování!

Článek

Jarní únava, podobně jako ta podzimní, souvisí s biorytmy, které mají na lidský organismus nesmírný vliv. Po zimě s minimem slunečního světla a pobytem v přetopených uzavřených prostorách je organismus vyčerpaný a unavený. Energii bere z rezerv, které po prodělaných nemocech nejsou valné. Mnoho lidí proto trpí depresemi a stěžuje si na nízkou sexuální aktivitu. Ale paradoxně právě ona vás všech vyjmenovaných neduhů může zbavit. Jak to?

Něco jako silné espresso

Sexuolog z indické Bombaje Dr. Hitesh Shah na svém blogu tvrdí, že muži jako takoví ranní sex přímo zbožňují. Jejich těla jsou na něj připravená, a to psychicky i fyzicky. Ženy to tak sice nevnímají a potřebují pro předehru trochu víc času, nicméně všechno je to v hlavě. Když si oba „dáte říct“, můžete své tělo dokonale připravit pro první jarní dny. Tenhle seznam benefitů, které sestavil výše zmíněný odborník, vás o tom přesvědčí!

Ranní sex dělá lidi šťastnější

Den, který začnete pohlavním stykem, je prostě jiný než ty ostatní. Můžete mluvit o nabourání rutiny, ale také o harmonii. Ranní sex startuje metabolismus, a díky orgasmu – potažmo endorfinům a oxytocinu – dochází k pocitu štěstí a spokojenosti. Tento blažený stav by vám měl vydržet celé dopoledne.

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Víte, jaký je nejlepší start do nového dne?Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Vytváří spojení mezi partnery

Dr. Hitesh Shah upozorňuje, že páry oddávající se ranním hrátkám jsou přes den více propojeny, a to dokonce i při vlastní práci, na různých místech a klidně i v různých časových pásmech. Děje se tak na základě vyplavení hormonu oxytocinu. To se v období jarních depresí neskutečně hodí!

Posiluje imunitu

Podle výzkumů ranní sex zvyšuje hladinu imunoglobulinu IgA, jenž tělo chrání před infekcí. I když už se chřipková epidemie dává na ústup, jsou i tací, kteří ještě nemocní nebyli. V rámci prevence místo citronu pohlavní styk, radí vědci!

Dělá pokožku i vlasy hezčí

Ač to může znít až příliš optimisticky, je to tak. Muchlování po probuzení zlepšuje kvalitu nehtů, kůže a vlasů. Chcete důkaz? V těle se rozproudí krev, díky čemuž se i pokožka lépe prokrví. Vlasové kořínky jsou vyživovány a dochází ke tvorbě kolagenu, jenž pleť dělá zářivou, pružnější a mladší.

Zlepšuje cirkulaci krve

Již zmíněná cirkulace krve se podle indického odborníka dá považovat za formu tělesného cvičení, které pomáhá dilatovat krevní cévy a umožňovat hladší krevní oběh. V překladu to znamená, že díky pravidelnému rannímu sexu můžete snížit riziko srdečního záchvatu nebo mrtvice.

Zmírňuje bolesti

Jaro vás zmáhá natolik, že jste otrávení a bojujete s migrénami či artritidou? I na to odborníci znají lék. Ano, je jím právě sex, který zmírňuje bolesti všeho druhu stejně účinně, jako kdejaká tabletka z lékárny.

Spaluje kalorie

Dr. Hitesh Shah zmiňuje, že ani s hubnutím to není k zahození. Spálit asi 300 kalorií ještě předtím, než váš den oficiálně začne? To prostě chcete! Neříkejte, že vám podobná informace nezvedne náladu a ani trochu vás nepovzbudí k akci…

Dodává energii

Jak již bylo řečeno, ranní sex posiluje imunitu či prokrvuje tělo, ale také, a to je při jarní únavě nesmírně důležité, dodává energii! Vyplavuje se totiž adrenalin, díky kterému přežijete náročný den v práci i bláznivý maraton domácích povinností. Někteří odborníci dokonce vtipně glosují, že ranní sex je přirozenější a zdravější než kokain. Zbývá tedy jen specifikovat, co to vlastně je, to „ráno“.

Ze studie společnosti Forza Supplements, které se zúčastnilo 1000 dobrovolníků, vyplynulo, že pro mnoho jedinců je ideální čas na ranní sex v půl osmé ráno či 45 minut po probuzení. Dáte to?

Kdy jste se ráno milovali právě vy?

Načítám