Hlavní obsah

Mladí manželé se nebáli vychytávek. A proto je jejich dům dokonalý!

Foto: Archiv majitelů

Foto: Archiv majitelů

Reklama

Rodinný dům vznikal mladým manželům se dvěma dětmi přímo na míru. Charakterizuje ho dostatek prostoru pro každého člena domácnosti, hravé prvky a vyladěné detaily, díky kterým působí jako celek velmi harmonicky.

Článek

Mladí manželé s tehdy jedním, v současnosti již dvěma dětmi, si na jaře loňského roku nechali postavit rodinný dům ve Velešovicích u Brna. Kompletní projekt i realizaci dvoupodlažní novostavby měla na starost brněnská společnost IdeaCollective v čele s autorkou projektu Ing. Věrou Kameníkovou, Ph.D.

Moderní, ale funkční celek

„Jako tvůrce projektu jsem měla zcela volnou ruku, ale samozřejmě vše probíhalo po předchozí domluvě s klienty, kteří měli o svém budoucím domově určité představy a vyslovili i několik zcela konkrétních přání. Jejich hlavním požadavkem byl příjemně působící celek v ,moderním' duchu, který však musel být zároveň funkční a praktický. Měl například poskytovat dostatek úložných prostor,“ vzpomíná na zadání Věra Kameníková.

Foto: Archiv majitelů

Většina zařízení včetně kuchyňské linky je vyrobena na míru. Barové židličky se dají zasunout až pod desku ostrůvkuFoto: Archiv majitelů

Práce na míru bez zádrhelů

Autorka návrhu zároveň pozitivně hodnotí, že se majitelé domu nebránili použití designových kousků a netypických „vychytávek“, bylo tomu podle jejích slov právě naopak, neboť je dokonce sami iniciativně vyhledávali.

Velkým kladem celého projektu také bylo, že se veškeré zařízení vymýšlelo domu na míru, většina nábytku je atypické výroby, díky čemuž pak při realizaci nedocházelo k žádným překvapením a nevyskytly se ani žádné komplikace. Již od počátku bylo dobře navrženo dispoziční rozmístění pokojů, a hlavně jejich optimální velikost.

Foto: Archiv majitelů

Na velkých plochách převažují neutrální barvy, v detailech se ale nebáli sáhnout po výraznějších odstínechFoto: Archiv majitelů

Společenská zóna v přízemí

Ze zádveří v přízemí domu se chodbou vchází do hlavního obytného prostoru s výměrou třiačtyřicet metrů, který v sobě spojuje kuchyni, jídelnu a obývací pokoj. Pánovi domu se zde splnil sen v podobě dataprojektoru a projekčního plátna, v kuchyni je zase radost vařit i díky pracovní desce z extrémně odolné velkoformátové keramiky Neolit.

Součástí prostorné kuchyně je také ostrůvek, pod jehož deskou se nenápadně skrývají praktické barové židličky na přisednutí. Detailem, který podtrhuje dokonalost celku, je jejich čalounění sladěné se dvěma ze čtyř jídelních židlí, zbylé dvě zase barevně i materiálově ladí s pohovkou v obývacím pokoji, která je originálním návrhem a výrobkem z truhlářské dílny IdeaCollective. O kompletní osvětlení domu se starala firma Palnas, která dodala také netradičnícho „pavouka“ volně visícího nad celým obývacím pokojem a jídelním stolem.

Další dveře z chodby vedou do prostorné koupelny a na samostatnou toaletu, naproti nim je pak vstup do rodičovské ložnice s částečně oddělenou šatnou a dále do pracovny.

Foto: Archiv majitelů

V přízemí domu se nachází také ložnice majitelů. Nese se ve světlých neutrálních tónech od bílé po šedouFoto: Archiv majitelů

Foto: Archiv majitelů

Koupelnové doplňky ladili do tyrkysové barvy, stačí je vyměnit a celkový dojem bude zase trochu jinýFoto: Archiv majitelů

Vybarveným schodištěm k dětem

Po dřevěném schodišti, které zaujme hravou barevnou výmalbou pod jednotlivými stupni, se vystoupá do chodby v patře, kde se nacházejí dva totožné dětské pokoje rovněž se samostatnými šatnami a druhá koupelna i toaleta. Pokoj malé princezny je zařízen v bílé a pastelově růžové barvě, společnost jí tu dělá i celá plyšová zoo.

Na podlahy použili v celém domě vysokozátěžový vinyl v dekoru dřeva skládaný z dílců Quickstep Balance Plus Click, zajímavostí pak je, že stejnou krytinu využili také jako obklad stěny v zádveří. V obou koupelnách a na toaletách je pak klasická keramická dlažba v neutrálních odstínech.

„Jsme velmi pyšní, že se celek povedl, máme z něho my i klienti velmi dobrý pocit. Jsem také ráda, že se použité materiály vyššího standardu díky kreativním nápadům změnily v exkluzivní záležitost. Jakožto projektant dokážu velice ocenit, že se klienti nezalekli netypických věcí a nebáli se jít netradiční cestou,“ doplňuje Věra Kameníková.

Foto: Archiv majitelů

Do patra vedou hravé schody s pestrobarevnou výmalbou pod jednotlivými stupniFoto: Archiv majitelů

Foto: Archiv majitelů

Dětské pokojíčky jsou rozměrově téměř stejné, i zde je na podlaze praktický vysokozátěžový vinylFoto: Archiv majitelů

Co říkáte na dům mladé rodiny? Líbí se vám barevné spektrum na schodišti?

Vizitka společnosti

Společnost IdeaCollective se věnuje především komplexním realizacím interiérů privátních i veřejných, výrobě atypického nábytku ve vlastní truhlářské dílně, ale i vybavování interiérů typovým nábytkem. Mladý energický tým má schopnost a snahu pečlivě vymýšlet a propracovávat všechny detaily tak, aby konečný výsledek vždy maximálně odpovídal těm nejnáročnějším očekáváním. Více na www.ideacollective.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám