Hlavní obsah

Móda podle nejkrásnějších destinací: Santorini i Provence

Foto: seligaa, Shutterstock.com

Foto: seligaa, Shutterstock.com

Reklama

Z cestování se kvůli pandemii stala nesnadná a mnohdy i nemožná záležitost. Chybí vám poznávání jiných kultur a barevná rozmanitost cizích krajů? Vyrazte na cestu kolem světa zatím jen prostřednictvím vašeho šatníku.

Článek

Přeneste se do levandulového ráje na jihu Francie, prosluněného Řecka či africké divočiny. Módní trendy, které najdete v aktuálních kolekcích, vám budou kouzelná místa připomínat i v našich končinách. Rozbijte šeď českých ulic s outfitem ve stylu malebné Provence nebo se odvažte po vzoru tanečnic flamenca.

Modrobílé Santorini 

Romantické souostroví s modrobílými městečky se stalo oblíbenou destinací cestovatelů z celého světa. Pokud učarovalo i vám, vyzkoušejte stejnou barevnou kombinaci ve vaší skříni. Plisovanou sukni skvěle doplní sako s výraznými knoflíčky a námořnické tričko. Jen co si z nás aprílové počasí přestane střílet, obujte k modelu otevřené sandálky na podpatku a užijte si elegantní look se vší parádou.

Foto: Archiv firem

1. tričko Tom Tailor (prodává About You), 419 Kč; 2. kabelka Tommy Hilfiger, 5990 Kč; 3. náhrdelník Aleyolé (prodává Ornamenti), 1150 Kč; 4. sukně Reserved, 899 Kč; 5. sako Zara, 1599 Kč; 6. boty Mango, 1599 Kč Foto: Archiv firem

Africká divočina 

Safari styl se objevuje v čele módních trendů každý rok. Nechaly jste si úlovek v podobě pískových košilových šatů ujít? Pak sjednejte okamžitou nápravu. Podobný model využijete během celého jara i léta a přestože spolu s lehkým trenčkotem tvoří dokonalou dvojku, hodí se také k džínové bundě či lněnému saku. Komplet pak nezapomeňte doplnit o detaily se zvířecími potisky, vsaďte třeba na ty žirafí.

Foto: Archiv firem

1. sluneční brýle C&A, 188 Kč; 2. náušnice Barbuchta (prodává Fler), 99 Kč; 3. sandále Angulus (prodává Nila), 3190 Kč; 4. šaty Marc O'Polo, 4590 Kč; 5. kabát H&M, 999 Kč; kabelka Mohito, 549 Kč Foto: Archiv firem

Temperamentní Španělsko 

Kolébkou ohnivého flamenca je Andalusie na jihu Španělska. Učarovalo vám typické oblečení krásných tanečnic? Nejste jediné. I módní návrháři se zdají být okouzleni extravagantními volány či červenočernou kombinací. K sukni s nápadnými květy oblečte nadčasový křivák a originální halenku. Podstatnou součástí flamencem inspirovaného outfitu jsou rovněž jehlové podpatky. Černé lodičky má ve svém botníku většina z nás, tak je nenechávejte ležet ladem.

Foto: Archiv firem

1. halenka myMo (prodává About You), 1829 Kč; 2. lodičky Kazar, 2490 Kč; 3. vějíř Lunzo, 149 Kč; 4. sukně Mango, 1299 Kč; 5. kožený křivák Vero Moda (prodává Zoot), 2699 Kč; 6. kabelka Gino Rossi (prodává Eobuv), 1899 Kč Foto: Archiv firem

Fialová Provence

Rozkvetlá levandulová pole proslulá ve francouzském regionu Provence nabízí nekonečnou studnici inspirace i v módní oblasti. Fialové odstíny slaďte s jemnými tóny béžové a vyrazte na procházku po městě. Džíny tentokrát vyměňte za pohodlnější kalhoty s širokými nohavicemi a vyšším pasem. Díky tomu si můžete dovolit kratší svršek. Vyberte si například halenku s moderními balonovými rukávy.

Foto: Archiv firem

1. halenka Monki (prodává Zalando), 360 Kč; 2. balerínky Jenny Fairy (prodává CCC), 399 Kč; 3. náhrdelník Česká mincovna, 1650 Kč; 4. kalhoty Zara, 549 Kč; 5. podprsenka Astratex, 850 Kč; 6. kabelka Sinsay, 249 Kč Foto: Archiv firem

Reklama

Související témata:
Cesta kolem světa

Načítám