Hlavní obsah

S šatníkem kolem světa aneb 4 trendy z cizích krajů

Foto: Svetlanamiku, Shutterstock.com

Foto: Svetlanamiku, Shutterstock.com

Reklama

Při tvorbě nových kolekcí se návrháři často inspirují v kulturách rozličných zemí. V čele přehlídkových mol pak můžete vidět prvky vycházející z tradičních oděvů spanilých gejš, vášnivých tanečnic flamenca nebo třeba exotických Masajek. Jaké čtyři trendy nesmí letos uniknout ani vám?

Článek

Okořeňte svůj všední šatník špetkou originality a dejte mu novou letní tvář. Přijměte pozvánku na výlet do zemí s jedinečným stylem a okopírujte vkus tamních obyvatel. Japonská kimona, africké šperky, španělské vějíře i anglické oxfordky ovládnou dle předpovědi módních znalců nadcházející sezonu v plném rozsahu.

Krásy Japonska 

Už vás nudí nosit ke každému outfitu denimovou bundu? Pak vyzkoušejte zajímavější kimono. Bude skvěle ladit k šatům s potiskem růžových květů připomínající japonské sakury, ale využijete jej třeba i k džínovým kraťasům. Nezapomeňte ani na dřevenou ozdobu do vlasů s jejíž pomocí vytvoříte krásný drdol během chvíle.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. kimono Zara (limitovaná edice), 4999 Kč; 2. šaty Swing (prodává Zalando), 2480 Kč; 3. spona do vlasů Dřevěná bižuterie Letokruh (prodává Fler), 499 Kč; 4. boty Forever 21, 1100 Kč; 5. taška Botovo, 539 Kč Foto: Archiv firem

Temperament Španělska

Kostým tanečnic ohnivého flamenca by se bez kanýrků či třásní nemohl obejít a ani vy nebudete o tyto módní elementy letos ochuzeny. Chystáte se na slavnostní událost? Zvolte rudé šaty s nepřehlédnutelným volánkem. S vějířem v ruce pak protancujte střevíce!

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. vějíř Bella Rose, 189 Kč; 2. kabelka Asos, 1330 Kč; 3. šaty Mango, 1599 Kč; 4. lodičky Reserved, 499 Kč; 5. gumička do vlasů Claire’s, 164 KčFoto: Archiv firem

Exotická Keňa 

Etno vzory v létě frčí. Nechte se inspirovat šatníkem afrických žen a zahalte se do pestrobarevných tónů i ornamentálních motivů. Celý model doplňte výraznými šperky a pokud se nebojíte extravagance, pořiďte si turban nebo šátek (víte, jakému tvaru obličeje bude slušet?).

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. náušnice H&M, 349 Kč; 2. náhrdelník Zara, 699 Kč; 3. šaty Pepe Jeans (prodává About You), 2549 Kč; 4, pantofle Answear, 349 Kč; 5. turban C&A, 298 KčFoto: Archiv firem

Kouzelná Británie 

Anglie dala vzniknout legendárnímu preppy stylu (osobitá, ale spíše konzervativní móda, kterou zavedli v 50. letech studenti prestižních vysokých škol). Tento styl, kterým mladí bojovali proti uniformitě, si zamilovali i dospělí. Pokud se mezi jeho fanoušky řadíte i vy, bude se vám hodit sukně v námořnické modři, legendární oxfordky a mikina s logem oblíbené univerzity. Škola čar a kouzel v Bradavicích z příběhů o Harry Potterovi patří mezi nejvyhlášenější!

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. mikina H&M, 699 Kč; 2. ponožky Dedoles, 111 Kč; 3. sukně Gate, 348 Kč; 4. boty Ara shoes, 1399 Kč; 5. gumička do vlasů Claire’s, 169 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám