Hlavní obsah

Moderní žehličky umí věci, o kterých se vám nesnilo!

Foto: thinkstock

Chcete trávit co nejméně času u prkna? Pak si dejte záležet na výběru žehličkyFoto: thinkstock

Reklama

Jak si co nejvíc usnadnit žehlení? Můžete nakropit prádlo, pořídit si pořádné prkno, ale bez kvalitní žehličky to nepůjde. Právě proto jsme vám na trhu našli pár modelů, které byste neměli přehlédnout.

Článek

Když odhlédneme od dostatečně velkého, vysokého a pevného prkna, pak je zbytek práce právě na žehličce – a na vás. A to je důvod, proč byste měli mít takovou, která vám práci usnadní.

Mimo jiné velmi záleží na žehlicím povrchu, který bude vámi zvolený model mít. Tady jsou základní varianty:

Plochy z nerezu nebo hliníku – většinou je najdete u levnějších modelů žehliček, plocha z těchto materiálů bývá náchylná k poškrábání a při vysokých teplotách má tendenci se napalovat, takže časem hůř klouže po látce.

Slitiny s obsahem nerez oceli – dobře kloužou po látce, rovnoměrně se zahřívají, takže žehlení jde rychleji. Mohou být ale náchylné k poškrábání.

Nepřilnavá plocha – pokud ji výrobce blíže neurčí, pak je těžké dopředu soudit, jak kvalitní je, čili jak dlouho vydrží. V začátcích bude jistě hladce klouzat, žehlení usnadní, ale pokud není dost kvalitní, pak se může rychle poškrábat a napálit. Kvalita se většinou odvíjí od ceny žehličky a jistější si můžete být v případě renomovaných firem.

Keramika – je odolná proti poškrábání, dobře a stejnoměrně vede teplo, je nepřilnavá. Jediným rizikem je, když ji upustíte, pak se může část žehlicí plochy odštípnout.

Safír – slitina vybroušená diamantovým prachem má skvělé kluzné vlastnosti, vypadá jako nerez, ale v podstatě ji nelze poškrábat.

Novinky na trhu

Porozhlédli jsme se za vás na trhu a našli několik zajímavých novinek, které si dávají záležet na tom, abyste u žehlicího prkna nestáli zbytečně dlouho a moc se nenadřeli.

Philips PerfectCare Azur GC4918

S touto žehličkou nemusíte myslet na materiál oblečení, které právě žehlíte – můžete plynule přejít z krajky na bavlnu. Technolgie OptimalTemp zajišťuje jediné dokonalé nastavení teploty pro jakýkoli typ tkaniny nebo oděvu. Práce je velmi efektivní a rychlá. Cena: 3199 Kč

Foto: Philips

Foto: Philips

Eta Viento 6284

Více páry pro snadnější a dokonale vyžehlené prádlo, to je přednost této designové žehličky ETA Viento. Podpoří ji ještě žehlicí plocha s vysokou kluzností a vysokou vodivostí tepla. Praktická je i proto, že umožní vertikální žehlení, a pokud s ní nehýbete, sama se po několika minutách vypne. Cena 1999 Kč

Foto: eta

Foto: eta

Braun TexStyle 7–710

Je vaše prádlo hodně zmačkané, nebo z pevné látky? Nevadí – proud páry pronikne hluboko k vláknům a dokonale odstraní i ta nejpomačkanější místa. Přesná špička safírové žehlicí plochy pomůže vyžehlit i těžko dostupná místa kolem knoflíků, límečků nebo skladů. Cena od: 1129 Kč

Foto: Braun

Foto: Braun

Parní generátor Bosch Sensixx'x DI90

Tajemství jeho výkonu je v zabudovaném motoru, který zvyšuje výkon páry – ta díky němu proniká hluboko do látky, takže práce jde rychle a kvalitně od ruky – většinou stačí žehlit jen z jedné strany. Žehlička umožňuje pracovat i bez páry, nebo využít parního rázu. Doporučená cena: 2950 Kč

Foto: Bosch

Foto: Bosch

Bezdrátová žehlička Tefal Freemove FV9920

Protože vás neomezuje žádný napájecí kabel, můžete si užít volnost pohybu, ale i vysoký výkon páry, samočisticí plochu, která zabraňuje usazování nečistot, systém volitelné páry a dvojitý systém odvápňování, čili odstranění vodního kamene. Žehličku dobíjíte během žehlení tím, že ji odstavíte do rychlonabíjecí základny. Cena: 2999 Kč

Foto: tefal

Foto: tefal

Jakou žehličku máte vy – a jak jste s ní spokojeni? Napište nám!

Reklama

Související témata:

Načítám