Hlavní obsah

Módní inspirace na leden: Jaké kousky vybrat do šatníku?

Foto: Marie Bartošová

I v lednu se můžete těšit na spoustu nových trendů a zajímavých kousků!Foto: Marie Bartošová

Reklama

Nestihly jste si dát do nového roku žádné předsevzetí? Jeden tip bychom měli. Co si třeba slíbit, že se alespoň občas vymaníte z módního stereotypu a dáte šanci odvážnějším sestavám? Začít můžete hned!

Článek

Dvojité kostky, vzory divokých šelem a šaty, ve kterých zazáříte na každém večírku nebo plese. I v lednu vás čeká spousta trendů a kousků, které stojí za inspiraci. Některé z nich vám představí naše modelky Mai a Míša.

Nadvláda kostek

Motto letošní sezony? Kostek není nikdy dost! Pokud jste si je ještě nestihly pořídit, je nejvyšší čas na nápravu. Nosit je můžete na košili, na šále nebo rovnou na obou kouscích zároveň. Stále aktuální jsou také sukně do pasu, sahající ke kolenům nebo pod ně. A pozor, bikery jsou v tomto případě pouze pro dlouhonožky. Pokud nemáte podobnou postavu jako naše modelka Mai, naordinujte si klasické podpatky.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: sukně (H&M, 899 Kč), košile (Mango, 799 Kč), boty (Wojas, 3199 Kč), kšiltovka (New Era, 500 Kč), šála (Zara, 599 Kč), náramky (Lindex, 199 Kč a s koženkou, 299 Kč)Foto: Marie Bartošová

Zákon džungle

Na každém kroku budou číhat i šelmy. Atypickou kombinací je spojení krátkého leopardího kabátku s uvolněnou mikinou s potiskem tygra. Duo můžete doplnit úzkými koženými kalhotami a větší ležérní kabelkou.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kalhoty – přední strana kůže (Van Graaf, Vila, 2499 Kč), mikina (Van Graaf, 899 Kč), kabátek (Guess by Marciano, 6299 Kč), kožená kabelka (Van Graaf, Coccinelle, 8299 Kč), boty (H&M, info o ceně v obchodě), ponožky (Next, set 7 kusů/549 Kč), brýle (Ray Ban, info o ceně v obchodě)Foto: Marie Bartošová

Odvážné flitry

Na psaníčku nebo topu je možná nosíte, troufly byste si ale na flitrované kalhoty? A co kdyby ještě byly širšího střihu a sahaly až do pasu? Uznáváme, tenhle kousek je poměrně odvážný a kromě smělosti vyžaduje také štíhlou postavu, když se ale spojí s klasickým černým rolákem a koženou bundou, vypadá opravdu zajímavě.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: flitrované kalhoty (Mango, 1699 Kč), rolák (F&F, 269 Kč), kožená bunda (Zara, info o ceně v obchodě), náhrdelník (Lindex, 499 Kč), boty (Guess by Marciano, 4950 Kč)Foto: Marie Bartošová

Dlouhý rolák jako základ

Nebudeme vám tvrdit, že je každý trend praktický, hřejivý rolák ale naštěstí patří k oblečkům, které nebudete chtít sundat. Svetry v prodloužené délce vypadají skvěle samy o sobě, obléknout pod ně můžete třeba šaty, které budou z pod roláku jen mírně vykukovat. Svetr tak skvěle vynikne a zároveň se vás nikdo nebude ptát, jestli jste si nezapomněly kalhoty doma. Ideální obuví jsou v tomto případě kozačky, klidně i nad kolena.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Zara, 1499 Kč), rolák (Zara, 1499 Kč), kožené boty (Zara, 2499 Kč), náramek (Promod, 449 Kč)Foto: Marie Bartošová

Mix vzorů

Kabát s grafickými vzory a k tomu kostkované kalhoty? Ano, obdobné sestavy jsou letos v kurzu. Stejně jako kulíšky s nápisy a inspirace pánským stylem, který je z celkového outfitu cítit.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kalhoty (F&F, 649 Kč), svetr (Vero Moda, 949 Kč), kabát (Promod, 2999 Kč), boty (Zara, 999 Kč), rukavice (Lindex, 499 Kč), čepice (Van Graaf, Review, 299 Kč), náhrdelník (Lindex, 299 Kč)Foto: Marie Bartošová

Příprava na plesy

Ať už se chystáte na ples nebo formálnější akci, dlouhé večerní šaty se vám v šatníku nikdy neztratí. Inspirovat se můžete přiléhavými krajkovanými šaty, přes které stylistka přehodila límec z barevných peříček.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Dušní 3, 26 290 Kč), peříčkový límec (Van Graaf, 999 Kč), náušnice (Lindex, 199 Kč)Foto: Marie Bartošová

Zlatá třicátá

Dáváte přednost krátkým šatům? Zkusit můžete variantu, připomínající éru třicátých let. Šaty s peříčkovým lemem můžete doplnit čelenkou ve vlasech a zlatočernými střevíčky.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Promod, 1599 Kč), čelenka (Promod, 449 Kč), psaníčko (F&F, 699 Kč), boty (Dušní 3, Atelier Mercadal, 7590 Kč)Foto: Marie Bartošová

Pozor! Stále sháníme čtenářky pro focení módy! Chcete si vyzkoušet nové trendy, líčení i roli modelky? Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Načítám