Hlavní obsah

Módní listopad: Zkoukněte, co se bude nosit!

Foto: Marie Bartošová

Pár nejen na fotkách. Seznamte se s Monikou a jejím přítelem IsouFoto: Marie Bartošová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kožešina a krajka, panenkovské šaty s tvrdými botami nebo květiny v téměř ponurém provedení. Listopad bude přát kontrastům. Dvojicím, které jsou odlišné, a přesto jim to funguje. Jako mužům a ženám.

Článek

Soustředit se na jednotlivé kombinace oblečení bude složitější než kdy jindy. Do listopadové módy jsme totiž zapojili ten nejlepší možný „doplněk“. Muže! A pokud by se vám zdálo, že to Isovi (který mimochodem pochází z Turecka) s modelkou Monikou až podezřele sluší, máte dobrý odhad. Tahle dvojka totiž spolu randí i ve skutečnosti. Teď už se ale vraťme k módě a trendům, se kterými byste se měly seznámit.

Expresní upgrade

S příchodem nové sezony není zapotřebí obměňovat celý šatník. Někdy stačí pár zajímavých kousků, které se budou snadno mixovat s tím, co už máte. Zářným příkladem je kabátek z umělé kožešiny, který jsme v tomto případě sehnali za tři sta padesát korun. Kabátek je tenký, a může vám tak suplovat sáčko nebo svetr, bez problémů se vejde pod kabát. Stylistka Veronika ho nakombinovala s holčičkovsky střiženými šaty, které ale doladila ostřejšími kotníčkovými botami. A pozor, nemusíte hrát vždycky na jistotu, kontrastní boty celku dodají úplně jiné vzezření.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Van Graaf, Nientie, 4299 Kč), boty (Bershka, 1499 Kč), kabelka (Van Graaf, 4499 Kč), kabátek z umělé kožešiny (H&M, 349 Kč)Foto: Marie Bartošová

Mix materiálů

O tom, že se protiklady přitahují, není pochyb. Mixování lehkých materiálů s těžkými, drsné kůže s šifonem nebo jemné krajky s kožešinou se vám vyplatí. Zářným příkladem je spojení krémových šatů s nápadnou huňatou vestou.

Tip pro něj: Nechte se vyškolit ve znalosti trendů a zkuste kombinaci kostkované košile se sakem s podobným, jen podstatně jemnějším vzorem.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: Ona – šaty (Van Graaf, Vila, 1699 Kč), vesta z umělé kožešiny (Van Graaf, Maison Scotch, 5199 Kč), boty (Wojas, info o ceně v obchodě), náušnice (Lindex, 199 Kč). On – kalhoty (Zara, 1499 Kč), šála (Mango, 100% vlna, 849 Kč), košile (Mango, 999 Kč), sako (Zara, 2999 Kč), boty (Wojas, 1999 Kč)Foto: Marie Bartošová

Odvážné vzory

Stále aktuální jsou vzory, které si můžete dopřát ve výrazné černozlaté kombinaci. Podobné kalhoty se skvěle hodí nejen na běžné nošení, ale i večer. „Přes den je můžete obléknout ke kašmírovému svetru nebo sáčku, na večer vytáhněte halenku, obujte podpatky a přidejte psaníčko,“ radí stylistka Veronika.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kalhoty (Vero Moda, 1099 Kč), halenka (Zara, 999 Kč), kožešinový límec (Van Graaf, Fuchs Schmitt, 4299 Kč), boty (Zara, 2499 Kč), prsten (stylistky vlastní), náušnice – detail ve fotogalerii (Lindex, 299 Kč)Foto: Marie Bartošová

(Pod)zimní květiny

Nejsou tak barevné, jako na jaře, přesto mají stále něco do sebe. Květinové potisky zůstávají trendy i na podzim, ačkoli v tmavším a možná i malinko ponurém kabátku. Za zkoušku stojí také duo maxi šatů a bundy „pilotky“ s beránkem.

Tip pro něj: Pohodlný kardigan je na podzim jako dělaný! V rámci ležérní sestavy se dá dost dobře kombinovat i s teplou vestou.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: Ona – šaty (Bershka, 1299 Kč), náhrdelníky – detail ve fotogalerii (s perličkami – Zara, 599 Kč, s kameny – Lindex, 399 Kč, dlouhý – Lindex, 199 Kč), bunda (Mango, info o ceně v obchodě), boty (modelčiny vlastní). On – svetr (Mango, 1999 Kč), triko (Mango, 549 Kč), kalhoty (H&M, 899 Kč), boty (H&M, info o ceně v obchodě), vesta (Zara, 1799 Kč), čepice (Tie Rack, 1199 Kč)Foto: Marie Bartošová

Vrstvení jako základ

Rolák, maxi svetr a kabát s teplým kožešinovým límcem. Vrstvení je v chladných dnech potřeba. A pokud jednotlivé svršky někde vykukují, tím lépe.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: rolák (Mango, 298 Kč), svetr (Van Graaf, Rich & Royal, 2599 Kč), kabát (Dušní 3, Tara Jarmon, info o ceně v obchodě), legínové kalhoty (Bershka, 699 Kč), kožené boty (Wojas, 4199 Kč), náhrdelník (Lindex, 399 Kč)Foto: Marie Bartošová

Trendy kostky

Ne, opravdu kostkám nenadržujeme. Na podzim budou nicméně všude. Co si vyzkoušet třeba kalhotový kostým? Ze saka se zkrácenými rukávy nechte klidně vykukovat svetr a nezapomeňte na stylovou kabelku. Ta naše má vtipný přívěsek v podobě zlaté mini rtěnky. Infantilní? My bychom řekli hravé :-).

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kalhoty (Zara, 999 Kč), sako (Zara, 1999 Kč), kašmírový svetr (Mango, 2399 Kč), mašle (Zara, 499 Kč), boty (Guess by Marciano, info o ceně v obchodě), kabelka (Dušní 3, Lulu Guiness, info o ceně v obchodě)Foto: Marie Bartošová

Večerní varianta

Večerní model by měla mít v záloze každá z vás. Pudrové šaty s našitými aplikacemi vypadají hvězdně, na velké společenské akce můžete přidat ještě peříčkové bolerko. V podobné sestavě byste se neztratily ani na červeném koberci.

Tip pro něj: Padnoucí oblek je základ, přičemž stále bodují ty vypasované. Nikdy nepodceňujte boty a dejte si pozor na délku kalhot a rukávů.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: Ona – šaty (Van Graaf, Adrianna Papell, 6499 Kč), bolerko (stylistky), psaníčko (Dušní 3, Lulu Guiness, info o ceně v obchodě). On – oblek (Van Graaf, Hugo Boss, 14 999 Kč), košile (Van Graaf, Joop, 2399 Kč), motýlek (Mango, 499 Kč), boty (Baťa, info o ceně v obchodě)Foto: Marie Bartošová

Chystáte se během nadcházejících týdnů na nákupy? Napište nám, na který kousek nebo rovnou trend si brousíte zuby vy!

Reklama

Načítám