Hlavní obsah

Módní manuál: Jak nosit podzimní trendy?

Foto: Eva Malúšová

Jaké kousky by vám na podzim neměly chybět?Foto: Eva Malúšová

Reklama

Vyházet polovinu šatníku jen proto, že začala nová sezona? Podobné rady se od nás nikdy nedočkáte. Bohatě totiž stačí, když vsadíte na jeden zásadní kus. Nebo dva. Víte, jaké to budou?

Článek

Se stylistkou Irenou Vokrojovou jsme pro vás vytipovali pět nejzásadnějších kusů podzimní sezony. Pokud si některý z nich (nebo některé z nich) pořídíte, můžete si být jisté, že onoho nákupu nebudete litovat. Vítězi se stávají….

Žebrové kalhoty

Pletáž se už netýká jen svršků. „Nově“ se bude objevovat také na kalhotách. Proč ty uvozovky? Pletené kalhoty se sice na scéně dlouho neobjevily, ženy ve zralém věku je ale budou důvěrně znát. Moderní vzezření jim dodáte tak, že je nesloučíte s užším topem (což je varianta, která se automaticky nabízí), ale sáhnete po uvolněném oversized vršku.

Přestože se bude nosit pletenina všeho druhu, zmínit musíme žebrový úplet, který se do světa módy dostal spolu s érou sedmdesátých let. A právě toto období způsobilo retro revoluci, která se táhne už od jara.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: kalhoty (Lindex, 799 Kč), svetr (Lindex, 699 Kč), kožená kabelka (Marks & Spencer, 2999 Kč), kožené boty (Salamander, 4490 Kč), náramek (Dyrberg/Kern, 2600 Kč), set prstenů (Topshop, 299 Kč)Foto: Eva Malúšová

Plisovaná sukně

Lehkou pastelovou variantu si schovejte na příští jaro a pořiďte si pevnou plisovanou sukni. Až budete vybírat, co si k ní oblečete, zkuste vynechat halenku a sáhněte po roláku. Přidat doporučujeme i boty na podpatku.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: rolák (Topshop, 999 Kč), koženková sukně (Lindex, 1499 Kč), kožené boty (Högl, 3999 Kč), kabelka (Salamander, 6490 Kč), náušnice (H&M, 249 Kč), prsten (Topshop, 199 Kč)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Na seznamu podzimních trendů najdete i plisované sukně. Kterou byste si vybraly vy?Foto: archiv firem

Kožené culottes

S širokými culottes vás seznamujeme už několikátou sezonu. Faktem ale je, že jejich obliba stále narůstá. Odhodlaly jste se je konečně vyzkoušet? Do kabinky si odneste ty kožené a mějte na paměti, že nejlépe vypadají v doprovodu podpatků. Porozhlédnout se můžete i po módním vaku na rameno nebo klobouku.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: kožené kalhoty (Lindex, 4999 Kč), mikina (Topshop, 799 Kč), vak (H&M, 949 Kč), boty (H&M, 1299 Kč), klobouk (Marks & Spencer, 1299 Kč), šedý náramek (Dyrberg/Kern, 1599 Kč), černý a bílý náramek (Lindex, 129 Kč/kus), prsten (Dyrberg/Kern, 1325 Kč)Foto: Eva Malúšová

Semišová sukně

Také semišová sukně má nádech sedmdesátých let, pojmout se ale dá i moderně. Stylistka Irena sukni spárovala s kostkovaným svetrem se zkrácenými rukávy. Pokud vás semišová sukně nebere, můžete se porozhlédnout alespoň po botách nebo kabelce ze stejného materiálu. Broušená kůže bude módnější než kdy jindy.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: semišová sukně (Marks & Spencer, 6999 Kč), svetr (Lindex, 999 Kč), košile pod svetrem (H&M Studio, info o ceně v obchodě), kožené boty (Högl, 4799 Kč), kabelka (Topshop, 1499 Kč), náušnice (Topshop, 199 Kč), set prstenů (Topshop, 299 Kč)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Semišová sukně může mít nejrůznější podoby. Líbí se vám kratší varianta, nebo ta delší?Foto: archiv firem

Módní pléd

Využijte období, kdy se ještě obejdete bez silného kabátu, a pořiďte si příjemný pléd. Nosit ho můžete ležérně přehozený přes ramena nebo přepásaný páskem. Jakmile se do něj jednou zachumláte, nedáte bez něj ani ránu. Skamarádit ho navíc můžete téměř s každým kusem v šatníku.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: pléd (H&M, 999 Kč), sukně (Topshop, 999 Kč), triko (Lindex, 499 Kč), semišové boty (H&M, 2999 Kč), pásek (H&M, info o ceně v obchodě), kožené náramky (Endless, 1399 Kč/kus), náušnice (H&M, 149 Kč/set), kabelka (Marks & Spencer, 499 Kč)Foto: Eva Malúšová

Reklama

Načítám