Hlavní obsah

Módní metalické líčení: Takhle ho zvládnete i vy!

Foto: Nikola Šrajerová

Padl vám do oka trend metalického líčení? Ukážeme vám, jak na něj!Foto: Nikola Šrajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlatá, stříbrná, nebo bronzová. Ne, řeč není o medailích, ale o trendu, který dominoval všem přehlídkám. Metalické líčení je v módě, jak ho ale převést do praxe? To vám názorně ukáže vizážistka Ivana.

Článek

Kovové odlesky jsou velmi efektní, díky tomu jsou ideálním společníkem pro nejrůznější večírky a akce. Uzpůsobit se ale dají i k běžnému dennímu nošení. Chcete si vyzkoušet líčení s trochou zlata, stříbra nebo bronzu? Okoukejte tipy vizážistky Ivany Šaržíkové! Podrobný návod najdete ve fotogalerii.

Kapka zlata

Začněme líčením, které se dá využít i během dne. Hlavní roli v něm bude hrát kombinace zlatého pigmentu a hnědého stínu. Právě pigmenty (vysoce koncentrované sypké barvy, které jsou velmi intenzivní a drží jako přibité) jsou tím nejlepším pomocníkem pro opravdu výrazný efekt. Ještě více se blýsknou v případě, že je použijete namokro pomocí navlhčeného štětečku. Líčení vyžaduje dokonalý make-up, upravené obočí a trochu bronzeru. Rty ponechejte v jemných odstínech.

Foto: Nikola Šrajerová

Kombinaci zlaté a hnědé unosíte k téměř jakékoli příležitosti. Pro intenzivnější líčení stačí nanést pigment za mokraFoto: Nikola Šrajerová

Foto: archiv firem

1. hydratační krém pro 24hodinovou hydrataci Korres od ASOS, 2. rozjasňující make-up Hello Flawless Oxygen Wow od Benefit, 3. pigment AMC Pure Pigment, odstín 63 od Inglot, 4. set s bronzerem, balzámem na rty a štětcem bareMinerals od ASOS, 5. pigment MAC, odstín VanillaFoto: archiv firem

Odvážná stříbrná

Dáváte přednost stříbru? Vizážistka Ivana vám ukáže, jak ho hezky propojit se šedou. S podobným líčením zabodujete na každém večírku. I v tomto případě můžete použít stříbrný stín, nedosáhnete ale takového efektu, jako při práci s pigmentem. Oči nechte dominovat, tváře a rty vybarvěte přirozenými tóny.

Foto: Nikola Šrajerová

Stříbrná v doprovodu šedé. Tahle dvojka je pro večerní líčení ideální!Foto: Nikola Šrajerová

Foto: archiv firem

1. paletka korektorů Studio Conceal and Correct Palette od MAC, 2. tvářenka v odstínu Warm Soul od MAC, 3. pigmenty AMC Pure Pigment odstín 23 od Inglot, 4. krémový stín Pro Longwear Paint Pot, odstín Chrome Angel od MAC, 5. řasenka Curl Mania pro tvarování a natočení řas od DermacolFoto: archiv firem

Večerní bronz

Toužíte po opravdu výrazném líčení očí? Zkuste to s bronzovým stínem a černou tužkou! Vizážistka navrstvila krémový a zlatý stín, a poté se vrhla na práci s kajalovou tužkou. Pozor, k podobnému efektu potřebujete klasickou měkkou tužku, která půjde bez obtíží mírně rozmazat. Pigment jsme tentokrát použili jen na střed víčka, zato ale namokro, aby byl co nejvýraznější.

Foto: Nikola Šrajerová

Nebojíte se dramatického looku? Zkuste bronz a černou!Foto: Nikola Šrajerová

Foto: archiv firem

1. krémový stín Pro Longwear Paint Pot, odstín Indianwood od MAC, 2. paletka očních stínů, tužky, řasenky a nalepovacích řas Eylure od ASOS, 3. pigment MAC v odstínu Copper Sparkle, 4. kajalová tužka se štětečkem 2v1 od Dermacol, 5. matná rtěnka v odstínu Nearly Nude od e.l.f.Foto: archiv firem

Co vy a metalické líčení? Ve kterém provedení se vám líbí nejvíce? Napište nám!

Reklama

Načítám