Hlavní obsah

Módní trapasy známých žen: Přetékající dekolt i viditelné prádlo

Foto: Profimedia

Bella Hadid je sice považovaná za osobu, která nastoluje módní trendy, ale tenhle model je vysloveně přes čáruFoto: Profimedia

Reklama

I přesto, že jsou krásné, bohaté a mají k dispozici róby od nejznámějších návrhářů, občas šlápnou pořádně vedle. Poučte se z fashion omylů slavných dam.

Článek

Asi každému se někdy stalo, že měl i přes veškerou snahu zoufalý pocit, že to, co má na sobě, není ono. A teď si představte, jaké by to bylo, kdyby vás u toho ještě fotila stovka fotografů a vaše obrázky kolovaly s jízlivými komentáři nejen v médiích, ale hlavně na sociálních sítích.

Není proto divu, že si celebrity zakládají na dokonalém vzhledu a spolupracují s armádou stylistů, kadeřníků a vizážistů. Proč se tedy něco nepovede?

Nesedí velikost

Možná jste netušily, že si celebrity své róby od návrhářů často jen půjčují. Pak se jedná o vzorky z přehlídky, které některé módní domy upraví hvězdě na míru, ale pokud se tak nestane, dopadnou jako Salma Hayek. Ta je sice manželkou Françoise-Henriho Pinaulta, který vlastní impérium luxusních módních značek včetně Gucci, Balenciagy či Alexandera McQueena, ale Salma bohužel působí, jako by šaty zdědila po někom, kdo je o velikost menší než ona.

Foto: Profimedia

Příliš naducaný výstřih Salmy Hayek volá po šatech o číslo většíchFoto: Profimedia

Smíchají všechno dohromady

Méně je více. Toto pravidlo platí na poli módy opravdu bez výhrady. Není ovšem řeč o krátkých délkách nebo odhalujících výstřizích, spíš o způsobu, jakým chtějí být slavné ženy sexy. Pokud si vezmou minišaty a ukážou nohy, měly by ztlumit líčení i doplňky. Naopak minimalistický outfit snese klidně kouřové líčení. Ale bez takových kontrastů mohou i nejpůvabnější dámy, jakou je bezesporu zpěvačka Cheryl Cole, evokovat dojem klauna.

Foto: Profimedia

Zpěvačka Cheryl Cole si měla vybrat, zda vsadí na krátké šaty, vyčesané vlasy a dramatické líčení, či extravagantní doplňkyFoto: Profimedia

Šaty zastiňují osobnost

Existuje slavný citát, že by nikdy nemělo oblečení nosit vás, ale vy je. V praxi to znamená, že pokud si okolí dřív všimne modelu, který máte na sobě, než vás, je něco špatně. Takový nešvar se stává hvězdám poměrně často, protože je oslovují návrháři, kteří jim chtějí půjčovat své kreace. Ne vždy to ale dané celebritě prospěje. Nebo vám se v tomto modelu herečka Rooney Mara líbí?

Foto: Profimedia

Křehká herečka Rooney Mara se ve svých šatech úplně ztrácíFoto: Profimedia

Propadnou značkám

Luxus může být omamný, zvláště když si ho můžete dovolit kdykoli. Zdravý úsudek by měl ale vždy zvítězit. Někdy ale celebrity takový boj prohrají, a pohroma je na světě. I slavným módním domům se totiž občas podaří vyrobit něco absolutně nelichotivého, na což tentokrát skočila britská zpěvačka Lily Allen.

Foto: Bellevue/Sipa/Profimedia

I když má na sobě zpěvačka Lily Allen pončo od značky Louis Vuitton, působí v něm jako v pytliFoto: Bellevue/Sipa/Profimedia

Příliš kreativní stylista

Jak se pozná dobrý stylista? Vnímá vás jako celek, hodnotí nejen postavu, ale i osobnost. Špatný stylista není jen ten, který neovládá základní módní pravidla, ale především ten, který vás vnímá jako pouhé ramínko na oblečení. Co například říkáte na šaty Kim Kardashian?

Foto: Profimedia

Módní faux pas Kim Kardashian, kdy na ples Met Gala vyrazila ve stylingu, ve kterém připomínala pohovku. Co na tom, že jí outfit osobně připravil jeden z nejznámějších módních odborníků Riccardo Tisci?Foto: Profimedia

Chuť šokovat na úkor noblesy

Žijeme v době, kdy nahá kůže nikoho nepohoršuje, a Bella Hadid je opravdu krásná. Kde je ale hranice mezi rafinovanou svůdností a lacinou hrou na sexy efekt? Rozparky mohou skutečně vyznít velmi svůdným způsobem, ovšem když při pohledu na celebritu, jež ukazuje téměř vše, trnete, zda „ono místo“ skutečně vykoukne, či nikoli, je něco opravdu špatně.

Foto: Profimedia

Bella Hadid na červeném koberci ani nenechala prostor pro fantazii, zda si na sebe vzala spodní prádloFoto: Profimedia

Viditelné prádlo

Důkaz, že i nejkrásnější ženy planety, ke kterým se jistě řadí i herečka Gwyneth Paltrow, udělají chybu, když si pod upnuté šaty či overal vezmou příliš těsné stahovací prádlo, které se pod reflektory a v nevhodný okamžik vyrýsuje.

Foto: Profimedia

Ačkoli Gwyneth Paltrow zvládá módu na jedničku, pod tímto overalem jí nehezky vystupují nohavičky stahovacího prádlaFoto: Profimedia

Podcení příležitost

Ve světě se to už tolik nestává, na to jsme experti stále my, Češi, ale i pomyslný mistr tesař se někdy utne i v Hollywoodu. V praxi to vypadá tak, že se na společenskou událost, kde jsou předepsané koktejlky, celebrita dostaví v outfitu vhodném na nákupy ve městě. Nebo vy herečce Victorii Justice její výběr schvalujete?

Foto: Profimedia

Herečka Victoria Justice si vzala džíny a svetřík na filmovou premiéruFoto: Profimedia

Neumí se pohybovat ve své složité róbě

Někdy se stane, že si slavná diva vybere tak náročnou kreaci, že při každém kroku působí směšně, protože přepadává přes vlečku, přišlapuje si sukni či odhaluje něco, co nechtěla. Základ je cítit se naprosto přirozeně v tom, co nosíte, což se zpěvačce Ritě Oro zjevně moc nepodařilo.

Foto: Profimedia

Rita Ora evidentně nemá své šaty pod kontrolouFoto: Profimedia

Jakých módních chyb byste se nechtěly dopustit? Napište nám!

Reklama

Načítám