Hlavní obsah
4,5
(4)
Foto: Weber

Foto: Weber

Připravili jsme pro vás rybí tip na skvělou večeři. Zde je recept na mořského vlka. Má velmi jemné maso a v kombinaci s touto marinádou nemá chybu! A je znám pod názvem mořčák.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
Marináda
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 4 lžíce listové petržele
  • 4 lžíce čerstvého koriandru
  • 1 lžíce česneku
  • 1,5 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička hrubé mořské soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 5 lžic olivového oleje
Ryby
  • 2 ks vykuchaného mořčáka pruhovaného
Článek

Postup

01.

Všechny přísady na marinádu smíchejte ve středně velké míse. Z marinády odeberte 5 lžic, které použijete později.

02.

Očištěné ryby po obou stranách v odstupech 2 až 3 centimetry přibližně čtyřikrát zešikma nakrojte do hloubky asi 1 cm. Ryby položte na plech a zvenku, zevnitř i v nařezaných místech je pořádně potřete marinádou. Ryby přikryjte fólií na potraviny a 2 až 3 hodiny je marinujte v chladničce.

03.

Gril připravte na přímý středně silný žár a grilujte je asi 12 až 15 minut.

Koukněte na naše další tipy na úpravu ryb.

Reklama

Související témata:

Načítám