Hlavní obsah

Kuřecí karbanátky pečené v troubě

Hodnocení:
(56)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
40 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Snažíte se jíst zdravěji, ale jsou jídla, která si prostě neumíte odpustit? Zkuste je s námi trochu odlehčit! Babi Pechová vám ukáže, jak místo smažených vepřových připravit karbanátky kuřecí a v troubě!

Ingredience pro:
6 porcí
  • 750 g kuřecího masa
  • 2 vejce
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • petrželka
  • 100 g tvrdého sýra
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • pepř
  • sůl
  • 1 lžíce másla
  • strouhanka
Článek

Krok 1: Maso umelte nahrubo, přidejte k němu celá vajíčka, osolte, opepřete a vmíchejte papriku pro barvu.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 2: Přidejte najemno nastrouhaný sýr, hrst nasekané petrželky, kousky česneku a najemno nakrájenou cibuli.

Krok 3: Pořádně propracujte a tvarujte karbanátky, které obalte ve troše strouhanky a klaďte na plech vyložený pečicím papírem potřeným máslem. Pečte při 180 stupních asi půl hodiny dozlatova.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 4: Podávejte se salátem a v troubě pečenými bramborami nebo vyzkoušejte některé z našich zeleninových hranolek z trouby.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek