Článek
Postup
01.
Očištěnou mrkev a oloupané jablko najemno nastrouhejte, promíchejte s jemně nastrouhaným křenem a vodou. Ochuťte citronovou šťávou, cukrem a zakápněte olejem. Nechte v chladu chvíli odležet a podávejte.

Foto: Archiv redakce
Svěží mrkvový salátek s křenem a jablky je důkazem toho, že i česká klasika je zdravá a chutná.
Očištěnou mrkev a oloupané jablko najemno nastrouhejte, promíchejte s jemně nastrouhaným křenem a vodou. Ochuťte citronovou šťávou, cukrem a zakápněte olejem. Nechte v chladu chvíli odležet a podávejte.
| Energetická hodnota celkem pro 1 porci | |
|---|---|
| Energie | 650,75 kJ |
| Bílkoviny | 1,31 g |
| Tuky | 3,93 g |
| Sacharidy | 27,94 g |
| Sůl | 0,21 g |
| SAFA | 0,49 g |
| Vláknina | 4,25 g |
| Cukry | 24,03 g |
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama