Článek
Postup
01.
Očištěnou mrkev a oloupané jablko najemno nastrouhejte, promíchejte s jemně nastrouhaným křenem a vodou. Ochuťte citronovou šťávou, cukrem a zakápněte olejem. Nechte v chladu chvíli odležet a podávejte.
Foto: Archiv redakce
Svěží mrkvový salátek s křenem a jablky je důkazem toho, že i česká klasika je zdravá a chutná.
Očištěnou mrkev a oloupané jablko najemno nastrouhejte, promíchejte s jemně nastrouhaným křenem a vodou. Ochuťte citronovou šťávou, cukrem a zakápněte olejem. Nechte v chladu chvíli odležet a podávejte.
Energetická hodnota celkem pro 1 porci | |
---|---|
Energie | 650,75 kJ |
Bílkoviny | 1,31 g |
Tuky | 3,93 g |
Sacharidy | 27,94 g |
Sůl | 0,21 g |
SAFA | 0,49 g |
Vláknina | 4,25 g |
Cukry | 24,03 g |
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama