Hlavní obsah

Mrznete na zastávce či nádraží? Už nemusíte!

Foto: thinkstock

Jak v zimě nemrznout? Víme a poradíme!Foto: thinkstock

Reklama

Že vám při čekání na zastávce neustále drkotají zuby, a ať se oblečete jakkoli, je to pokaždé stejné utrpení? Zkuste naše vychytávky proti chladu!

Článek

Autobus nebo tramvaj v nedohlednu, a vám už pomalu modrají prsty u rukou. Nepomáhá ani stepování, procházení, podupování? Abyste tedy chladné dny přežili bez omrzlin či nepříjemných pocitů ze zimy, zkuste se na ně připravit. Čím?

Noste termosku.Stačí úplně malou, klidně i dětskou, nejlépe lehkou. Nalijte si do ní horký čaj – při odchodu z domova či z práce. Zahřeje vás při cestování!

Pořiďte si funkční spodní prádlo. To vás zbaví studených zad, ale i chladu na těle. Trpíte-li hodně, vsaďte i na ponožky odvádějící pot.

Hřející pytlíky.Vejdou se do kapes, jsou velké i těžké asi jako pánská peněženka. Teplo naakumulují v hrnci s teplou vodou. Pořídíte je například v outdoorových obchodech. Přikládejte je ale jen na ruce, jiné časti těla by vám pak mohly nastydnout.

Placatice. Známá záchranářka v nesnázích. Jen opatrně s dávkováním a kvalitou konzumovaného alkoholu (rychle sice zahřeje, ale pak i rychle ochladí).

Foto: thinkstock

Zapomeňte na chlazenou vodu, dejte si voňavý čaj!Foto: thinkstock

Zázvorové bonbony.Stejně jako zázvorový čaj, vám žvýkačky se skořicí nebo guaranou pomohou na chvíli prohřát tělo. Během zimy používejte zahřívací ingredience i do svého jídelníčku (mezi další patří ještě třeba chilli či kurkuma).

Konce těla schované.Nemít čepici, rukavice, šálu a dobré ponožky? To se pak nedivte, že vám je zima ;-).

Otužujte se.Chodit do sauny anebo do kryokomory má výhody nejen relaxační či regenerační. Pomůžou vám i zlepšit vaši imunitu a odolnost vůči chladu, proto nebudete stále tolik promrzlí. Více si přečtěte také v článku Jak posílit imunitu? či Vitaminy: Jak to s nimi nepřehnat.

A jaký je váš tip či vychytávka proti chladu?

Reklama

Související témata:

Načítám