Hlavní obsah

Muži ze seznamek. Kterým se vyhnout

Foto: Thinkstock

Jak poznat, kdo se skrývá u druhého počítače?Foto: Thinkstock

Reklama

I když je internetová seznamka džungle plná pochybných inzerátů, najdou se tu i ty vážně myšlené. Jak ale poznat pisatele, kteří za inzeráty stojí, když je všechno anonymní? Sestavili jsme pro vás profily jednotlivých žadatelů a jejich nejtypičtější chování. S námi ve výběru toho pravého nešlápnete vedle!

Článek

Každý člověk je jiný a nelze jeho chování paušalizovat, ale přeci jen v internetových seznamkách existují jisté sorty lidí s charakteristickým chováním, kterým je lepší se vyhnout. Ukažme si na ně!

Úspěšní manažeři

Píšou, že hledají reprezentativní dívku či ženu jako doprovod? Tito muži se s oblibou kasají svým povoláním nebo důležitou funkcí.  Ale pozor! Jsou dvě skupiny těchto manažerů. Jedni to myslí opravdu vážně a hledají bezchybnou vysněnou ženu, zatímco druzí si všechno kolem své osoby vymysleli. Bývají to většinou studenti nebo státní zaměstnanci. „Pokud skutečně narazíte na takového, který manažerem je, určitě se to nedozvíte hned ze začátku, ale až později," říká psycholožka Lenka Černá.

Jak je poznáte a co od nich můžete čekat: Hned v prvních zprávách se zpravidla dozvíte důvěrné informace o jejich platu a majetku. Zjišťují, jak vypadáte, chtějí poslat vaši fotku. V případě, že něco není podle nich, odmlčí se navždy.

Notoričtí záletníci

Takových je internet plný. Jsou zadaní a hledají povyražení, kterým by si zpestřili život. Vybraným ženám slibují hory doly a na internetu se cítí jako ryby ve vodě. Nemají co ztratit, a tak jim jejich zálety většinou vycházejí. „Je jich hodně, protože, bohužel, většina vztahů trpí nevěrou z jedné či druhé strany. A seznamka je dobré místo, kde si muži hledají odreagování," říká psycholožka.

Jak je poznáte a co od nich můžete čekat:Už po pár větách se s vámi chtějí sejít osobně. Na hodině ani místě jim nezáleží. Na osobní otázky odpovídají neurčitě a hned odbíhají od tématu směrem k vám. Co prozradí, bývá lež. Snaží se působit galantně, takže mluví o dárcích, procházkách a podobně. Chtějí vás dostat alespoň na první schůzku a tam zaútočit. Jsou to typičtí lovci, co hledají jen další zářez na pažbě. Pokud chcete vážný vztah, vyhněte se jim obloukem!

Foto: Thinkstock

Cizinec si užije a odjedeFoto: Thinkstock

Cizinci

Jsou muži, kteří nebydlí v naší republice, což mají i v profilu. Obvykle jsou vyfoceni někde v exotickém prostředí či s Eiffelovou věží v pozadí.

Jak je poznáte a co od nich můžete čekat:Často slibují idylický život v zemi, odkud pocházejí, nebo si obšlápnou několik žen najednou a s každou si pak jednotlivě užívají po dobu, kdy jsou v Česku. Po skončení radovánek odletí domů. Od cizinců se raději držte zpátky, což potvrzuje i psycholožka!

Strašpytlové

Těch je v internetových seznamkách asi nejvíce. Bojí se odmítnutí ženou a takzvaně se na ni pověsí. Podle odbornice existuje možnost, že v této skupině najdete toho pravého, ovšem za podmínky, že budete schopné s ním pracovat, tedy dodáte mu sebevědomí a naučíte ho, že ve vztahu je to o rovnováze, nikoliv závislosti.

Jak je poznáte a co od nich můžete čekat: Vzhledově obvykle nijak nevybočují, ale v reálu nedokáží sami oslovit ženu. Většinou ihned s vašimi názory souhlasí a mají pro ně velké pochopení. Prakticky nedokáží říci ne a nemívají vlastní názor. Upnou se na vás a nespustí z vás oči. Většina těchto vztahů ale končí krachem, protože málokterá žena potřebuje v životě kouli, kterou by s sebou vláčela.

Supermani bez pláště

Vždycky vědí, jaká odpověď je správná. Vyhledávají diskuse, ve kterých se ženy přou s muži, a přitakávají ženské straně. „U takového muže nemůžete čekat, že s ním budete mít vztah, o kterém sníte. Již na internetu není upřímný a dělá ze sebe někoho, kým není," dodává Lenka Černá.

Jak je poznáte a co od nich můžete čekat:Za každou cenu se snaží ohromit své publikum vlastními hrdinskými činy. Hned upozorňují na to, jak oni by partnerku takhle nikdy ve štychu nenechali. Jsou vždy se vším rychle hotovi a nemají rádi, když panuje bezpráví. Jejich věty často obsahují zájmeno „Já". Jenže za siláckými řečmi se většinou skrývá bázlivý až zakřiknutý muž. Pro reálný život často nepoužitelný!

Foto: Thinkstock

Víte, co čekat od koníčkáře?Foto: Thinkstock

Zarytí koníčkáři

Vypadají jako normální pohodoví kluci s mnoha klady. Jsou sečtělí, vyprávějí o svých zálibách s velkým nadšením a po pár větách by se mohlo zdát, že by za zkoušku stáli. Bohužel jejich koníčky jsou to jediné, o čem se umí bavit. Podle psycholožky potřebujete mít společná témata, abyste vytvořili funkční vztah, a proto jedinou šancí, jak s takovými muži zažívat štěstí, je mít stejný koníček jako oni.

Jak je poznáte a co od nich můžete čekat : O namlouvání nebo dvoření vědí pramálo. Jejich sebestřednost začne po chvilce znervózňovat i ženu, která nemá až tak velké nároky. Takže pokud nepatříte do skupiny s nálepkou průměrná a neprůbojná, se kterými obvykle nakonec skončí, odpískejte to hned v okamžiku, kdy vás začne nudit. Asi to přijde ješte tentýž den, co jste se s ním seznámily.

IT specialisté

Ano, „ajťáci". Takoví muži žijí ve svém světě, který nemá víc než pár metrů čtverečních a nesmí v něm chybět počítač, myš a klávesnice. Buď je počítače živí, nebo se jedná o prototyp mužů, kteří nenašli u žen úspěch, a tak žijí ve svazku s počítačem. Ženy je v podstatě zajímají jen tehdy, když potřebují sex, a tak se občas mihnou i v reálném světě na kávě s trojrozměrnou ženou. Podle Lenky Černé ale i mezi takovými můžete svou lásku najít. Bude však potřebovat rozvinout, obléci a ukázat, že existuje jiný svět.

Jak je poznáte a co od nich můžete čekat :Většinou napíšou: „Odkud jsi?", „Kolik ti je?" a „Máš fotku?". Pokud se dočkají odpovědi, zajímá je, zda je možné vidět se v reálu. Že je ajťák, poznáte jednoduše, protože vám to nezapomene sdělit při svém představování. Občas jim postačí virtuální sex přes webkameru nebo telefon. Pak se ještě uspokojí při nějaké hře a jdou si lehnout. V případě, že hledají skutečný vztah a ne jen sex, jde zpravidla o potřebu mít si s kým popovídat, avšak nejlépe po mailu nebo chatu, aby si nepřipadali tak osaměle.

Sběratelé fotografií

Posledním zvláštním typem jsou sběrači fotek. Takoví muži se neustále dožadují obrázků. Nic jiného vlastně ani nechtějí, i když existují výjimky.

Jak je poznáte a co od nich můžete čekat :Přijde jim jedna, chtějí hned další. Posílají také, většinou však ne vlastní, ale staženou někde z internetu. Kamarádka se mi jednou svěřila, že dostala od jednoho a toho samého tři různé fotografie. Než se rozhodnete někomu poslat svou podobiznu, nedejbože i erotickou, zapřemýšlejte, kde všude by se následně mohla objevit.

Falešných hledačů jsou plná diskusní fóra a chaty. A i když toužíte jen po virtuálním povyražení, můžete také narazit. Jak, se dozvíte v našem článku Virtuální milenec. Neškodný špás?. A jaké s nimi máte zkušenosti vy? Varujte ostatní v diskusi! V jednotě je síla, nebo ne?

Reklama

Související témata:

Načítám