Hlavní obsah

Na co se lidé vymlouvají, když nechtějí mít sex?

Foto: Thinkstock

Proč se nechceme milovat? Tyhle výmluvy jsou nejfrekventovanější!Foto: Thinkstock

Reklama

Partner se nechce milovat a vymlouvá se na televizní přenos z fotbalového zápasu? Studie ukázala, že dnes je to naprosto normální! A jaké milosrdné lži používají ženy? V tomhle směru se prý nic nemění!

Článek

„Má mě rád, nemá mě rád? Chce mě, nechce mě?“ Zapomeňte na otrhávání kopretin a vsaďte na výsledky nedávné ankety, která se uskutečnila 4. června 2014 v rámci tak zvané DontFAKEit kampaně gigantu Durex a které se účastnilo na 2000 respondentů. O předstírání sexuálního zájmu a výběru priorit šlo především!

Kdy ženy mají smůlu?

Studie odhalila, že kdyby si muži měli vybrat mezi sexem a díváním se na fotbal, 40 procent pánů by raději zvolilo relax před televizí – u „kulatého nesmyslu“. A 42 procent majitelů penisů by si klidně s mazlením a sexem pospíšilo, jen aby se mohli vrátit před obrazovku! Že tohle byste nečekali? Tak to vás vyvede z míry teprve následující zjištění…

Za největší „romantiku“ považujeme tvrzení, že 37 procent mužů by prý bylo schopno věnovat se sexu a u toho se dívat „na bednu“, třeba na mistrovství světa ve fotbale. (Teda aspoň to ti pánové tvrdí, že není problém stíhat obojí najednou.)

Foto: Thinkstock

Je mu milejší fotbal v televizi, než sex s vámi? Dnes je to bohužel velmi časté...Foto: Thinkstock

Výmluva či holý fakt?

„Nechápu, proč se tomu všichni diví,“ krčí rameny čtyřiatřicetiletý Luděk, evidentně sportovní fanoušek, a zapáleně přidává vysvětlení celé záhady.

„Sex si můžete dopřát kdykoli, kdežto důležitý fotbalový zápas či rovnou nějaké mistrovství není k dispozici pořád. Třeba mistrovství světa ve fotbale, tedy FIFA World Cup, se koná jednou za čtyři roky. Pak je to věc priorit. Vyberete si mezi tím, co je vzácnější a momentálně důležitější – fotbal. Sex doženete jindy,“ popisuje Luděk. No a co situace, kdy v televizi neběží nic zajímavého? Anketa přinesla další odpovědi!

Seznam nejčastějších odmítnutí

Studie dál ukázala, že výmluvy, které používají muži i ženy, když nechtějí sex, se příliš nemění, akorát lidé jsou otevření víc než dřív. Všeobecně z ložnic nejvíc zní věty: „Chci se dívat na fotbal“ a „Jsem příliš unavená“. Mezi další velmi časté výmluvy patří i: „Bolí mě hlava“, „V práci toho bylo dost“ nebo „Ráno musím brzy vstávat“. Globálně vzato je to napříč celou zeměkoulí stejné. Tady je důkaz.

Foto: Thinkstock

Co říkáte svému partnerovi vy, když nemáte chuť na milostné chvíle?Foto: Thinkstock

V Česku vede únava

Anonymní celorepublikový výzkum uspořádaný před čtyřmi lety agenturou STEM/MARK (pod supervizí sexuologického ústavu) oslovil 805 mužů a 800 žen ve věku 35–65 let. Ukázalo se, že ženy za „sexuální stop stav“ považují z 61 procent únavu, následuje nevhodná nálada (51,7 procent) a bolest hlavy či přímo migréna (30, 3 procent). Třetina žen dokonce předstírá spánek, když partner přichází do ložnice.

Muži se v 53 procent případů vymlouvají na únavu, dál na přepracovanost (41 procent) či taktéž na nevhodnou náladu na sex (30,1 procent). 23,5 procenta dotázaných mužů má jiný zájem, například televizi nebo sport. Co na to říkáte?

Dana (32 let): „No je to tak. Není mi osmnáct, dělám na směny a doma mám dvě malé děti. Sex je kolikrát to poslední, na co mám náladu. A když nad tím tak přemýšlím, tak přesně tohle manželovi říkám, když se snaží být aktivní.“

Andrej (38 let): „Chlapi se asi vymlouvají méně než ženy, nebo si to aspoň myslím, ale když si to vezmu z vlastního pohledu, v mnoha případech se prostě přemůžu, i když se mi třeba moc nechce. Na slovní vytáčky mě osobně neužije. Ale na druhé straně obdivuji ty, kdo umí férově říct partnerovi, ať si nechá zajít chuť. Jinak ty výmluvy, myslím, sedí.“

Tak to vidíte, nechuť k sexu světem vládne… Nebo si myslíte, že je to přesně naopak?

Reklama

Související témata:

Načítám