Hlavní obsah

Na stará kolena: Kteří slavní muži se stali otci v důchodovém věku?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Nedávno se stal otcem Rowan Atkinson, známý jako Mr. Bean. Proč o tom vůbec mluvíme? Protože letos v lednu oslavil 62. narozeniny. A protože jeho děti z prvního manželství, Lily (22) a Benjamin (24), by ho už klidně mohly učinit dědečkem. Anglický herec ale není jediný, otců v požehnaném věku najdeme mezi celebritami více.

Článek

Zatímco u ženy to příroda zařídila tak, aby limitovala její maximální věk početí, muži se mohou vesele stát rodičem, kdykoliv se jim zachce. Nebo tedy do té doby, dokud zvládnou pohlavní styk a jsou plodní. Což ale, na rozdíl od žen, bývá do mnohem vyššího věku. Za vše hovoří všichni tito muži, kteří se stali otci až po padesátce a často ještě později.

Hugh Grant (57)

Tento anglický krasavec a lamač dívčích srdcí z romantických filmů, jako je Notting Hill nebo Deník Bridget Jonesové, si s otcovstvím počkal. Jeho první dítě, dceru Tabithu (6), přivedla na svět přítelkyně Tinglan Hong. „Nemůžu tvrdit, že jsem nebyl překvapen,“ řekl později herec Hugh Grant (57), když se v jedenapadesáti stal otcem. U jednoho ale neskončil. Herec má ještě pětiletého syna Johna Munga, čtyřletého Felixe a téměř dvouletou holčičku. Mimochodem, Johna Munga a dvouletou holčičku, jejíž jméno je dobře utajeno, nemá s Tinglan Hong, ale se švédskou producentkou Annou Elisabet Eberstein (39).

Foto: Profimedia.cz

Hugh Grant má čtyři děti v rozmezí od dvou do šesti letFoto: Profimedia.cz

Mick Jagger (74)

Jedním z rekordmanů co do počtu dětí (navíc v každém věku) je určitě frontman skupiny The Rolling Stones. Jeho poslední potomek, syn Deveraux Octavian Basil se narodil, když bylo zpěvákovi 73 let. A pozor – je to už jeho osmé dítě! Dále má ještě tři syny – Jamese (32), Gabriela (19), Lucase Maurice Morada (18) a čtyři dcery – Karis (47), Jade (46), Elizabeth (33) a Georgii May (25). Mimochodem, kromě toho má také pět vnoučat a v roce 2014 se mu narodilo dokonce i jedno pravnouče. No, nechtěli bychom celou rodinu nutit pózovat dohromady na jednu vánoční fotografii.

Foto: Profimedia.cz

Frontman kapely The Rolling Stones má dětí osm, kromě toho také vnoučata a pravnoučataFoto: Profimedia.cz

George Lucas (73)

Slavný režisér ságy o Hvězdných válkách a filmů o Indiana Jonesovi se také nebojí stát se otcem ve věku, který náleží spíše dědečkům. V roce 2014 se jemu a jeho manželce Mellody Hobson (48) narodila dcera Everest. Režisér už měl tři děti předtím (Amanda, 36, Katie, 29 a Jett, 24), ale všechny jsou adoptované. Tříletá Everest je tedy prvním biologickým potomkem George Lucase.

Foto: Profimedia.cz

George Lucas byl trojnásobný otec, ovšem biologickým rodičem se stal, až když se mu narodila dcera EverestFoto: Profimedia.cz

Steve Martin (72)

Komediální herec Steve Martin si možná získal srdce nejedné fanynky v roli George Bankse ve filmu Hlava rodiny, ale v reálném životě se otcem stal až velmi pozdě. Konkrétně v 67 letech, kdy jeho manželka, spisovatelka Anne Stringfield (45), porodila dceru. Ačkoliv je to už pět let, jméno dcery nikdy neprozradil, ostatně ani okolnosti týkající se porodu.

Foto: Profimedia.cz

Slavný herec komediálních filmů se stal otcem poprvé až v šedesáti sedmi letechFoto: Profimedia.cz

Robert De Niro (74)

Představitel slavného Kmotra s dětmi také nešetří. Má jich šest. Když se narodila nejmladší dcera, Helena Grace, bylo té nejstarší, Dreně, čtyřicet let. Benjamínek se narodil v roce 2011 herci a jeho manželce Grace Hightower (62). Ta v tu dobu také nebyla nejmladší matkou, porodila císařským řezem ve věku padesáti sedmi let.

Foto: Profimedia.cz

Věkový rozdíl mezi nejstarším a nejmladším potomkem Roberta De Nira je 40 letFoto: Profimedia.cz

Michael Douglas (73)

Když se Michaelu Douglasovi a jeho ženě Catherine Zeta-Jones (48) v srpnu 2000 narodilo první dítě, syn Dylan (17), měl už dospělého syna Camerona (38). Ten se narodil hercově první manželce, Diandře Luker (61). Do třetice všeho dobrého se stal v roce 2003 Douglas otcem znovu, a to když jeho manželka přivedla na svět dceru Carys (14).

Foto: Profimedia.cz

Michael Douglas má jednoho syna z prvního manželství s Diandrou Luker a pak syna a dceru z manželství s Catherine Zeta-JonesFoto: Profimedia.cz

Bruce Willis (62)

Jestli jde Bruci Willisovi něco skutečně dobře, pak je to určitě plození dcer. Herec má totiž pět potomků a všechny jsou holky. Rumer (29), Scout LaRue (26) a Tallulah Belle (23) má s první manželkou Demi Moore (55), Elevyn Penn (3) a Mabel Ray (5) s druhou, Emmou Heming (39), kterou si vzal v roce 2009. Poslední dcera se narodila, když mu bylo 59 let. To je na otcovství docela dost.

Foto: Profimedia.cz

Bruce Willis má pět dětí, navíc samé dcery Foto: Profimedia.cz

Co si myslíte o otcovství v pokročilém věku? Je proti přírodě, nebo naopak přináší celé rodině řadu výhod?

Reklama

Související témata:

Načítám