Hlavní obsah

Na vlastní kůži: Jak funguje rybičková pedikúra?

Foto: Petr Makovička

Pedikúru pomocí rybiček vyzkoušely Lucie s KamilouFoto: Petr Makovička

Reklama

Existuje pedikúra mokrá, na sucho, ale také rybičková. A právě na tu jsem se rozhodla zaměřit, protože už dlouho mi vrtalo hlavou, jak moc si dokážou tihle malí tvorečkové poradit se ztvrdlou kůži na chodidlech, otlačeninami a podobnými nešvary. Vzala jsem si s sebou naši šéfredaktorku Kamilu a směle jsme vyrazily vyzkoušet tuto metodu na vlastní nohy.

Článek

Jmenují se Garra Rufa, pocházejí z termálních pramenů v tureckém Anatolu poblíž města Kangal, jsou malinké, ale prý mají zázračné schopnosti. Tyhle rybky mají ulehčit lidem, které trápí lupénka či jiné kožní problémy, ale zároveň jsou to prý skvělé pedikérky. No uvidíme, říkaly jsme si s Kamilou, když jsme za rybičkami vyrážely.

Tip redakce:Jemná chodidla nestačí, chce to také dokonale oholené nohy. Jak na to, se dočtete v článku Stop chloupkům! Desatero pro depilaci.

Dobrou chuť, milé rybičky

Byly jsme zvědavé, natěšené, ale také jsme měly jisté obavy. „Trošku jsme se bály, abychom ještě měly po čem dojít do redakce, ale zase se tahle forma pedikúry jevila mnohem zábavnější než tradiční návštěva pedikérky. Také jsme se trochu obávaly toho, aby nás rybičky moc nelechtaly, protože to bychom asi obě umřely smíchy,“ vypráví Kamila.

Foto: Petr Makovička

Příprava za pomoci exotického personálu byla rychláFoto: Petr Makovička

Každopádně nás přivítalo příjemné prostředí salonu, až neskutečně poklidná atmosféra a milý personál. Následovalo omytí nohou, to asi abychom rybičky příliš nezatěžovaly. Odumřelá či ztvrdlá kůže jim údajně šmakuje, ale třeba různé krémy, tělová mléka, oleje či čerstvě nalakované nehty by jim mohly uškodit.

Pak to přišlo. Nohy jsme s mírně pubertálním chichotáním ponořily do akvárka (každá do svého samozřejmě) a rybky se na ně nemilosrdně vrhly.

Lechtá, šimrá, a co dál?

Prvních pár minut jsem je se zájmem pozorovala, je vážně zážitek sledovat, jak se vám miniaturní rybky proplétají mezi prsty a regulérně vám okusují nohy. Vcelku něžně to šimralo a ano, bylo to příjemné. Ale to je asi tak vše. „Jejich aktivitu jsem skoro necítila, sem tam nějaká kousla trochu víc, ale jinak skoro nic. Postupně ve mně sílil pocit, že tahle metoda nebude úplně nejefektivnější,“ popisuje Kamila.

Foto: Petr Makovička

Rybí pedikérky se snažily, co mohly. A výsledek? Lechtání!Foto: Petr Makovička

A bohužel měla pravdu. Po dvaceti minutách příjemného šimrání a ryze holčičích hovorů jsme vytáhly zcela rozmočené nohy, ovšem chodidla vypadala stejně jako před zásahem rybiček. „Činorodé rybičky s nimi nezmohly nic, a to na chodidlech nemám téměř žádnou ztvrdlou kůži, tenhle problém mě nikdy netrápil. Mám chodidla jen otlačená, protože nosím skoro výhradně boty na podpatku. Ale rybičky si neporadily ani s tímhle málem. Prostě jsem neviděla žádný, ani minimální rozdíl,“ potvrzuje Kamila. A já s ní musím jedině souhlasit – rybičky jsou roztomilé, je to zajímavý zážitek, možná super „dočištění“ po klasické pedikúře, ale to je asi vše. Spíš než o pedikúře bych v jejich případě mluvila o jakémsi peelingu. Každopádně není nad starou dobrou pemzu!

Tip redakce:Více o tom, jak můžete pečovat o své nožky, se dočtete v článku Krásné nohy za pár minut? Dopřejte si pedikúru!

Už jste také zkoušely rybičkovou pedikúru? Jaké máte zkušenosti vy?

Reklama

Související témata:

Načítám