Hlavní obsah

Nahý uklízeč: Najali byste si ho i vy?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Touží po vlastním domě a rozhodl se, že si na něj vydělá opravdu netradičním způsobem. Jako nahý uklízeč! Brit Daniel Aitken (26) svým klientům uklidí a jako bonus to dělá tak, jak ho příroda stvořila. Jen na rukou má gumové rukavice. Najali byste si ho?

Článek

Někoho na úklid si najímá kdekdo. Je příjemné mít doma čisto, i když vy sami úklid kvůli pracovní vytíženosti nestíháte. Jenže Daniel Aitken z Brightonu tuhle běžnou službu tak trochu povýšil. Uklízí domácnosti docela nahý!

Ze stavby k nahému úklidu

Daniel je původně stavební dělník, ale nyní se živí nejen svýma rukama, ale i svým tělem. Původně to bylo myšleno jako vtip, ale nakonec se z nahého úklidu vyklubal slibný byznys. „Nejdřív jsem ten nápad přednesl ve vtipu rodičům, ale pak jsem to doopravdy zkusil,“ říká Daniel.

Založil si facebookovou stránku, kde nabízí služby nahého uklízeče. Jeho služby stojí 30 liber na hodinu, tedy v přepočtu asi 900 korun. „Je to jednoduché. Přijdu do domu klientů, přinesu si čisticí potřeby, svléknu se a začnu uklízet,“ říká Daniel, který má na sobě při práci jen gumové rukavice.

Jeho kamarádi si prý myslí, že nejde ani tak o úklid jako o pobavení klientů, ale to Daniel odmítá. „Vždy když odcházím, ujistím se, že je dům skutečně čistý, že jsem uklidil dobře,“ říká Daniel s tím, že nabízí stejně kvalitní služby jako jakákoli jiná úklidová firma.

Drobný rozdíl tu ale je. Zatímco u normálních uklízecích služeb to většinou funguje tak, že si je pozvete v době, kdy nejste doma, tady je to přesně naopak. „Zatím všichni mí klienti byli vždycky doma. Já uklízím a oni mě následují z pokoje do pokoje a povídají si se mnou,“ popisuje Daniel britskému magazínu Daily Mail.

A kdo jsou jeho klienti? Údajně muži i ženy, nejčastěji ve středním věku. A zatím to vypadá, že jde o vzkvétající byznys. „Viděl jsem díru na trhu a rozhodl se tu příležitost chytit. Jde to dobře, jsem celkem zaneprázdněný.“ V jednom týdnu mívá prý nasmlouváno až šest domů na úklid.

Foto: Profimedia.cz

Jeho zákazníky jsou především ženy a muži ve středním věkuFoto: Profimedia.cz

Stud? Kdepak!

Se studem nemá Daniel absolutně problém. „Necítím se trapně, i když jsem nahý. Za prvé jsem celkem sebevědomý, a za druhé nemám pocit, že bych těm lidem ukazoval něco, co už předtím neviděli.“

Nahý úklid ale není jediná služba, kterou mladý Brit nabízí. Je totiž také takzvaný dotekový terapeut. V praxi to znamená, že se mazlí a objímá s lidmi, kterým chybí lidský kontakt a blízkost. Za to si účtuje 45 liber, tedy v přepočtu asi 1350 korun za hodinu.

Když je podle něj někdo dlouho bez lidského doteku, může se cítit izolovaný, opuštěný, nemilovaný. A právě doteky profesionála mu mohou s nepříjemnými pocity pomoci. Nemá to ale v žádném případě nic společného se sexem, proto tuhle službu provádí Daniel jedině oblečený.

Foto: Profimedia.cz

Zatímco jiným uklízečům se zákazníci klidí z domu, s Danielem naopak během úklidu zůstávají v místnosti Foto: Profimedia.cz

Jde za svým snem

Daniel si je samozřejmě vědom, že jeho práce je poměrně netradiční, ale vůbec svého rozhodnutí nelituje, a zatím na něm nehodlá nic měnit. Touží po vlastním domě a tohle je podle něj šance, jak si na něj vydělat. „Moc bych si přál vlastní dům a jsem rozhodnutý pro to udělat, v rámci rozumných mezí, v podstatě cokoli,“ dodává Daniel.

Reklama

Načítám