Hlavní obsah

Nákupy: Co na to psycholog

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Ilustrační fotoFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

To, že muži nesnášejí nakupování, není žádnou velkou novinou. Možná ale překvapí, že stres, který přitom mnozí z nich prožívají, se dá srovnat s tlakem, jemuž jsou vystaveni policisté zvládající rozběsněný dav demonstrantů.

Článek

Naproti tomu pro ženy (i když i mezi nimi se najdou výjimky, které byste do obchodu dostali jen párem volů) jsou nákupy nejoblíbenějším způsobem, jak se stresu a napětí zbavit. Proč to tak je? Muži coby odvěcí lovci jsou naprogramovaní k tomu, aby se co nejrychleji přesunuli z bodu A do bodu B, zneškodnili svojí oběť a vrátili se zase domů. Žádné zbytečné prostoje, prostě krátký proces.

Podobným stylem pak i nakupují. Dámy nákupy berou podobně jako jejich dávné předchůdkyně. Ty se brzy ráno vydaly sbírat plody a kořínky a zároveň při tom cestou očichávaly a ochutnávaly nové a neznámé věci... Z téhle představy nákupu ale mužům naskakuje husí kůže a hledají všechny možné způsoby, jak se z takového martyria vyvlíknout.

Ženám tedy nezbývá než poradit - pokud už muže pošlete nakupovat, přesně mu sdělte, co a v jakém cenovém rozmezí má koupit. Jinak přinese úplně něco jiného. Pokud koupí místo rohlíků pivo, které bylo za akční cenu, nekamenujte ho - přinesl jen svou kořist. Když ho mermomocí chcete vzít do obchodu, vezměte mu s sebou dobrou svačinu a počítejte s tím, že jeho trpělivost vydrží maximálně půl hodiny! A rozhodně tak nečiňte v době, kdy zrovna běží dechberoucí zápas jeho oblíbeného fotbalového týmu. Jedině tak se vyhnete nepříjemnostem, v horším případě nekonečným hádkám...

Reklama

Související témata:

Načítám