Hlavní obsah

Náš chlap: První maraton a první sex

Foto: Mona Martinů

Pavel Trnka tentokrát o tom, jaké to bylo poprvé...Foto: Mona Martinů

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli se konal pražský maraton a znovu se ukázalo, že žena skutečně vydrží víc než muž. Upřímně, umíte si, dámy, představit samy sebe, jak se dobrovolně vzdáváte zážitku, že vám tleskají zaměstnanci domu Cartier v Pařížské ulici? Já ne, a to nejsem žena. Při takovém běhu máte dost času na přemýšlení a tak jsem v duchu trochu bilancoval o věcech, které jsou v životě člověka poprvé.

Článek

Možná vám, milé dámy, přijde podobné srovnání běhu a sexu přinejmenším zvláštní a nelogické, ale domnívám se, že oba tyto zážitky prožije většina z nás a že mohou mít hodně společného. Zkusím pro to najít pár spojujících rysů, možná i několik rozdílů, hlavně pro ty, kteří ještě stále čekají. Pokud to nebude dokonalé, může to být způsobeno i skutečností, že obě tyto události dělí v mém případě několik desítek let.

Svůj první sex si samozřejmě ještě pamatuji, i když určitě ne se všemi detaily. Zato svůj první maraton mám v naprosto živé paměti několika dnů.

Myslím, že při prvním sexu jsem se ze všeho nejvíc snažil, abych nebyl v cíli příliš brzy, u prvního maratonu tomu bylo přirozeně právě naopak.

Před tím, než prožijete obě jmenované události, si můžete přečíst jak odbornou literaturu, tak vyslechnout spoustu zkušeností a rad od těch zkušenějších, co už to mají za sebou. Ale stejně nikdy nemůžete pořádně vědět, jaké to bude, až to skutečně bude.

Na začátku milostného zážitku vám většinou neasistuje prezident republiky. Ovšem, mohu se mýlit, ale nemám v tomto směru žádné jiné informace. A pokud někdo z vás tu čest měl, nenechávejte si to, prosím, jen pro sebe.

Na svůj maratonský běh můžete také bez obav pozvat maminku a tatínka, širší příbuzenstvo, kamarádky, případně i kolegyně z práce.

Při prvním, a ani při všech dalších maratonech s největší pravděpodobností neotěhotníte. A navíc vás na trati i v cíli často a bouřlivě povzbuzují diváci. A to navzdory faktu, že nejste nalíčená, vlasy máte slepené potem a iontovým nápojem a nemáte svoji oblíbenou kabelku.

Před prvním sexem toho nikdy moc nenatrénujete. A pokud přece jen ano, nejsem si jistý, zda to nějak výrazně zlepší váš výkon. Před maratonem se trénink rozhodně doporučuje. V obou případech navíc obecně platí, že příště to bude už jen lepší.

Po prvním sexu většinou neležíte a nehekáte dva dny jako lazar a nenecháváte se opečovávat manželem nebo manželkou. Také si zcela jasně vzpomínám, že po prvním milování jsem neměl týden panickou hrůzu ze schodů. Na druhé straně, dámy, ruku na srdce, kdy a kdo vám naposled aplaudoval v Pařížské ulici?

Případy, kdy se dotyční zapřísahají, že UŽ NIKDY!, jsou také určitě častější u maratonského běhu.

V cíli maratonu vám dají na krk medaili, igelitku s nápojem, sušenkou a ovocem, což se například mně po sexu opravdu nikdy nestalo. Navíc máte v den konání maratonu MHD zdarma.

Při běhu často fungují tzv. vodiči na určitý cílový čas. Při prvním sexu se musíte spolehnout spíše jen na sebe, ti šťastnější pak na zkušenějšího partnera.

S přibývajícím věkem se dá očekávat, že budete mít maraton víc a víc v oblibě, v případě sexu si tím nejsem tolik jistý.

A nevím jak vám, ale mně se při prvním sexu, na rozdíl od maratonu, nechtělo brečet. Ale tím se, prosím, rozhodně nenechte odradit!

Reklama

Související témata:

Načítám