Hlavní obsah

Naše TOP 10 tělových mlék

Foto: Thinkstock

Tělové mléko patří k základním prvkům péče o pokožkuFoto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mazat, mazat a mazat. Tak přesně tímhle heslem se musíme řídit, chceme-li mít krásnou pokožku i v zimě. Důležitá je ale především otázka – čím? Prozkoumali jsme spousty přípravků a vybrali top desítku, na kterou nedá dopustit spousta žen. Budete jednou z nich?

Článek

Do oka nám padla nejen klasická tělová mléka, ale i hutná máslíčka, lehký tělový jogurt nebo ztuhlý olejíček s vůní Raffaella (mňam mňam). A jak jsme vůbec seznam sestavovali? Kromě horkých favoritů zahraničních internetových recenzí jsme zařadili i produkty, které dostaly nás osobně. Produkty jsme pro vás potom seřadili od nejlevnějších až po ty dražší, abyste si mohla sama vybrat podle vašich finančních možností. Za vaši pozornost určitě stojí všechny, tak si pojďte vybrat!

Excipial U Lipolotio, Spirig, 109 Kč (200 ml)

Excipial vychvaluje spousta dermatologů až do nebe! Excipial Lipolotio je určen pro suchou až velmi suchou pokožku, je-li ta vaše méně suchá či normální, zkuste Excipial Hydrolotio. Oba přípravky jsou vhodné i pro citlivou pokožku a seženete je výhradně v lékárnách, ať už v těch kamenných nebo internetových.

Intenzivní hydratační péče, Garnier, 110 Kč (250 ml)

Z tělových mlék Garnieru zazářila Intenzivní hydratační péče. Obsahuje stejně jako Eucerin nebo Excipial ureu, má úžasnou pudrovo-květinovou vůni a lehounce se roztírá. Slibuje hydrataci až na čtyřiadvacet hodin. Kromě tohoto přípravku boduje i Regenerační tělové mléko pro velmi suchou pleť v červeném obalu.

Hydratační krém Soft, Nivea, 119 Kč (200 ml)

Ze spousty přípravků, které Nivea vyrábí, to na plné čáře vyhrál krém v kelímku, který se pyšní nálepkou „tvář, tělo, ruce“. Pokud nemáte problematickou pleť, můžete ho tak používat i na obličej. Obsahuje jojobový olej a vitamin E, rychle se vstřebává a nezanechává pocit mastnoty.

Hydratační tělový jogurt jahoda a guava, Avon, 149 Kč (200 ml)

Zkoušela jste někdy tělový jogurt? Ne? Je nejvyšší čas! Ten od Avonu má velmi příjemnou konzistenci, krásně voní po jahodách a rychle se vstřebává.

Bio kokosová péče, kokos-vanilla, Saloos, 167 Kč (100 ml)

Z českých výrobků se na náš seznam probojovala i tahle voňavá novinka od Saloosu. Obsahuje bio kokosový olej, ale v tuhé formě, takže se skvěle nanáší. Roztéká se při teplotě okolo 25 °C a rychle se vstřebává. Ale nejlepší je na něm vůně, voní totiž jako kuličky Raffaello! Jakmile si jednou přivoníte, nedáte ho z ruky!

Tělové máslo s liči a brusinkami, Sephora, 280 Kč (200 ml)

Máslíčka jsou na zimu skvělou volbou. Nás okouzlilo to ze Sephory s liči a brusinkami. Skvěle vyživuje, rychle se vstřebává, takže pokožka nezůstává mastná a dokonale voní!

Zvláčňující tělové mléko Eucerin, 349 Kč (250 ml)

V čem je tohle tělové mléko tak skvělé? Díky obsahu urey a kyseliny mléčné váže vodu v kožních buňkách a tím udržuje pokožku hydratovanou po celý den. Je extrémně šetrné a hodí se tak i pro dámy, které trápí atopický ekzém nebo lupénka. Natírat s ním můžete dokonce i vaše miminko!

Tělové máslo The Body Shop, brazilský ořech, 350 Kč (200 ml)

Hutná tělová máslíčka z Body Shopu jsou legendární. Nádherně hydratují a také úžasně voní. Nejoblíbenějším máslíčkem uživatelek celého světa je potom brazilský ořech, druhé místo si drží mango. Ať už se rozhodnete pro kteroukoli vůni, jedno je jisté – vonět budete celý den.

Dream Cream, Lush, 495 Kč (230 ml)

Dream Cream je opravdu „snový krém“! Kromě toho, že stejně jako všechny Lush produkty nádherně voní, krásně pokožku vyživuje a hlavně zklidňuje. Je proto ideální zejména pro ženy, které mají podrážděnou pokožku po holení. Krémový základ je z ovesných vloček a ucítíte v něm i levanduli, heřmánek, růži a tea tree.

100% Bio Bambucké máslo, L'Occitane, 855 Kč (150 ml)

Máslový balzám, který má i certifikát fair trade, je z oříšků afrického stromu Shea. Než ho nanesete na tělo, trochu ho zahřejte v dlaních a vetřete. Hodí se zejména na hodně suchá místa, jako jsou nohy, ruce, kolena nebo lokty.

A které je to vaše?

Načítám