Hlavní obsah

Naučte se číst z lidské tváře: Co o vás říká obočí?

Foto: Profimedia

Mnohé o vaší povaze prozradí i přirozený tvar vašeho obočíFoto: Profimedia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidský obličej skrývá mnoho tajemství a prozradí vám o svém majiteli ledasco, stačí v něm umět číst. Co odhalí vaše obočí? Jeho tvar, výška i hustota? Čtěte dále.

Článek

Obočí je nejkomplikovanějším rysem lidské tváře, protože zvláště u žen zůstává jeho tvar málokdy opravdu původní, takový, jaký by byl, pokud by si ho žena neupravovala. Protože právě jen přírodní, přirozený vzhled obočí odkrývá o svém „nositeli“ skutečnou pravdu. Co vám může prozradit?

Nízké, nebo vysoko posazené?

Všimněte si toho, jak velký je rozestup mezi očima a obočím. Pokud je prostor jen velmi malý a oblouk obočí velmi blízko očím, ukazuje to na osobu impulzivní a náladovou, která se rozhoduje ve zlomku vteřiny a často mění názor i své zásady. S takovým člověkem se rozhodně nikdy nebudete nudit. A i tito lidé sami nudu nesnáší, jsou netrpěliví a všechno potřebují mít hned.

Pokud je obočí vysoko, naznačuje to jistou váhavost a nerozhodnost, které jsou zakódovány v povaze tohoto jedince. Vysoko posazené obočí mají také často ti, kteří se pro věci snadno nadchnou, ale jen málokdy je skutečně dotáhnou do konce.

Foto: Profimedia

Nízko posazené obočí může poukazovat na impulzivní chováníFoto: Profimedia

Výrazné, nebo nenápadné?

Výrazné, husté obočí, které je navíc často i dost široké, mají jedinci, kteří si umějí jít za svým – někdy až dost tvrdohlavě a v extrému i přes mrtvoly. Pečlivost, důslednost a píle, to všechno jsou vlastnosti, které se s výrazným obočím pojí. Pokud se to týká i vás, patříte mezi ambiciózní osobnosti s velkým O, máte vůdčí sklony a přirozené nadání nadchnout lidi kolem sebe.

Na druhé straně úzké a nenápadné obočí, které má navíc ještě světlou barvu, naznačuje to jedince velmi flexibilní a přizpůsobivé, pokud se posuneme až k extrému, tak takové, kteří si snadno nechají vnutit cizí názor a bojí se otevřené konfrontace s druhými. Kromě toho nenápadné obočí poukazuje na skromnost a velkou dávku taktu.

Pokud vaše obočí přechází ze širokého do úzkého a má přirozeně tvar jakési „paličky“, poukazuje to na jistou vznětlivost, ale také kreativitu a hlavu plnou nápadů.

Rovné, nebo klenuté?

Máte obočí rovné? To se objevuje spíše u mužů než žen a naznačuje to, že jsou velmi sebevědomí a vyrovnaní, váží si sami sebe. Rovné obočí znamená stabilitu, na takového člověka je spoleh. A kromě toho to také bývají jedinci velmi vitální, kteří mají energie na rozdávání a prozáří každou místnost, do které vstoupí.

Klenuté obočí do obloučku ukazuje na osobnost velmi otevřenou a extravertní, člověka, který má často dobrou náladu, rád se směje a stud je pro něj něčím cizím. V extrému jsou tihle lidé někdy až příliš upovídaní a druhé jen málokdy pustí ke slovu, protože toho mají tolik na srdci!

Foto: Profimedia

Rovné obočí znamená přemýšlivého ducha, obočí do obloučku otevřenou povahuFoto: Profimedia

Blízko, nebo daleko?

Mezi obočím najdete u kořene nosu kariérní oblast, podle její velikosti lze odhadnout nejen to, jak slibná kariéra daného člověka čeká, ale také to, jak moc mu na ní záleží, jak moc důležitá pro něj práce je.

Pokud má někdo obočí skutečně daleko od sebe, tak, že se mu mezi ně vejdou až tři prsty, naznačuje to, že jde o workoholika, který pravděpodobně práci zasvětí většinu svého života. Takoví lidé přímo prahnou po úspěchu, který je pro ně obrovským motorem. Dva prsty mezi obočím, to je vzdálenost tak akorát, taková, která naznačuje kariérní postupy, ale ne přehnané pracovní běsnění.

Obočí blízko u sebe nebo dokonce srostlé prozrazuje někoho, komu na práci zase tolik nezáleží a má hodnoty spíše jinde. Často se stává, že lidé se srostlým obočím zaměstnání také často mění, protože je zkrátka přestane bavit. Z druhé strany bývají tito jedinci také ohleduplnější a mírnější.

Je ale nutno vzít v úvahu, že obočí, které vidíte, o svém majiteli vůbec nemusí prozrazovat pravdu, protože může být jakkoli upravované. To pak naznačuje povahu, ke které se daný člověk podvědomě touží přiblížit.

A co prozrazuje vaše obočí o vás?

Související témata:

Načítám