Hlavní obsah

Naučte se věštit z vosku: Barvu svíčky musíte vybrat podle otázky!

Foto: Profimedia

Zeptejte se na budoucnost vosku. Ale nezapomeňte, že záleží i na jeho barvě!Foto: Profimedia

Reklama

Aktualizováno

Chcete znát své budoucí vyhlídky pro příští dny, týdny nebo měsíce? Věštit můžete různě, v tomto období se hodí například svíčky. Jaká tajemství vám odhalí rozehřátý vosk?

Článek

Věštění z vosku svíček není žádnou novinkou a velkou oblibu má hlavně v zemích Latinské Ameriky nebo ve Španělsku a Portugalsku. K zimní atmosféře přicházejících Vánoc se svíčky hodí. Využijte je i k něčemu jinému než k ozdobení a provonění domácnosti. Použijte jejich vosk a nechte ho, ať vám odpoví na dotazy, které vás právě trápí.

Jak věštit z vosku

Věštění z vosku nevyžaduje žádnou složitou přípravu. Bude vám stačit svíčka, sirky, svícen a buď hladká, nehořlavá plocha nebo miska z vodou.

  • Aby se věštění opravdu podařilo, je nutné nechat svíčku chvíli hořet, aby se roztavil dostatek vosku. Umístěte ji raději do svícnu, abyste si horkým voskem nepopálili ruce a nezničili oblečení. Když už je vosku dostatek, můžete přistoupit k věštění. Při něm budete vosk vylévat – buď na připravenou plochu, kde se vám pak vytvoří obrazec dvourozměrný, nebo do studené vody, kde vosk zatuhne v trojrozměrné podobě.

Předtím, než vosk ukápnete, vyčistěte svou mysl od všeho – starostí i radostí. Myslete jen na to, co vás zajímá, co chcete vědět. Soustředěně. Pokud se vám budou hlavou honit různé myšlenky, může se stát, že dostanete odpověď na něco úplně jiného, než jste se ptali.

Foto: Profimedia

Zajistěte, aby vosk stékal bezpečně na předem připravenou plochuFoto: Profimedia

Co vám vosk prozradí

Když pak z vosku vznikne nějaký symbol, nechte se vést intuicí při jeho čtení. Ano, existují i návody, jak který symbol interpretovat. Symbolika je však záležitostí vysoce individuální a co pro někoho znamená radost, pro druhého může označovat ztrátu a smutek. Nechte tedy symbol na sebe působit. Většinou je pravdivá ta myšlenka, která vás napadne jako první – v tu chvíli se na symbol díváte čerstvýma očima, mozek vám nepředhazuje žádné utkvělé představy.

Foto: Profimedia

Červená má nejblíž k lásceFoto: Profimedia

Vyberte svíčku správné barvy

Někteří tvrdí, že na barvě vosku, ze kterého věštíte, vůbec nezáleží. Není to pravda. Zvolte správnou barvu svíčky podle toho, do jaké oblasti lidského života spadá vaše otázka.

  • Bílou svíčku vyberte, pokud vás zajímá pravdivá odpověď, chcete odhalit nějaké tajemství, lež. Bílá je barva upřímnosti a čistoty a pomůže vám odmaskovat i každou přetvářku.
  • Červenou svíčku použijte, jestliže vám jde o záležitosti srdce, o lásku a vztahy, o manželství, také o sex, o vášeň. Je to i barva konfliktů a bojů, použijte ji tedy i na dotazy z této oblasti.
  • Modrá svíčka je nejlepší, když vás zajímá duchovní rozměr něčeho, také pokud se otázky týkají zdraví a nemoci. Odpovídá také na otázky ohledně strachu a obav, volte ji tedy i v případě, že vám obecně něco dělá starosti.
  • Zelenou svíčku zvolte, jestli se chcete zeptat na něco ohledně peněz a majetku. Obecně jí klaďte dotazy ohledně hojnosti a zabezpečení, financí, ale možná taky trochu překvapivě ohledně plodnosti.
  • Žlutá svíčka odpovídá nejlépe tehdy, když vás zajímají změny a transformace, také se k ní obracejte v případě dotazů ohledně nějaké komunikace či nedorozumění. Odpoví vám i v oblasti pracovní, žlutá je barvou obchodu a podnikání.
  • Oranžová svíčka skvěle poslouží, jestliže řešíte záležitosti ohledně přátelství, nebo dokonce obecné spokojenosti a životního štěstí. Také nejlépe reaguje na otázky ohledně motivace a osobních cílů či seberozvoje.
  • Fialová svíčka vypoví mnohé o psychice člověka, o jejím zdraví, vyváženosti a také o jeho myšlenkách.
  • Růžová svíčka odpovídá na otázky ohledně zamilovanosti, náklonnosti a romantické, často i platonické lásky, která ještě není „zkažená“ žádnou tělesností.

Nenechte se při věštění ovlivňovat obecnými principy, řiďte se intuicí a srdcem. Už jste věštění za pomoci vosku vyzkoušeli?

Reklama

Načítám