Hlavní obsah

Návštěva v bytě, kde má majitel vše dvakrát!

Foto: archiv firmy feelHome (7x)

Úložné prostory jsou tu geniálně vyřešeny, jsou totiž ukryty za zrcadly. Jednolitá dřevěná podlaha sjednocuje prostory a opticky je zvětšuje. Sedací souprava je značky KareFoto: archiv firmy feelHome (7x)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už jste byli v bytě, kde vše je dvojmo? Dvě patra, dvě koupelny, dvě místa pro garážování auta, dvě ložnice...? Pojďte se podívat, jak pěkně a s citem se dá zařídit mezonetový byt.

Článek

Tohle bydlení byste našli v jednom z činžovních domů v Praze 6. Navzdory lokalitě je byt tichý, kromě množství prostoru a světla k jeho výhodám patří také parádní výhled z oken na Hanspaulku a Ořechovku. Fotograf Ondřej, který v něm bydlí, si tento úžasný prostor pořídil asi před pěti lety. „Byt jsem hledal hodně dlouho. Měl jsem jasnou představu a požadavky, především na prostor a světlo, aby jich byl dostatek,“ prozrazuje majitel Ondřej.

Krásný prostor se zrcadly

Byt oba jeho požadavky splňuje. Je orientován téměř na všechny světové strany, takže je plný slunce, přirozeně v různých částech, od rána do večera. Co do plochy má téměř 160 m2, pravda, ve dvou podlažích, jelikož se jedná o mezonetový interiér.

Foto: Archiv firmy

Kuchyně s jídelním koutem. Stůl i židle jsou opět značky Kare. Linka byla vyrobena na míru, spotřebiče jsou Miele. Výhodou spodního patra jsou nezkosené stropyFoto: Archiv firmy

Uspořádáním funguje jako 3 + kk, byť je zde možnost příčkou předělit obývací pokoj, a vytvořit tak další místnost, třeba pracovnu či dětský pokoj. V dolním patře je prostorný obývací pokoj s kuchyní a jídelní částí, ložnice, šatna a koupelna se sprchovým koutem, v horním je pak další ložnice, koupelna s vanou a předsíňka.

Foto: Archiv firmy

Obývací prostor je úchvatný, stylově čistý. V bytě téměř nejsou nosné sloupy, tento je jeden z mála a tvoří pomyslný předěl. Schodiště ladí s nábytkem – kov s kovem se sneseFoto: Archiv firmy

Bude libo saunu, či páru?

Za chloubu či zlatý hřeb bytu lze považovat koupelny. Ta dolní, tedy ve 4. patře domu a spodním podlaží mezonetu, má sprchový kout a přípravu na saunu či páru, pokud tato potřeba vznikne. Horní koupelna má vanu, jelikož má okna na jih, můžete se s trochou nadsázky opalovat přímo ve vaně. Ostatně sluneční svit dokáže zpříjemnit i samotnou koupel a sluncem provoněná koupelna je velmi příjemnou a luxusní záležitostí. To si přiznejme.

Foto: Archiv firmy

Dolní koupelna má jen sprchový kout, je tu i toaleta a v budoucnu zde může být i malá sauna. Obklady jsou značky Villeroy & Boch. Příjemné klima zajišťují otopné žebříkyFoto: Archiv firmy

Co se skrývá za zrcadly? Tady skříně!

I vybavení bytu je originální. Předně, nebylo potřeba kupovat žádné úložné prostory, ty jsou vesměs zabudované a byly součástí bytu. „Je to velmi příjemné, mít téměř neviditelné skříně. Zrcadla, jež tvoří jejich posuvné dveře, i tak prostorný interiér ještě zvětšují. O to víc si pak můžete vyhrát s vybavením,“ popisuje majitel.

Foto: Archiv firmy

Ložnice majitele je v horním patře. Kromě pohodlné postele zde není mnoho nábytku, je to spíše uklidňující místnost. Zajímavým prvkem je pás z luxfer, který místnost osvětluje. Kromě něj je zde ještě oknoFoto: Archiv firmy

Nechal tedy vyniknout velkolepý otevřený prostor a byt zařídil spíše v duchu funkcionalismu. Jelikož díky své profesi hodně cestuje, nenajdete tu živé květiny, které potřebují pravidelnou péči.

Foto: Archiv firmy

V horní koupelně je vana. Díky orientaci na jih je zde hodně světla i hodně tepla. Na podlaze jsou parkety, je to docela nezvyklé, ale zajímavéFoto: Archiv firmy

Světlo a slunce tu mají rande

Byt je nyní zařízen jako „staromládenecký“, jak tvrdí jeho majitel, ale zcela jistě by si tu libovala i rodina s většími dětmi nebo mladý či avantgardní pár. Když se přičte zajímavý výhled, dobré zabezpečení bytu, vybavení klimatizací a další přednosti, byla jeho cena přes devět milionů korun docela přiměřená.

Foto: Archiv firmy

Vstupní hala je vybavena ve stejném stylu jako ostatní místnosti, působí to kompaktně i hezky. Opět zde vidíme vestavěné skříně se zrcadly. Všimněte si zajímavě vyřešeného osvětleníFoto: Archiv firmy

Jak by se vám takovéto bydlení líbilo? Není na vás prostor moc velký? Diskutujte pod článkem!

Načítám