Hlavní obsah

Návštěva v domě, kde zahradu vpustili do obýváku

Foto: Rostislav Zapletal (13x)

Pohled do nejvelkorysejšího prostoru v domě. Útulnost celému interiéru dodává jednotná tmavá laminátová podlahaFoto: Rostislav Zapletal (13x)

Reklama

Původní dispozice domu byla pro mladou rodinu nevyhovující, přála si prostory více otevřít. A podařilo se! Vítejte v domě z 90. let s kompletně novým vnitřkem.

Článek

Rodinný dům u Prahy prošel v nedávné době rozsáhlou rekonstrukcí vnitřních prostor. Původní dispozice z 90. let nevyhovovala svými malými místnostmi a chyběl zde i přístup do zahrady. Změny musely být proto radikální. Skvělou výzvou pro Ing. arch. Annu Lacovou, která se ujala návrhu a realizace proměny, bylo celý interiér více otevřít.

Originály na každém rohu

Požadavkem majitelů byl jednoduchý moderní styl, nečekejte však strohé prostory věrné pouze moderním prvkům a materiálům. „Velkou výhodou bylo, že klienti jsou vášnivými sběrateli výtvarného umění, a proto byl celý interiér doplněn krásnými originály,“ říká autorka realizace. Největší dispoziční zásah prodělala kuchyně s obývacím pokojem, které architektka spojila v jednu místnost nově prosvětlenou velkým oknem vedoucím na terasu.

Foto: Archiv firmy

Nábytku v prostorách jídelny a obývacího pokoje najdete minimum. Několik polic a skříněk, které tu jsou, vyráběl truhlář na míruFoto: Archiv firmy

Velkorysý prostor o ploše 66 m2 je opticky propojen jednotnou plovoucí podlahou a použitím stejného stylu atypického nábytku v kombinaci dýhy a bílého laku ve vysokém lesku. Stylově jednoduchá stropní světla jsou látková, na míru je vyrobila česká firma EZR.

Foto: Archiv firmy

Originální malby v celém domě doplňují moderně zařízený interiérFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Stropní svítidla jsou od českého výrobce EZRFoto: Archiv firmy

Dětský pokoj, který baví

Protože v domě bydlí i dva předškoláci, mohla Anna Lacová více zapojit fantazii v poměrně velkém prostoru s plochou 28 m2 určenému právě dětem. Také v dětském pokoji nechala rodina vyrobit veškerý nábytek v ceně 200 000 korun na míru. Jedinečnost pokoje je v jeho vyvýšené části zabezpečené zábradlím, která může být využita buď jako dětská skrýš, nebo šikovný úložný prostor. Všimněte si nejen netradiční dispozice a detailů v podobě úchytů ve tvaru kytiček.

Foto: Archiv firmy

Které dítě by si nepřálo takové „zašité" místo ve vyšších prostorách pokoje, kam se dostane jen po lezecké stěně, kam se dostane jen po lezecké stěně??Foto: Archiv firmy

Místo pro práci či odpočinek

I dospělí našli v domě vlastní prostor, který lze nazvat pracovnou. Na rozdíl od ostatních částí domu je pracovna vybavena jednoduchým sériově vyráběným nábytkem z Ikea, odkud jsou i police tvořící atypickou policovou stěnu. Dobrý tip, jak si sami doma můžete levně vytvořit zajímavý prvek interiéru.

Foto: Archiv firmy

Z pracovny čiší klid a harmonie. Zde se musí pracovat jedna radost!Foto: Archiv firmy

Unikátní je prosklená stěna, která přivádí do interiéru určenému především k práci a četbě dostatek světla. Také proto si zde architektka mohla dovolit použít v části pracovny sytě rudou barvu a nemusela se tak obávat příliš tmavého prostoru.

Foto: Archiv firmy

Koupelna s velkoformátovými obklady v odstínech šedé byla oživena jemným dekorem květiny a nábytkem z dýhy s výraznějšími letyFoto: Archiv firmy

Co vy na to, líbí se vám?

Reklama

Načítám