Hlavní obsah

Návštěva v nádherně zařízené vile: Stolek v obýváku mají z kmene stromu!

Foto: archiv firmy Decoland, Jan Mixa (11x)

Obývací pokoj má příjemnou polohu, velký krb s vestavěnou vložkou a dostatek světla. Sedací souprava a křesílko jsou od Ditre Italia, obě jsou v tlumených odstínech, látkový potah sedačky má příjemnou strukturuFoto: archiv firmy Decoland, Jan Mixa (11x)

Reklama

Ne vždy musejí být harmonie a přirozenost dvě různé věci, případně buď – anebo. Podívejte se, jak pěkně se dá vybavit byt nábytkem a doplňky v přírodních tónech a materiálech.

Článek

Majitelé, rodina s dětmi, kteří bydlí ve vile, kterou s vámi dnes navštívíme, upřednostňují přirozený styl i zdravotně nezávadné materiály. Navíc chtěli bydlet hezky, na designově vysoké úrovni, a přesto ne vyumělkovaně a prvoplánově. Proto zařízení vily, přesněji její části, svěřili designérům z Decolandu.

Rodinný dům v Podkrkonoší má plochu 120 m2. Kromě obývacího pokoje je zde jídelní kout, samostatná kuchyně, dětský pokoj a ložnice a samozřejmě příslušenství. Vila je patrová, v přízemí je společenská část, nahoře jsou ložnice a dětský pokoj, v suterénu pak zázemí a technické místnosti.

Jak sladit osobní styl s designovým nábytkem?

Majitelé chtěli interiér, který bude působit teple, vzdušně a nebude prvoplánově umělý ani chladný. Nicméně měli již část domu zařízenou, bylo tedy potřeba sladit vybavení nové a jejich vlastní, které si sami nezávisle na interiérových designérech coby fanoušci designu a výtvarného umění vybrali, a kterého se logicky nechtěli vzdát.

„Jednalo se o lampy a svítidla, specifické obrazy, reproduktory ve tvaru kapky, ale také o krb a knihovnu. Bylo potřeba tyto prvky, se kterými již majitelé ve svém domě počítali, respektovat, vše propojit a sladit,“ popisuje proces zařizování vily interiérový designér Ján Maca z Decolandu.

Foto: Archiv firmy

Hezké a zajímavé košíky z přírodních materiálů jsou od EDG, podtrhují celkové ladění místnosti, stejně jako přehozy – jde o italské ručně tkané výrobky od značky MolteniFoto: Archiv firmy

Decentní barvy a materiály převládají

Majitelé preferují decentní a přírodní barvy a jemné a tlumené tóny, v tomto duchu je dům zařízen. V obývacím pokoji na první pohled zaujme zvláštní konferenční stolek, který je vyroben z části kmene stromu. Do místnosti se výborně hodí a je značkový a originální, i když někdo by ho nazval výstředním. Jemný styl podtrhují doplňky z přírodních materiálů a tlumené barvy, které zde převládají. Ložnice je zařízena ve stejném duchu, ale dětský pokoj je plný barev.

Foto: Archiv firmy

Jídelní kout je součástí obývacího pokoje. Designéři dodali stůl a židle, ty jsou stejně jako stolek pod TV od rakouské firmy Team 7. Jde o čistě přírodní nábytek z masivu, ekologicky vyrobenýFoto: Archiv firmy

Příjemné bydlení pro všechny

„Byla to zajímavá práce, ale také svým způsobem výzva. Museli jsme respektovat osobní styl a celkem jasnou představu majitelů. Zařizovat zpola vybavený interiér, k němuž se musí najít vhodné doplnění, je vždy obtížnější než vybavovat prázdný byt,“ připouští interiérový designér Aleš Rejman, který na projektu též spolupracoval. Myslíme, že se jim to povedlo. Po často chladných „vydesignovaných“ prostorách tyto působí útulně i decentně.

Foto: Archiv firmy

V ložnici je postel Dorelan, komoda a noční stolky oblých tvarů jsou Presotto Italia. Ručně tkaný přehoz je značky MolteniFoto: Archiv firmy

Praktická výbava a řád

Zařízení je i praktické, udržet pořádek není takový problém – v domě jsou dřevěné podlahy udržované olejem šetrným k přírodnímu prostředí, minimum koberců a nepříliš ploch a předmětů, na nichž by se držel prach. Věci tu mají svůj řád. Jde o takové příjemné bydlení se vkusem, a jak vidno, líbí se tu i kočce.

Foto: Archiv firmy

Dětský pokoj je od italské značky Moretti Compact, specializující se výhradně na dětské pokoje. Majitelé trvali na zdravotně nezávadných materiálech, což tato firma zaručujeFoto: Archiv firmy

Jak by se tu líbilo vám?

Reklama

Načítám