Hlavní obsah

Nefunkční výrobky aneb Kde udělali soudruzi z NDR chybu?

Foto: Thinkstock

Někdy věci nefungují tak, jak bychom chtěli a potřebovaliFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To zklamání, když například nový domácí pomocník neumí to, co slibovala reklama! Neříkejte, že jste nikdy nepoužili již zlidovělou větu symbolizující totální fiasko: Kde udělali soudruzi z NDR chybu?

Článek

Každý z vás někdy koupí věc, která ho zklame. Ať již proto, že se příliš složitě ovládá, neumí to, co by měla… Reakce na takovou zkušenost je u každého jiná. Jak jste to vyřešili vy? Okamžitě jste se pustili do reklamace, zklamaně výrobek zastrčili až dozadu do nějaké skříňky, nebo otevřeli nejbližší kontejner?

Ať tak či tak, rozhodně je dobré o tom informovat i ostatní, aby se také nenapálili. Dnes tedy zveřejňujeme první dávku výrobků, které si od vás zasloužily palec dolů. Tady je pět věcí, které nefungují tak, jak by měly.

Prací ořechy

Prý metoda, kterou po staletí s úspěchem používají pradlenky například v Nepálu. Asi tajně přisypávají ještě něco dalšího nebo přidávají speciální přídavné zaříkání, protože u nás ořechy nefungují. „Několik nezávislých testů v několika zemích Evropy prokázalo, že mýdlové ořechy a produkty z nich prostě nefungují. Mají stejný efekt, jako když perete jen ve vodě,“ říká Jaroslav Došek z BioDrogerie.

Foto: Thinkstock

Prací ořechy mají jen jednu malou chybu. NevyperouFoto: Thinkstock

Lis na hranolky

Lis na hranolky, do kterého se mají vkládat celé brambory, nahradí permanentku do posilovny. „Propasírovat bramboru mřížkou lisu, to chce opravdu spoustu fyzické síly,“ říká kolega Michal, který právě tento lis nominoval. Doplňujeme zkušeností čtenářky Silvie J. z Kralup. „A když tlačíte nejvíc, lis se vytrhne z plastových přísavek, kterými se připevňuje k podložce.“

Foto: Archiv

Myslíte si, že kupujete lis na hranolky, ale fíha – odnášíte si i posilovací strojFoto: Archiv

Vakuové pytle

Tento výrobek nominovala paní Marta K. z Kolína: „Nevím, jestli mám špatný typ, ale pytle netěsní, takže za pár hodin přestanou plnit svou smršťovací funkci a jsou v podstatě nanic. Navíc mi výrobce nikde nevysvětlil, jak správně mám postupovat při vysátí vzduchu, takže jsem si jeden zničila, než jsem na to přišla.“

Foto: Archiv

Některé vakuové pytle fungují bohužel jen chvíliFoto: Archiv

Snadné zhubnutí díky sauně

Uvěřili jste tvrzení, že stačí připnout na kritické partie pás Sauna Belt a hubnout, aniž byste museli vstát z gauče? Tak to neklapne. „Měla jsem dva měsíce nohu v sádře a bála se, že ztloustnu, tak jsem podlehla. Efekt nulový. Takže si hubnutí pomocí pásu můžete klidně odškrtnout jako nefunkční – osobně jsem tuhle zkušenost zaplatila spáleným zadkem,“ napsala Ivana H. z Prahy 3.

Foto: Archiv

Další pomocník na hubnutí, tedy vaše peněženka zhubne stoprocentněFoto: Archiv

Korektor škrábanců

Vypadá to jako zázrak na odstranění škrábanců z laku auta – tedy alespoň v reklamě. „Podařilo se mi škrábnout při zamykání auta lak. Korektor mi přišel jako dobrá volba, ale bohužel nefunguje. Pod určitým úhlem se sice škrábanec schová, ale pod jiným je vidět vrstva korektoru. Navíc – nebo snad naštěstí – stačilo jet dvakrát zajet do myčky a byl pryč,“ upozorňuje Hedvika U. z Brna.

Foto: Archiv

Škrábance na laku auta nebudou vidět, protože si každý všimne jen korektoru na nichFoto: Archiv

Víte i vy o výrobku, který by si zasloužil přidat do seznamu nefunkčních? Rozhodně nám o něm napište!

Reklama

Načítám