Hlavní obsah

Nejčastější módní nehody. Jak z nich vybruslit?

Foto: Thinkstock

Módní trapas? Klid! Nezoufejte, víme, co s ním!Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pamatujete si na seriálového hrdinu MacGyvera, který dokázal zvládnout i tu nejtíživější situaci? Vezměte si z něho příklad a pochyťte pár tipů, které se vám budou hodit při řešení různých módních katastrof. Jak si poradit s neposedným výstřihem, zaseknutým zipem nebo s bílými stopami od deodorantu?

Článek

Zákon schválnosti funguje. Když se něco semele, tak je to vždycky ve chvílích, kdy se vám to hodí ze všeho nejméně. Naštěstí jsme ale holky šikovné a umíme si poradit!

Roztrhnuté punčocháče

Průhledný lak na nehty nebo lak na vlasy – tyhle dva fígle, které zabrání tomu, aby se oko na vašich punčocháčích stále zvětšovalo a zvětšovalo, určitě znáte. Co když ale ani jednu ze zmiňovaných věcí zrovna nemáte po ruce? Zachránit vás může ještě kostka mýdla. „Kostku jen velmi zlehka navlhčete a jemně s ní přejeďte kolem trhliny. Zaschnuté mýdlo na punčoše vytvoří povlak, díky kterému se díra nebude šířit. S tekutým mýdlem to ale bohužel nefunguje,“ říká stylistka Lenka Machková.

Foto: Thinkstock

Oko na punčocháčích dokáže stopnout i kostka obyčejného mýdlaFoto: Thinkstock

Neposedný výstřih

Vyrazily jste v šatech nebo topu se svůdným výstřihem a při každém pohybu se hrozíte, že vám vykoukne podprsenka nebo v případě, že jste „naostro“ rovnou prsa? Poproste někoho v okolí o náplast, pokud je s polštářkem, použijte jen lepivé okraje. Podlepit můžete zevnitř samotný výstřih (nebude se rozevírat, totéž zvládnete se spínacím špendlíkem), druhou variantou je přichytnout top náplastí přímo na kůži nebo podprsenku.

Chlupy na saku, a váleček nikde

Nestihly jste si sako nebo třeba černé kalhoty očistit odchlupovacím válečkem? Nevěšte hlavu. Podobnou službu vám udělá i běžná lepicí páska. Ideální je ta silnější a širší. Sice s tím budete mít více práce, ale když není zbytí… Další tipy objevíte ve článku Zbavte se zvířecích chlupů na nábytku i oblečení.

Jejda, zaseknutý zip

Tak z toho může být pěkný trapas. Ať ho rvete jakkoli, zip se ani nehne. Než ale začnete panikařit, zkuste zip přejet kostkou mýdla. Uvidíte, že povolí.

Foto: Thinkstock

Zaseknutý zip? Žádnou paniku, víme, co s tímFoto: Thinkstock

Sukně už se nepřilepí na silonky

Statická elektřina umí pěkně potrápit. Vzniká třením vašich punčoch o sukni, která se pak na nohy nepříjemně lepí. Řešením ale není punčocháče vynechat, stačí, když na ně (případně na vnitřek sukně) nastříkáte trochu laku na vlasy. „Je to podobné jako s elektrizujícími vlasy, i ty dokáže lak zkrotit. Funguje také tělové mléko nebo krém na ruce, rozetřete ho v rukou a lehce přejeďte po stehnech, samozřejmě přes punčochy,“ radí stylistka Lenka. Krému stačí malinko.

Pryč s cedulkami z podrážek

Snažíte se, seč můžete, ale cedulka jde z nových bot jen velmi těžko dolů. Co s tím? Samozřejmě si můžete pomoct houbičkou a vodou, stejně dobře ale funguje i horký vzduch. Jestli jste proto ještě nestihly uklidit fén, dopřejte cedulce takových 30 vteřin tepla. Poté byste ji měly sloupnout úplně snadno.

Žvýkačka na oblečení

Přilepené žvýkačky se zbavuje jen velmi těžko. Než se začnete mordovat s jejím odstraněním, dejte kousek oblečení, na který se vám zákeřně přichytila, jednoduše k ledu. Až povrch žvýkačky ztuhne, snadno ji odrolíte.

Foto: Thinkstock

Žvýkačky jsou super, dokud ovšem neskončí na vašem oblečení...Foto: Thinkstock

Skvrny od deodorantu

Objevily jste na oblečení skvrny od tuhého deodorantu, a už nemáte čas na to, abyste je šly očišťovat vlhkým hadříkem? Nevadí. Bílé stopy totiž nejlépe odstraníte třením. Nebojte se toho, že byste skvrnku rozmazaly, chyťte látku do rukou a mezi dlaněmi opucujte.

Poslední záchrana pro zmuchlaný límeček

Na zmuchlaný límeček, rukáv a další drobnosti nemusíte vytahovat žehličku a prkno. Tedy za předpokladu, že si žehlíte vlasy. Žehlička na vlasy totiž krásně vyrovná nejen vaši hřívu, ale i oblečení. Pozor, používejte jen na materiály, které snesou vyšší teplotu, jako je například bavlna.

Znáte podobné tipy a triky? Podělte se o ně s námi i ostatními čtenářkami v diskusi!

Reklama

Související témata:

Načítám