Hlavní obsah

Nejlepší suché šampony: Na tyto přísahá redakce! Je mezi nimi i kousek za 33 Kč

Foto: Inside Creative House, Shutterstock.com

Foto: Inside Creative House, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako mávnutím kouzelného proutku. Tak dokážou osvěžit účes následující suché šampony. Zachraňují nás při hektických ránech, na dovolené, festivalech nebo když prostě potřebují vlasy trochu vzpruhy. Které v redakci milujeme?

Článek

Suchý šampon je jedním z nejlepších vynálezů. Bez nadsázky! Ráno dokáže ušetřit několik desítek minut a zachránit váš účes. Kromě pohlcení mastnoty ve vlasech jim dodá i texturu a objem. Co víc si přát? Tyhle produkty jsou šampioni u nás v redakci i vítězové čtenářské ankety!

Nivea

Foto: Archiv firmy

Suchý šampon pro tmavé vlasy Fresh Revive Nivea, 130 Kč (200 ml)Foto: Archiv firmy

Redaktorka Lucie H.:

„Suchý šampon, ke kterému se vždy s láskou vrátím, je ten od značky Nivea. V nabídce najdete jeden pro světlé a druhý pro tmavší vlasy, který je lehce zabarvený. Na mě funguje skvěle a vím, že se na něj můžu spolehnout. Sprej nanesu ke kořínkům, prohrábnu prsty a nechám vždy chvilku působit. Prášek během chvilky pohltí přebytečnou mastnotu a já můžu vyrazit. Vlasy i zdrsní, tím pádem nekloužou, a proto jej používám, i když si chci třeba vytvořit drdol nebo dodat celkově vlasům objem.“

Natulique

Foto: Archiv firmy

Přírodní suchý šampon Natulique Volumizing Mini, 449 Kč (100 ml), prodává Happy-hairFoto: Archiv firmy

Redaktorka Pavla:

„Vzhledem k tomu, že si vlasy myji téměř každé ráno, suchý šampon příliš nepoužívám. Občas jsou ale situace, kdy mi zachrání vlasy. A to bývá často na cestách. Proto mi vyhovuje i tato skvělé praktické balení ve 100 ml, které se vejde do kabelky, ale klidně projde i na palubu letadla. Takže záchrana na dovolenou je letos jasná. Navíc mě tento šampon příliš nedusí, jaké jiné práškové spreje, a má svěží vůni.“

Amica

Foto: Archiv firmy

Suchý šampon Amica Alpa, 33 Kč (30 g)Foto: Archiv firmy

Redaktorka Renata:

„Suchý šampon Amica není ve spreji, jako většina ostatních, ale sypací. Má konzistenci pudru a dávkuje se stejně, jako když cukrujete štrůdl – sypátkem. To je asi jediná nevýhoda, nejde totiž moc zacílit a prostě se neubráníte tomu, abyste si nenadělili šampon i na oblečení. Řeším to tak, že si přes ramena přehodím ručník, ostatně ten je po chvíli působení potřeba i k tomu, abyste se zbavili viditelného bílého prášku na vlasech. Když překonáte tuhle část, bude vám odměnou, že funguje skvěle. Vlasy vypadají jako čerstvě umyté a mají i pěkný objem. Pochválit musím i parfemaci. Za mne je tento výrobek hodně muziky za málo peněz“.

Balea

Foto: Archiv firmy

Suchý šampon pro tmavé vlasy Balea, 50 Kč (200 ml), prodává dm drogerieFoto: Archiv firmy

Šéfeditorka Marie:

„Suchý šampon považuji za jeden z nejlepších kosmetických vynálezů. Používám ho totiž nejen jako SOS pomocníka, ale také jako stylingový přípravek. Když si foukám hlavu, tak ve chvíli, kdy mám vlasy ještě maličko vlhké, si trochu suchého šamponu stříknu ke kořínkům, promasíruji a dokončím foukání. Objem mi pak vydrží delší dobu. Stejný spoleh je na něj i ve chvíli, kdy potřebuji dodat vlasům trochu vzpruhy. Výrobce uvádí, že jde o veganský výrobek, bez silikonů, sulfátů a mikroplastů, což považuji za přidanou hodnotu. Navíc je velice příjemná i cena.“

L’Oréal Paris

Foto: Archiv firmy

Suchý šampon Magic Shampoo Vegetal Boost L’Oréal Paris, 99 Kč (200 ml)Foto: Archiv firmy

Redaktorka Lucie M.:

„Mám vlasy tmavé, a proto je mým požadavkem na suchý šampon, aby nezanechal u hlavy bílý prášek, jako to některé produkty z této kategorie dělají. Suchý šampon od L’Oréal Paris to zvládá na jedničku a je neviditelný od první chvíle, kdy ho nanášíte. Vlasy odmastí spolehlivě a dodá jim objem, aniž by je zatížil a byly na dotek drsné a obalené pudrem. Plusem je pro mě i nevtíravá, svěží vůně a přijatelná cena.“

Vítěz Kosmetických hvězd

Foto: Archiv firmy

Suchý šampon Cherry Batiste, 109 Kč (200 ml)Foto: Archiv firmy

Miláček všech? První místo ve čtenářské anketě Kosmetických hvězd 2021 v kategorii šamponů a kondicionérů obsadila značka Batiste. A v naší redakci ho miluje redaktorka Jana:

„Bez suchého šamponu se neobejdu, a pokud si ráno nestíhám umýt vlasy, přibírám ho na pomoc. Několik let jsem věrná značce Batiste – jejich „sucháče“ jsou cenově dostupné a fungují spolehlivě. Šampon stříkám ke kořínkům, vlasy lehce pročešu a je to. Vyzkoušela jsem několik dalších produktů, ale pokaždé jsem se nakonec pokorně vrátila k téhle klasice, které osobně nemám co vytknout."

Reklama

Načítám